27 Eylül 2016 Salı

Kolay Ama Lezzetli: İtalyan Yemekleri


İtalyan mutfağı, ülkemizde ve dünyada en sevilen mutfaklardan biri olarak öne çıkıyor. İtalyan yemek

tariflerinde hemen hemen herkesin damak tadına hitap eden malzemelerin ustaca bir sadelikle

birleştiriliyor olması bu duruma yol açan önemli bir etken oluyor.



İtalyan Yemeklerinin Kralı: Makarna

Tüm İtalyan mutfağı, her kıtada büyük ilgi görse de bu kültürün bazı özel tarifleri, diğerlerinin

arasından öne çıkarak tüm dünyada en sevilen yiyecekler haline geliyorlar. Bu İtalyan yemekleri

arasında başı leziz makarna çeşitleri çekiyor. İtalyan makarna tarifleri ve sos tarifleri belki de en çok

ilgi gören yemek tarifleri arasında yer alıyor. İtalyanların yaptıkları makarnaları farklı kılan özellik, dişe

gelmeleri oluyor. İtalyan makarna tariflerinin başka bir özelliği ise bol zeytinyağı kullanımı olarak

kendini gösteriyor. İtalyanlar, makarnalarını hem pişirirken bolca zeytinyağı kullanıyorlar hem de

yemeden önce makarnalarına bir miktar çiğ zeytinyağı ekliyorlar. İtalyan makarnaları için çeşit çeşit

soslar hazırlansa da en çok sevilenler, en basit soslar oluyor. Fesleğen, domates ve sarımsağın

birleşmesi, leziz bir İtalyan makarnası için yeterli oluyor. Yine de yemeğe asıl lezzetini veren sosları

yapmak için biraz uğraş gerekiyor. Dolayısıyla, daha çok kısıtlı zamanlarda pratik bir seçenek olarak

tercih edilen makarnaların yanına sos yapacak vakti bulamıyorsanız Knorr makarna soslarından

yararlanabilir; şahane tarifler hazırlayabilirsiniz.

Pirincin En Özel Hali: Risotto

Her deneyeni kendine hayran bırakan bir başka İtalyan yemeği de "risotto" oluyor. "Risotto"nun

birçok çeşidi bulunuyor. Safranlıdan karidesliye, enginarlıdan mantarlıya her çeşit malzeme

"risotto"da kullanılabiliyor. "Risotto", "arborio" denilen özel bir pirinç ile yapılıyor olsa da baldo pirinç

ile de çok iyi sonuçlar alabiliyorsunuz. "Risotto"nun olmazsa olmazları ise ünlü İtalyan peyniri

parmesan ve et suyu olarak öne çıkıyor. Yemekte kullanacağınız malzemeye uygun et suyunu

kullanmanız "risotto" tarifinin çok önemli bir ayrıntısını oluşturuyor. Malzemelerinize uygun et suyu

ile pirinci yavaş yavaş kavurmanız, "risotto" tarifinin püf noktası olarak önem taşıyor. Et suyunu

hazırlamak zahmetli bir iş olduğundan arzu ederseniz Knorr bulyon kullanarak da et suyunuzu birkaç

dakika içinde hazırlayabilirsiniz. Yemeden hemen önce "risotto"ya eklenen tereyağı ve parmesan ise

yemeğin tadını ikiye katlıyor.

En Hafif İtalyan Tatlısı: Tiramisu

İtalyan ana yemekleri gibi İtalyan tatlıları da hafif lezzetler sunuyor. En sevilen İtalyan tatlılarından biri

olan Tiramisu, kedi dili bisküvisi, "mascarpone" peyniri, kahve ve acı badem liköründen oluşuyor.

Kahveye batırılan bisküviler, tatlının tabanını oluştururken; likör ve şeker ile tatlandırılan

"mascarpone" peyniri, hafif lezzetiyle harika bir uyum sunuyor. "Mascarpone" peyniri yerine

marketlerde kolayca bulabileceğiniz labne peynirini de kullanabilirsiniz.

İtalyan yemeklerini seviyorsanız ya da denemek istiyorsanız İtalyan mutfağı tarifleri ve bu tarifleri

pişirirken gerekli malzemeleri http://www.herkessofraya.com adresinde görebilir; İtalyan mutfağı

hakkında bilgi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.