10 Şubat 2008 Pazar

ŞERBETSİZ BEYAZ UN HELVASI. p.d.ç.s.etkinliği..


HÜNERLİELLER arkadaşım beni etkinliğe davet etmiş.. Bende bu son günde onu kırmayıp katılayım dedim..Kolaylıklar diliyorum kendisine...

Bu helvayı geçen sene blogcuda yayınlamıştım ,fakat resimleri kötü olduğu için buraya taşımak istemedim..Karar verdim kendi kendime:)bütün tarifleri tekrar deneyip burada yeni fotolarıyla yayınlayacağım..

Bu helvayı sık sık yapıyorum, hem kurabiye niyetine, hemde helva niyetine ..Pratik ve lezzetli oluyor..Mutlaka denemeyenler varsa denesin derim, alışkanlık yapıyor bunuda belirtmeden geçmeyeyim:)

MALZEMELER

125 gr katı yağ(yarı yarıya tereyağıyla margarini karıştırabilirsiniz.
1 su bardağı pudraşekeri
2,5 bardak un
üzeri için fındık fıstık oooooo:D..

YAPILIŞI

Unumuzu teflon tavaya alıp ocağımızda kısık ateşte 20 dk kavuruyoruz..Un beyaz kalacak ,dikkat edelim sürekli karıştıralımki dipi kenarları yanmasın.
Unu soğumaya bırakalım..Bu arada bir küçük tavada yağımızı eritelim..Pudraşekerini unumuzla karıştıralım yağımız eriyince hepsini harmanlıyalım 5 dk soğuduktan sonra elimizle iyice yoğuralım..Daha sonra küçük yuvarlak borcama elimizle sıkıca bastırarak aktaralım..
Ben her zaman helvamızı dilimleyip acele edip, buzluğa atar .10 dk sonra da yerdim...Fakat hep kırılırdı..Bu sefer sabırlı davranıp yarım saatten fazlaca buzdolabında beklettim ve dilimlerim hiçmi hiç dağılmadı ,sizde sabırlı olun derim ben ..Nefis helvamızı yemek için..Hepimize afiyet olsun ,eviniz bereket dolsun.....
Sevgilerimle

42 yorum:

  1. SELAM beni kırmayıp davetimi kabul ettiginiz için çok teşekkür ederim.tarifinizi siteme ekledim .sevgiler...

    YanıtlayınSil
  2. Hayatımmm, bu ne nefis bir helva böyle.. Blogcudan hatırlıyorum gerçi kendisini. ve direniyorum yapmamak için ama daha fazla dayanamayacağım sanırım :))

    ellerine sağlık öslemim. azcık yarım porsiyonluk denemeliyim :)

    öpüyom yanaklarından sevgiler

    www.misssgibi.com

    YanıtlayınSil
  3. Özlemimmm, canumun içüüüü..Selamını aldım dün :)))Keşke gelseydin yaa ne güzel olurdu seni tanımak :)) Helvayada bayılırım, getirirdin accık bana :(
    Öpüyorum seni...

    YanıtlayınSil
  4. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 14


    http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
    ___________________________________________________
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    11.02.2008 - 17.02.2008 Tarihleri arasında
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
    http://defneylebirlikte.blogspot.com/ BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''14" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
    ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE...

    YanıtlayınSil
  5. Canim merhaba, valla sayfana ugramayali nefis seyler eklemissin, bende uzunca bir ara vermistim ama artik burdayim insallah ve sizleri daha SIK ziyareet edecegim. Tekrar görüsmek üzere iyi pazarlar...

    www.blogcu.com/kayserimutfagi

    YanıtlayınSil
  6. canım canım özlemim,
    anneciğim sağolsun sık sık yapar getirir bana:)bu yüzden hiç yapmadım...annemle çok yakın oturuyoruz rahat oluyordu,taşınıyoruz biliyorsun,biraz uzaklaşacağız tabi bu durumda helvamı da kendim yapacağım:(
    ellerine sağlık canım
    nefis görünüyor
    öpüyorum

    YanıtlayınSil
  7. kalp kalbe karşıymış,
    aynı anda birbirimize yorum yazıyormuş:))))))

    öpüyorum özlemim

    YanıtlayınSil
  8. selamlar özlemciğim helvan ve sunumun harika olmuş eline sağlık bu tarifide denenecekler listesine ekledim ayyy çok kabarık bir liste var elimde bazılarını denemeye başladım yakında bloğa ekleyeceğim senin helvada eklenecek inşaallah bende beklerim canım sağlıkla kal

    YanıtlayınSil
  9. Ortaokul yıllarından beri yaparım un helvası. Ama şerbetsizi hiç yapmak nasip olmadı:)
    Denemek lazım:)))
    Ellerine sağlık canım,sevgilerrr

    YanıtlayınSil
  10. helva nefis, cok severim hevayi unlu veya irmikli fark etmes
    serbetsis daha hic yapmadim ama mutlaka deniyecegim
    ellerine saglik

    YanıtlayınSil
  11. HELVA SAHANE HEMDE SERBETSIZ.MUHAKKAK GÜZEL OLMUSTUR,ELLERINE SAGILIK.AFIYETLER OLSUN CANIM.
    YORUMUN ICIN TESEKKÜRLER:

    YanıtlayınSil
  12. Canim,
    güzel yorumun icin öncelikle tesekkür ederim.
    Hmmm, harika birsey bu, hem kurabiye hemde helva niyetine yapiliyorsa, senin de ellerine saglik diyorum.

    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlayınSil
  13. Özlem'cim ne kadar güzel ve degisik bir helva yapmissin böyle.Ellerine saglik tatlim.

    YanıtlayınSil
  14. Canım ellerine sağlık ,bu helvayı çok severiz, bir kaç sefer yapmıştım. Hele de küçük kızım helva hastasıdır, seninki de harika olmuş, afiyetler olsun canım, öpüyorum, sevgiler...

    YanıtlayınSil
  15. Ellerine sağlık canım. Bende denemiştim. Nefis oluyor. Afiyet olsun. Harika görünüyor.
    Sevgiler.
    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlayınSil
  16. Demek beklememiz gerekiyoo..
    SEn sabrettiysen umarım bende sabrederim.Bayılırım buna bilirsin ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  17. canım harika olmus helvan çok hoş görünüyr.ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlayınSil
  18. canım arkadaşım özlemcim....

    nasılsın kardeş yaaa.....özledim valla.....

    ellerine sağlık...kastamonunun buna benzer helvası var..meşhur çekme helva.....

    aynısımı acaba diye düşünüyorum....

    bende çok seviyorumda...

    ellerine sağlık güzelim..çok öptüm seni..görüşürüz...

    YanıtlayınSil
  19. özlemcim kalplerimiz karşılıklıymış benim blogdada bu gün hemen hemen aynı helva tarifi var bende helvaların içinde en çok bu helvayı severim çok kalorili olmasına rağmen çok nefis canım ellerine sağlık güzel günlünce bir hafta diliyorum canım benim sevgiler

    YanıtlayınSil
  20. helvayı severim ama yapmaya üşenirim hep..ellerine sağlık.cnm..

    YanıtlayınSil
  21. Helvanın mis gibi kokusu burnuma geldi. ellerine sağlık. Portakal kabuğu reçeli de nefis görünüyor.

    YanıtlayınSil
  22. slm
    kıskanma kıskanma bir dahakine sende gel hayatım.çok güzel bir buluşmaydı.
    helvada süper valla ellerine sağlık
    öptüm seni

    YanıtlayınSil
  23. Bu helvayı bu gün ikinciye görüyorum.Bayıldım hiç denemedim ama görüntü harika ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlayınSil
  24. Ellerine sağlık.Bu tarifi bende denemek istiyorum.sağlık ve afiyetle canım

    YanıtlayınSil
  25. Özlemcim, helvan nefis duruyor canim, ellerine saglik. Serbetsiz helva cok ilginc muhakkak deniycem.

    Görüsmek umuduyla...
    Emine

    YanıtlayınSil
  26. helvayı hemen denedim sonuç harika,elinize sağlık..

    YanıtlayınSil
  27. helva olsunda neyle olursa olsun,kokusunu aldim kavruk kavruk geldim hemen,kaldimiki alsam bir dilimcik,nefis olmus canim eline saglik

    YanıtlayınSil
  28. yorum için teşekkürler.bu helvaya bayıldım.hem çok pratik, hem çok leziz.nefis görünüyor.ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  29. Helva nefis gözüküyor, gerçekten çok pratik en kısa zamanda deniyeceğim, ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlayınSil
  30. Özlem çok değişik. İlk defa duydum. Nefis görünüyor. Denemek isterim. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlayınSil
  31. merhaba nereden olursa olsun ziyaretler hoştur))ben de aşağıya kadar gezdim sayfanızı iştah açıcı birsürü güzel şey gördüm.bugün dellenmiş haldeyim zaten))şu helva beni nasıl cezbetti.insan hem çaresiz hem de mutlu hisseder mi.bu yemek sayfaları gezintileri beni aynen bu ruh haline sokuyor.mal bulmuş mağribi gibi mutlu ama hepsini yapıp yersem eğer başıma geleceklerden dolayı muzdarip))görüşmek üzere..

    YanıtlayınSil
  32. Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.Deneyeceğim lezzetler arasında.Portakal kabuğu reçelini biz çocukken annem çok yapardı.

    YanıtlayınSil
  33. Canım ne kadar güzel olmuş.Ellerine sağlık portakal kabuğu receline bittim zaten

    YanıtlayınSil
  34. Ellerine saglik cok lezzetli görünüyor,ama bakincade zahmetli bir tarife benziyor,onunkivamini tutturmakta zordur bence.Ama sen harika yapmisin,ellerin dert görmesin,afiyetler olsun.

    YanıtlayınSil
  35. dün bu helvayı denedim aynen söylenenleri yaptım ve taş gibi oldu bence bu tarifi kaldırın başkalarıda benim gibi yapıp pişman olmasın bi de nasıl abartmışsınız valla helal olsun!!!yazdım ama eminim bu yorumu eklemiceksiniz çünkü benden önce de bu tip yorum yazanlar olmuştur ama hiç yokk

    YanıtlayınSil
  36. aslıcım merhaba,
    yorumu yayınlamayacağımdan korkmuşsun sanırım ama yayınladım işte:)

    ters tepkiyle karşılamak isterdim aynen sizin yaptığınız gibi ,ama bu mübarek aylar yüzü suyu hürmetine ve tarifime çok güvenmemin sebebiyle hiçte öle bişi yapmıcam..

    canım bence helvayı yaparken mutlaka yanlış bişiler yapmışsındır..ben bu helvayı aynı tarifle en az 2 senedir deniyorum ve her seferinde daha süper oluyor..ki arkadaşlarımın bloglarındada hep aynı tarif ..eğer farklı biryeri olsa sana sölücem ama hayır yazanların tıpatıpı yazılanların aynen aynısı:)
    bence o sizin acemiliğinizden kaynaklanıyor cnm..

    YanıtlayınSil
  37. ellerinize saglik tarifi gecenlerde denedim tadi süper oldu ancak benim helvalr toz gibi dagildi sizin bu konuda bir fikriniz varmi ?
    Bilgilendiriseniz cok sevinirim sevgiler

    YanıtlayınSil
  38. merhaba ben de yaptm fakat sert olmuş normalde de öyle mi oluyor tsekkrler

    YanıtlayınSil
  39. evet bu helva hemen yenince dağılıyor buzdolabında dinlenirse daha güzel sonuç alabilirisniz.ama dağılsada tadı çok güzel oluyor değilmi?:)

    YanıtlayınSil
  40. merhaba
    helvayı yaptım buzdolabında dinlenmede:) ama tadığına baktığımd ayoğun bir margarin kokusu ve tadı vardı. bu neden olmuştur acaba? margarini kayanatıcakmıydık, yoksa erimesi yeterlimiydi. cevaplarsanız sevinirim . kolay gelsin

    YanıtlayınSil
  41. yağ kokusu az da olsa hissediliyor.bu kullanılan yağdanda kaynaklanabilir.eridikten sonra kaynamamasından da kaynaklanabilir.ben terem yağ kullanıyorum genelde hafif tere yağ kokusu hep olur zaten. dediğim gibi biraz kaynaması daha iyi olabilir.tarifi denediğiniz için teşekkürler.

    YanıtlayınSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.