7 Haziran 2007 Perşembe

LOKUM YADA KAYMAK

1 Kilo süt
1 bardak şeker
1 bardak ( tepeleme ) un
yarım paket margarin, vanilya
1 bardak hindistancevizi
1 paket kremşanti
1 bardak süt

YAPILIŞI
Ocağımızın altını kısık dereceye ayarlıyoruz .Tencereye margarini koyup eritiyoruz , unuda ekliyoruz , kokusu çıkana kadar kavuruyoruz , amannn diyim sakın helva gibi değil rengi dönmiyecek , beyaz olacak adı üstünde kaymak .Sonra sütü döküyoruz yavaş yavaş sürekli şekilde karıştırıyoruz ,topak olmasın diye muhallebi kıvamına gelince kaynamaya yakın şeker ve vanilyayı ekliyoruz, karıştırıyoruz . 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapıyoruz 10 dk blendırlıyoruz . Fırın tepsisi alıyoruz (dikdörtken olan ) altını hindistanceviziyle kaplıyoruz açık yer kalmıyacak şekilde az miktarda üzerine dökmek için ayırıyoruz . Muhallebimizi de döküyoruz çok dikkatli şekilde çünki ;alttabaka toplanabilir ıslak yemek kaşığıyla yayabilirsiniz üzerinede 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp sürün tatlı soğuk olacak yoksa kremşanti erir şimdide, tatlımızı soğutmaya geldi sıra 2 saat buzdolabında kalması yeterli oluyor. Dolaptan çıkarttıktan sonra ayırdığımız hindistan cevizinide serpiyoruz kesme aşamasında sıra ; enine doğru 1cm aralıklarla yaklaşık 25 adet tatlı çıkıyor kesiyoruz . Sonra dikkatli bir şekilde şeritleri rulo yapıyoruz tabağa servis yapmak üzere koyuyoruz . Kaymağımız oldu bile şimdiden kolay gelsin.... AFİYET OLSUN..Hoşcakalın ağzınızın tadı hiç kaçmasın.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.