31 Aralık 2007 Pazartesi

GERÇEK PASTANE POĞÇASI TARİFİ.

Söze nasıl ve nereden başlıyacağımı bilmiyorum.Yazıyı yazıp tarifi vermekte kararsız kaldım açıkcası ..Çünkü bu işe gerçek ustalar çok kızacak sırları açığa çıkacak:)Ama ben bu işe baş koyduysam, sizlerlede tarifi paylaşmalıyım..2 sene öncesinde internette tarif arayabildiğimi ve ne istersem tarifine ulaşabildiğimi keşfedince ilk yazdığım tariflerin arsında bu pastahane poğçası gelirdi..Ve ne kadar tarif denediysem ve nasıl araştırmalar yaptıysam cık bir türlü istediğim kıvam tutmazdı..Hep aklımdan bir poğçacıya gidip tarifi ilk ağızdan öğrenmek geçmişti..Ama malesef hiç bir zaman cesaretimi toplayıp ne ben gidebildim bir poğçacıya ,nede gitseydimde bana tarifi verceklerini sanmıyordum...Eee diyeceksiniz peki bu tarif nasıl tuttu?..Allahım şansım yüzüme güldü.. Dualarım kabul oldu:)Dayımlar bir pastane açtılar..:)))Yaşasın:D Bende dayanamadım ziyaretlerine gittim..Yapım aşamasında bulunmadım ama, tarifi kaş göz arasında ağızlarından çaldım:)..Bana özellikle Dayım, bak kızım bu poğça için özel yağ ve un kullanıyoruz ,hamuruda makinede yoğuruyoruz, dediysede ben yılmadım evdeki malzemelerle denemeye kalktım..Ve tabii benim elimden bişey kurtulurmu ? hayırrrrrrrrrrr.İlk denediğimde yarım ölçü denedim ve dünkü pazar kahvaltımız içinse tam ölçüyle yaptım.) Sabah erken kalkıp uykumdan feragat edip hemde.. Ben bunu isteyince yapabiliyormuşum aslında:) .Sanki her yaptığımda dahada bir lezzet geliyor..Hatta alışkanlık yapıyor..Evdekiler bir tane bile kalmayacak şekilde hepsini silip süpürdüler..Yada yalayıp yuttular, kibarcası tükettiler diyebiliriz:)
Ben bunu ballandıra ballandıra anlatınca, saolsun cnm arkadaşım misssinde iştahı kabarınca, kalkıp üşenmeyip, bir güzel oda yapmışşş.....Ve çok beğenmiş ..Kendisine tarifi kurbiş ev karşılığında vermiş bulunuyorum..Bakalım sizlerden neler dökülecek..Rüşvetlerinizi yorumlarınızla bekliyorum:)))ehehe..Yeni yıla girerken bu şekilde girmek hiç hoş değil aslında ama:)eheheh Umarım bütün yılım böle geçmez:))))
Şimdilik poğaçanın fotoğraflarıyla yetinin..Tarifimiz daha sonra gelecek...
Hoşçakalın mutlu kalınnnnn..
Hepinize hayırlı seneler diliyorum..Umarım yeni yılda herşey gönlünüzce olur...Seneye görüşürüz:)))
SEVGİLERİMLE.....
..............................................................................................................................................
Bu senenin ilk tarifni veriyorum arkadaşlar. Bakalım ustalar bu işe ne diycek:)
Hazır olun...
MALZEMELER
*250 GR POĞÇALIK KATI YAĞ(Tenekelerde 10 kiloluk satılıyormuş..
Ama ben,hüner margarinle denedim..
*500 GR DAN BİRAZ FAZLA UN(Özellikle poğaçalık un..toptan gıda satış marketlerinde bulabilirmişiz..
Ama ben normal unla yaptım;)
*1 PAKET YAŞ MAYA
*YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
*VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdan.ECZANEERDEN ALABİLİRSİNİZ..)
1YUMURTA SARISI.......
İşte hepsi bu ,aslında ne kadar kolay hiçte zorluğu olmayan malzemeler ama nedense bunları bir türlü bir araya getirmek aklımıza gelmemiş..:)
YAPILIŞI
MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım. ILIK SU ŞEKER ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım.15 DK beklemeli.
bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim..İçine tuzu ve SANDOZU elimizle ufalayarak ilave edelim.
MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim..Hepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM..
ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN..
VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ..
DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ..ELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZ..Benim poğaçalarım 25 adet çıktı.
Yumurta sarılarını sürüp bıçakla çizikler atıyoruz..ve fırınımızda 175 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz.
Tarifimizi vermiş bulunuyorum vatana millete hayırlı olsun:)
Deneyenlerin yorumlarını bekliyorum..
Sevgiler ve Saygılar:)Hatta Hürmetler..;))

77 yorum:

  1. Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanların yüreğinde hissedeceği, hüzünlerinizin dostluklarla silineceği, ümitlerinizin hiç bitmeyeceği, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yılı sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileğiyle. 2008 yılı size sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirsin! Neşe dolu bir yıl geçirmeniz dilegimle!

    YanıtlaSil
  2. Of off harika olmuş poğaçalar ellerine sağlık. nar gibi kızarmışlar ya kalbimi fethettiler.
    mutlu seneler...

    YanıtlaSil
  3. Ay ben istemiyorum hıhhh:)))

    Canım ellerine sağlık.

    Hayırlı,huzurlu,bereketli ve rüşvetsiz yıllar :D:)))))

    YanıtlaSil
  4. eee ne istersin rüşvet olarak:))ya üzme bizi ver bir an evvel şu tarifi..ne istersen yapabilirim yani hem de gerçek olarak sanal değil.siteye yazmayacaksan diyalogyemekleri(at)gmail.com adresine yazabilirsin.slmlar

    YanıtlaSil
  5. Canım özlem,

    sırrı benimle toprağa gidecek :)))))

    AYol çok güsel oldu.

    DÜn akşamki hamurun bir kısmını buzdolabına koymuştum bu sabahta gerisini yaptım.

    nefis olduu nefis..

    Ellerine sağlık hayatım.

    Tarif ve tüyo için teşekkürler.

    Rüşvet kurabiye ev yolda :))))))

    MUTLUUU SENELER

    sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  6. sevgili blogcu arkadaşlar. tarifi bende biliyorum benim sayfamı ziyaret ederseniz size bedavaya bu tarifi verebilirim:)) ehehe piyasa kızıştırmak bööle bişi işte:)) dayına kazık atarsın he. sen gör bak ben neler yapıcam :))) görüntü güzel de dur bakalım sen mi yaptın ben bi geliim size de bir de benim yanımda pişir. Çıkar kokusu yakında:)) gerçi miss gibi poğça kokusu buralara kadar geldi ya neyse:)) mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bende istiyom bende bende sözlerimi geri alıyom lütfen banada yap bundan öçlem lütfennnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  7. Özlemcim Merhaba
    İki kişinin bildiği sır değildir=)
    SEn rüşvet işini boşver.
    Yoksa kendimi tutamayıp ben veririm tarifi=)
    lezzetavcisi

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    Yeni yılını en içten dileklerimle kutlar,ailenle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmenizi dilerim.

    Poğaçalar nefis görünüyor,ellerine sağlık.
    Azmin elinden bir şey kurtulmaz demişler,istediğine kavuşmuş oldun.
    Bize de tarifi vermeni beklemek kaldı.

    YanıtlaSil
  9. 2008 Sağlık,mutluluk,huzur ve Şeker gibi tatlı, masal gibi güzel bir yıl diliyorum..

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık..gerçektende pastane poğaçaları gibi olmuş..eminim tadları da süperdir..
    2008 yılının sizlere sağlık,mutluluk,huzur ve bereket getirmesini tüm kalbimle dilerim..Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  11. mutlu seneler
    kocaman sevgilerr

    YanıtlaSil
  12. Canim pogacalar harika,bende bir kac deneme yapmistim pastaneden tarif istemistim ama her seferinde bizim ölcülerimiz cok siz tutturamazsiniz diye cevaplarla baslarindan savmislardi eeee öyle olmazsa böyle olur demekki akraba olmak gerekiyormus :)))ellerine saglik seninde,

    Iyi yillar...

    YanıtlaSil
  13. Demek rokalı poğaça ilk defa duyuyorsun. O zaman sen benim bloğumu iyi takip etmiyorsun,çünkü ilk rokalı poğaça yapmamım bir hikayesi vardı.Hem o böyle sosislide değildi,sadece roklıydı:)
    Ama tavsiye ederim,gerçekten güzel oluyor;)

    YanıtlaSil
  14. Yeni yılın sana ve sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim.Tüm dostların yeni yılı kutlu olsun...:))
    Kucak dolusu sevgiler, öpücükler

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  15. Merakla bekliyorum tarifi hadi bugün gelsin bu tarif 2008in ilk tarifi olsun blogunda :D
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Canim benim ben de hep pastane pogacalarinin yapimini merak ediyordum.Tarifi sabirsizlikla bekliyorum.Harika olmuslar,ellerine saglik canim.Mutlu yillar.

    YanıtlaSil
  17. nefis olmuslar canim cim ellerien saglik

    YanıtlaSil
  18. çok acımasızsın yaa:)))

    bende geçen bir arkadaşımda yedim aynen pastane poğaçası gibiydi hatta abarttım tabağın dibini görücek kadar diyebilirim:))
    bakalım sen tarifi verince yakın birşeymi çıkacak merakla bekliyorum seninkini:)
    ama bir müddet yapamam kısmi perhizdeyiz:)))

    YanıtlaSil
  19. bu arada böyle nefis tatların eksilmediği,ruhunuzdan neşenin eksilmediği bir yıl dilerim.

    YanıtlaSil
  20. cok guzel gorunuyor canim ben biliyorum sen rusvet almadan tarifi verirsin cok yakinda sevgiler ellerine saglik

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Özlem, siteme gelmiş, mutfağımı ziyaret etmişsiniz. Ayaklarınıza sağlık:))
    Ayrıca güzel yorumlarınızda beni hem mutlu etti hemde azcık utandırdı (methimi duymuşunuz yaa:))
    Çok teşekkürler...Sizinde ellerinize sağlık, poğaçalar süperr...
    Tekrar görüşmek üzere..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. çok güzel görünüyor yapmak istiyorumama sandoz ne anlamadım cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  23. MERHABA İSİMSİZ:)
    Sandoz eczanelerde satılan vitamin hapı.hani suya koyunca gazoz gibi foşurdama etkisi olan..
    eczanelerden bulabilirsiniz..
    umarım yardımcı olabilmişimdir..
    ziyaretiniz için teşekkür ederim... yine beklerim;)

    YanıtlaSil
  24. hızlı yanıt beklemiyordum çok teşekkürler bu arada siteniz çok güzel

    YanıtlaSil
  25. ççook güzel olmuş ellerinize sağlıkk ben de deniycemm

    YanıtlaSil
  26. özleeem...çok güzel ama dayı sonra sana hımmmmm!!! yapmasın....

    biz alacağızı aldık anacım....
    teşekkürler.....

    dediğin gibi bildiğimiz malzemeleri bi araya getiremedik...kaşık sayılarını tutturamadık....ondan olmuyormuş meğer....

    öptüm seni ...rüşvetçi...rüşvetimde bu olsun...sana az bile...

    YanıtlaSil
  27. aneeeeeeeeeeeeeeeeeeee kapmuşsunnn tarifi ehehehehe ellerine sağlık valla belli halinden pastanedeki gibi...bak ne dicem sen dayının pastanede biraz sağ sol işleri yap...sırlarını çal gel bize açıkla ehehehehe sandoz var demek içinde çok ilginç yaaa...deneriz artıkkk ama önce kilo vermek lazum gelür:)))) sevgilerimle yeavrım

    YanıtlaSil
  28. Canim benim cok sagol pogacanin tarifini yazdigin icin.Ilk firsatta deneyecegim.

    YanıtlaSil
  29. Canım merhaba, mutlu, sağlıklı, güzel bir yıl diliyorum , güzel dileklerin için de çok teşekkürler ediyorum canım...
    Canım poğaçalar gerçekten çok güzel görünüyorlar,her türlü tepkiyi göze alarak bizimle de paylaştığın için çok teşekkürler, en kısa zamanda yapıp sonucu bildiririm canım, ellerine emeklerine sağlık, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  30. canımsın sen ya ne güzel anlatmışsın tarifi alışını:))ben de hep merak etmişimdir bu poğaçayı...sen hepimizden hızlı çıktın:))artık biz blogcular pastanelerin mutfağına seninle sızmış bulunmaktayız:)))bakalım bu işe ne diyecekler:)))helal olsun arkadaşım 2008 yılının ilk bombası senden geldi:) ellerine sağlık canımmmmm

    YanıtlaSil
  31. merhaba canım,
    poğaçayı bu şekilde ben de yapardım, gerçekten sırrı katıyağda ...ama sandozu bin yıl düşünsem bulamazdım:)))) süpersin valla paylaştığın için de çok teşekkürler
    en kısa zamanda yapıp sana da bir link yollayacağım sevgiler:)))))
    bu da benim rüşvetim olsun:)))

    YanıtlaSil
  32. AYolll Özlemim, bedavaya gitti tarif ben sana söliim :))))))

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  33. Şimdi öncelikle şunu söylim, ben zaten böyle yaparım poğaçamı gayet güzel olur.
    Tabi ki herkes gibi sandoz katmıyordum bende.Ne alaka anlamadım ama onuda denerim
    Ama şunu anlamış oldum, bazı pastanelerin poğaçaları iğrenç oluyor ki bu da yağdan kaynaklı. Demek ki onlar kalitesiz kullanıyor..

    Neyse teşekkür ederim canım benim:))

    YanıtlaSil
  34. Evde sandoz c vitamini var onunla yapacağım . Ne güzel işte c vitaminli poça . Düşünsene yiyenler grip falan olmaz , hem de bu kadar salgınken :))
    Arkadaşım ellrine sağlık çok güzel olmuşlar gerçekten .
    Sırada bu poça ile Zerrin 'in alman pastası var menümde...
    Umarım sizinkiler gibi tutturabilirim...Süper olmuş süperrrr...

    YanıtlaSil
  35. Sevgili Özlem,
    Bence dayının isminden ve pastanesinin isminden hiç bahsetme.
    Çünkü bunca yıldır devlet sırrı gibi korunan poğaça tarifi artık açığa çıktı.
    40 yıl düşünsem aklıma sandoz koymak gelmezdi,var bu pastanecilerin bir bildiği herhalde.
    En kısa sürede deneneceklerin arasına girdi.
    Dayının pastanesi hayırlı olsun,bol kazançlar.

    YanıtlaSil
  36. canııım süpersin yaa benim eşim her zaman der neden pastanedekiler gibi olmuyor diye ben diğer malzemeleri kullanarak yapıyordum sadece sandoz eksikti birde onunla demeleiyiim çok sağol canım benim öpüyorum tabiiki ellerine sağlık demeyi unuttum dimiii ellerine sağlık bayy görüşmek üzere dayjnların pastanesinden bakalım daha ne tarifler aşıracaksın:) bizim içinnn

    YanıtlaSil
  37. canımcım,
    linklerime ekledim seni :)

    YanıtlaSil
  38. Selam Özlem'ciğim,
    Ben de ağzımın tadına göre bir poğaça bulamamaktan şikayet etmişimdir. Dediğin gibi elime geçen, hemen her tarifi de deniyorum.

    En kısa zamanda senin tarifini de deneyeceğim.

    Öpüyorum canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  39. Harika görünüyor. Denedikten sonra size bildiririm.

    YanıtlaSil
  40. mrb slmlar ellerinize saglikk cok guzel gorunuyorlar yemis kadar oldum...size bisey soracagim bu sandoz dediginiz nedir ilacmi ya ben cok anlamadim yurt disinda yasiyorum da sandoz suz olmazmi ya ben de denemek istiyorum burda nerde bulacam sandozu bana cvp yazarsaniz sevinirim dayiniza cok tesekkur ederim sizin gibi bir yegeni oldugu icin heheh dvmini bekliyoruzz ya tuzlu pasta vs...

    YanıtlaSil
  41. Merhaba....
    Ellerinize sağlık da, ben o teneke kutulardaki özel yağ ve özel un olmadan, pastanelerdeki poğaçalarının aynısının olacağını sanmıyorum..

    Çünkü alternatif olarak sunduğunuz hüner margarin ve normal unu zaten biz de kullanıyoruz poğaçalarda ve pastane poğaçası gibi olmuyor..

    Yani özel malzemeler kullanmadıktan sonra denemeye gerek yok bence..
    Sonuç olarak herzaman yaptığımız poğaçalardan olacak..

    Bu arada yemek bloglarında nedense olumsuz eleştiriler yayınlanmıyor..
    Hep olumlu hep olumlu olmaz herzaman değil mi ama :))

    Emeklerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  42. yorumu ister yayınlayın ister kendinize saklayın ancak poğaça hiç kabarmamış görünüyor. bir ayrıntıyı unutmuşsunuz hiç bir pastane poğaçayı 40 dk pişirmez. ben pastaneden tarifi istedim ve dediğiniz gibi farklı un ve yağ kullanılıyor hatta bizim kullandıklarımızdan daha düşük kalitede yağlar ve unlar. bir sır var ki özlem hanım o da pastanelerin fırınlarının ısıları onlar 700 hatta daha yüksek ısıda ve bi anda pişiriyorlar yüksek ateşte kısa süre anlayacağınız.. bizim bu fırınları bulmamız neredeyse imkansız.. işin sırrı yağ un çok az mahlep ve yüksek ısılı fırında kısa süreli pişirmedir.. kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  43. hay allah gelen yorumlara her zaman açığım bu beni üzmüş olsada.ben orda bas bas bağırıyorum dimi poğçaya özel un ve yağ kullanılması gerekiyor diye.ama nedense tarifi vermiş olmamdan dolayımıdr nedir.hala çarpıtılarak bir türlü kabul edilmek istenmiyor.pastanelerin fırının yüksek ısıda olduğunu biraz araştıranlar zaten bilir.fakat ben burada ev ortamında ve mutfak fırınında nasıl yapılır diye anlatmaya çalışıyorum..ben yaptığımda poğça gerçekten leziz di ve de yiyenler pastane poğçasına benzetti.herkeste tarifini istedi.uzun süredir yapmıyordum sırf sizin için yapıp yeni fotolar çekeceğim inşallah..ben yinede benim siteme gelip ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  44. Ben de birkaç denemeler yaptım ama sizin tarif gibisini denediğimi hatırlamıyorum. İşin en kötü tarafı şu aslında; O yağların 10' ar kiloluk olarak satılıyor olması. Ne sinir yaaa.Şöyle 2' şer kg. lik yapsalar tüm hanımlar alabilir aslında. Yok, şimdi aklıma başka birşey geldi. Bütün hanımlar birlik olsunlar şu hüner margarini üreten firmaya bildirsinler.-ben de dahil.- Piyasaya o pastane yağlarından üretip sürsünler :)))
    Hakikaten yaa, kaç kere denedim, pastanedekiler gibi olmayınca sinir oluyorum.

    YanıtlaSil
  45. BEN ASLI ÖZLEM ABLACIM SEN TARİF VERİRSİNDE BEN YAPMAZ MIYIM.SANA BAHSETTİĞİM SÖZLÜMLE YILDÖNÜMÜ KUTLAMAMIZ İÇİN Bİ MENÜ HAZIRLADIM %90 I SENİN TAİRFLERİNDEN OLUŞUYO.HARİKA OLUCAK EMİNİM.BU POĞAÇA TARİFİ ÇOK MERAK ETTİĞİM Bİ TARİFTİ GÖRÜNCE ÇOK SEVİNMİŞTİM TABİKİ HEMEN DE YAPTIM.6 AYDIR ARA ARA YAPIYORUM.HERGÜN BURDAYIM ZATEN.ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.BENDE YERİN APAYRI.ÖPÜYORUM HÜNERLİ ELLERİNDEN SAYGIYLA

    YanıtlaSil
  46. sandoz yerine soda katsak olur mu

    YanıtlaSil
  47. merhaba.ben pogca tarifiniiz denedim fakat sandozu bebe aspirinde buyukluugnde deyilde normal boyutta olandan denedim ve suda eritip koydum..hamuru cok guzel oldu fakat sandozun tadi geldi yerken agzimiza..bunun nedeni suda eritip koyduugm icin vede beeb aspirininden buyuk olmasimi?bilgilendirirseniz sevinirim.ama gercekten cok guzel yumusacik oldular.tesekkurler

    YanıtlaSil
  48. ÇOK DEGİŞİK VE HAYRETLER İÇİNDE KALDIM HEMEN YAPIP NASIL OLDUGUNU BELİRTECEGİM SİZDEN RİCAM ANKARANIN GOBİT EKMEGİ YUVARLAK VE BOŞ OLUYOR LÜTFEN ONUN TARİFİ HİÇ YOK KARAKÖY POGAÇASININ TAM PASTAHANE USULİ RİCA EDİYORUM BEN 40 YAŞIMDAYIM BENİM ÇOÇUKLUGUMDA PASTAHANE BOŞ SANDEVİÇ VARDI OVAL VE KABUGUDA KABUK GİBİ KALKARDI LÜTFEN ÇOK ÖZLEDİM ONU YAZARMISINIZ ŞANSIN BAHTIN AÇIK OLSUN SENİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu sandvıç tarifini buldunuzmu yıllardır kafa yoruyorum bu sandvıçe bulduysanız alabilirmiyim tarifi

      Sil
  49. ben de denemek istiyorum çok güzel görünüyolar

    YanıtlaSil
  50. ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar bende hemen denemek istiyorum ama tarifin içinde yumurta yazmıyor gerçekten yokmu? tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  51. ya okadar şey yazmışsınızda aranızda başka deneyipte memnun kalan yokmu ??????

    YanıtlaSil
  52. hapı katmasam olurmu

    YanıtlaSil
  53. bende bu poğaçayı çok seviyorum denedim ama olmadı neden acaba teşekkürler

    YanıtlaSil
  54. süper oldu bunlar ya inandıramadım kimseyi ev yapımı olduğuna=)

    YanıtlaSil
  55. buğün deniycem işallah güzel olur teşekkürler

    YanıtlaSil
  56. merhaba, tarif için teşekkürler..
    sandozu anlamadım..
    ayrıntılı ne alıcaz eczaneden yazabilirmisiniz??

    YanıtlaSil
  57. teşekkürler poaçayı çok seven biri olarak hemen deneyeceğim biz hanımların elinden hiç birşey kurtulmaz kırk yıl düşünsem sandoz aklıma gelmezdi pastahane unu ve yağlarının farklı olduğunu tahmin ediyorduk ama sandoz ilginç gerçekten denedikten sonrada yorumumu bildiricem
    aytül

    YanıtlaSil
  58. tarif için teşekkürler ben heüz yapamadım sandoz eczaneye sordum gripin büyüklüğünde olanı veriyorlar aspirn şeklinde olanın adı ne diye soruyorlar

    YanıtlaSil
  59. merhaba ben denedim un cok fazla geldi bende biraz su ekledim neden acaba

    YanıtlaSil
  60. PASTANE POÇASI TARİFİ
    1-KİLO UN
    70-GRAM ŞEKER
    25-GRAM TUZ
    500-GRAM MARGARİN YAĞ
    50-GRAM MAYA
    3-ADET YUMURTA
    225-GRAM SU

    YAPILIŞI
    UNU DÜZ BİR MERMERE DÖKÜP ORTASINI
    AÇIYORSUNUZ
    YUKARIDA VERMİŞ OLDUĞUM MALZEMELERİ
    UNUN ORTASINA KOYUP KARIŞTIRIYORSUNUZ
    SUYUNU YAVAŞ YAVAŞ UNA YEDİRE YEDİRE
    HAMURU YOĞURUYORSUNUZ
    HAMURU 5 DAKİKA DİNLENDİRİP
    POCA HALİNE GETİRİP İYİCE MAYALANDIRDIKTAN
    PİŞİRİN AFİYET OLSUN
    PASTACI ŞAİR ALİ SÖZEN
    SONRA

    YanıtlaSil
  61. şimdi hamurunu yaptım bekliyorum bakalım inşallah olur ya çok merak ediyorum ben sandozu ölece kattım unuttum inşallah zarar vermez ya bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  62. ARKADAŞLAR DENEYENLERRRRR:))) nasıl oldu:)

    YanıtlaSil
  63. Üşenmedim tüm malzemeyi gittim buldum aldım, malzemeler için dünyanın parasını ödedim, ancaaaak maalesef kuru pastadan farkı olmadı, keşke poğaça büyüklüğünde değilde daha küçük kuru pasta kıvamında yapsaydım, kıtır kıtır çerez niyetine yedik :)

    YanıtlaSil
  64. merhabalar,bende tarifinizi yarım ölçü yaptım.yalnız gece sandoz bulamadığım için çay kaşığı ucuyla karbonat kattım.gayet güzel oldu.sandozlada deneyeceğim ,tarif için teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  65. selam tarif icin hem size hem de pastaci abimiz
    sair ali sözen beye tesekürler.

    YanıtlaSil
  66. içine mahlep katılmayan poğaça "pastane poğaçası" değildir.

    YanıtlaSil
  67. birazdan denemeye başlıyoruz bakalım sonuç nasıl olacak pastanelerin yaptığına benzetebilecekmiyiz :))

    YanıtlaSil
  68. Bende bu tarifi cok denemek istiyorum ama sandoz nedir bilmiyorum,cunku yurt disindayim ve sandozun ne oldugunu tam anlayamadigimdan nasil bulacagimida bilmiyorum, google'un da yardimi pek olmadi.Aciklarsaniz sevinirim.Saygilarimla...

    YanıtlaSil
  69. tarifi denedim ama malesef mayası almadı hamur. ilk defa hazırladığım bi hamur maya almadı inanın bence tarifde eksik bişeyler var... emeğinize sağlık. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  70. çok merak ediorum nasıl olcağını teşekkürler tarif için :))

    YanıtlaSil
  71. çok merak ediorum nasıl olcağını, tarif için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  72. bn yaptım poğaçayıı çok güzel oldu,çok çok çok teşekkür ederim tarif içinn =)) sandoz yerine bi çay kaşığının ucu kadar karbonat koydum bn öyle yaptım tadı gayet gzl :)

    YanıtlaSil
  73. En yakın sürede sandoz alıp deneyeceğim.. Çok merak uyandırdı bende :) Sayenizde benim gibi birçok genç yetişiyor pasta börekle uğraşan :) http://harikayemek.blogspot.com/ sitem çok yeni göz atabilir misiniz..

    YanıtlaSil
  74. Güzel bir çalışma olmuş, paylaşımlar için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  75. Ben Pastacı Ali Sözen beyin tarifini yaptım, muhteşemmmmmm oldu, millet parmaklarını yedi, harbi gerçek pastane poğaçası oldu...unu ben 9,5 bardak olarak ayarladım, şeker 3 tepeleme yemek kaşığı, tuz 1 yemek kaşığı+ 2 çay kaşığı, 1 paket yaşmaya, 225 gr. suda, birdak sudan biraz daha fazla su ediyor, deneyin mutlaka... bayılacaksınız......

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.