HÜNERLİELLER arkadaşım beni etkinliğe davet etmiş.. Bende bu son günde onu kırmayıp katılayım dedim..Kolaylıklar diliyorum kendisine...
Bu helvayı geçen sene blogcuda yayınlamıştım ,fakat resimleri kötü olduğu için buraya taşımak istemedim..Karar verdim kendi kendime:)bütün tarifleri tekrar deneyip burada yeni fotolarıyla yayınlayacağım..
Bu helvayı sık sık yapıyorum, hem kurabiye niyetine, hemde helva niyetine ..Pratik ve lezzetli oluyor..Mutlaka denemeyenler varsa denesin derim, alışkanlık yapıyor bunuda belirtmeden geçmeyeyim:)
MALZEMELER
125 gr katı yağ(yarı yarıya tereyağıyla margarini karıştırabilirsiniz.
1 su bardağı pudraşekeri
2,5 bardak un
üzeri için fındık fıstık oooooo:D..
YAPILIŞI
Unumuzu teflon tavaya alıp ocağımızda kısık ateşte 20 dk kavuruyoruz..Un beyaz kalacak ,dikkat edelim sürekli karıştıralımki dipi kenarları yanmasın.
Unu soğumaya bırakalım..Bu arada bir küçük tavada yağımızı eritelim..Pudraşekerini unumuzla karıştıralım yağımız eriyince hepsini harmanlıyalım 5 dk soğuduktan sonra elimizle iyice yoğuralım..Daha sonra küçük yuvarlak borcama elimizle sıkıca bastırarak aktaralım..
Ben her zaman helvamızı dilimleyip acele edip, buzluğa atar .10 dk sonra da yerdim...Fakat hep kırılırdı..Bu sefer sabırlı davranıp yarım saatten fazlaca buzdolabında beklettim ve dilimlerim hiçmi hiç dağılmadı ,sizde sabırlı olun derim ben ..Nefis helvamızı yemek için..Hepimize afiyet olsun ,eviniz bereket dolsun.....
Sevgilerimle
Bu helvayı geçen sene blogcuda yayınlamıştım ,fakat resimleri kötü olduğu için buraya taşımak istemedim..Karar verdim kendi kendime:)bütün tarifleri tekrar deneyip burada yeni fotolarıyla yayınlayacağım..
Bu helvayı sık sık yapıyorum, hem kurabiye niyetine, hemde helva niyetine ..Pratik ve lezzetli oluyor..Mutlaka denemeyenler varsa denesin derim, alışkanlık yapıyor bunuda belirtmeden geçmeyeyim:)
MALZEMELER
125 gr katı yağ(yarı yarıya tereyağıyla margarini karıştırabilirsiniz.
1 su bardağı pudraşekeri
2,5 bardak un
üzeri için fındık fıstık oooooo:D..
YAPILIŞI
Unumuzu teflon tavaya alıp ocağımızda kısık ateşte 20 dk kavuruyoruz..Un beyaz kalacak ,dikkat edelim sürekli karıştıralımki dipi kenarları yanmasın.
Unu soğumaya bırakalım..Bu arada bir küçük tavada yağımızı eritelim..Pudraşekerini unumuzla karıştıralım yağımız eriyince hepsini harmanlıyalım 5 dk soğuduktan sonra elimizle iyice yoğuralım..Daha sonra küçük yuvarlak borcama elimizle sıkıca bastırarak aktaralım..
Ben her zaman helvamızı dilimleyip acele edip, buzluğa atar .10 dk sonra da yerdim...Fakat hep kırılırdı..Bu sefer sabırlı davranıp yarım saatten fazlaca buzdolabında beklettim ve dilimlerim hiçmi hiç dağılmadı ,sizde sabırlı olun derim ben ..Nefis helvamızı yemek için..Hepimize afiyet olsun ,eviniz bereket dolsun.....
Sevgilerimle
SELAM beni kırmayıp davetimi kabul ettiginiz için çok teşekkür ederim.tarifinizi siteme ekledim .sevgiler...
YanıtlaSilHayatımmm, bu ne nefis bir helva böyle.. Blogcudan hatırlıyorum gerçi kendisini. ve direniyorum yapmamak için ama daha fazla dayanamayacağım sanırım :))
YanıtlaSilellerine sağlık öslemim. azcık yarım porsiyonluk denemeliyim :)
öpüyom yanaklarından sevgiler
www.misssgibi.com
Özlemimmm, canumun içüüüü..Selamını aldım dün :)))Keşke gelseydin yaa ne güzel olurdu seni tanımak :)) Helvayada bayılırım, getirirdin accık bana :(
YanıtlaSilÖpüyorum seni...
Canim merhaba, valla sayfana ugramayali nefis seyler eklemissin, bende uzunca bir ara vermistim ama artik burdayim insallah ve sizleri daha SIK ziyareet edecegim. Tekrar görüsmek üzere iyi pazarlar...
YanıtlaSilwww.blogcu.com/kayserimutfagi
canım canım özlemim,
YanıtlaSilanneciğim sağolsun sık sık yapar getirir bana:)bu yüzden hiç yapmadım...annemle çok yakın oturuyoruz rahat oluyordu,taşınıyoruz biliyorsun,biraz uzaklaşacağız tabi bu durumda helvamı da kendim yapacağım:(
ellerine sağlık canım
nefis görünüyor
öpüyorum
kalp kalbe karşıymış,
YanıtlaSilaynı anda birbirimize yorum yazıyormuş:))))))
öpüyorum özlemim
selamlar özlemciğim helvan ve sunumun harika olmuş eline sağlık bu tarifide denenecekler listesine ekledim ayyy çok kabarık bir liste var elimde bazılarını denemeye başladım yakında bloğa ekleyeceğim senin helvada eklenecek inşaallah bende beklerim canım sağlıkla kal
YanıtlaSilOrtaokul yıllarından beri yaparım un helvası. Ama şerbetsizi hiç yapmak nasip olmadı:)
YanıtlaSilDenemek lazım:)))
Ellerine sağlık canım,sevgilerrr
helva nefis, cok severim hevayi unlu veya irmikli fark etmes
YanıtlaSilserbetsis daha hic yapmadim ama mutlaka deniyecegim
ellerine saglik
HELVA SAHANE HEMDE SERBETSIZ.MUHAKKAK GÜZEL OLMUSTUR,ELLERINE SAGILIK.AFIYETLER OLSUN CANIM.
YanıtlaSilYORUMUN ICIN TESEKKÜRLER:
Canim,
YanıtlaSilgüzel yorumun icin öncelikle tesekkür ederim.
Hmmm, harika birsey bu, hem kurabiye hemde helva niyetine yapiliyorsa, senin de ellerine saglik diyorum.
Selam ve sevgilerimle..
Özlem'cim ne kadar güzel ve degisik bir helva yapmissin böyle.Ellerine saglik tatlim.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık ,bu helvayı çok severiz, bir kaç sefer yapmıştım. Hele de küçük kızım helva hastasıdır, seninki de harika olmuş, afiyetler olsun canım, öpüyorum, sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Bende denemiştim. Nefis oluyor. Afiyet olsun. Harika görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler.
guldenelkan.blogcu.com
Demek beklememiz gerekiyoo..
YanıtlaSilSEn sabrettiysen umarım bende sabrederim.Bayılırım buna bilirsin ellerine sağlık.
canım harika olmus helvan çok hoş görünüyr.ellerine saglık kocaman sevgiler
YanıtlaSilcanım arkadaşım özlemcim....
YanıtlaSilnasılsın kardeş yaaa.....özledim valla.....
ellerine sağlık...kastamonunun buna benzer helvası var..meşhur çekme helva.....
aynısımı acaba diye düşünüyorum....
bende çok seviyorumda...
ellerine sağlık güzelim..çok öptüm seni..görüşürüz...
özlemcim kalplerimiz karşılıklıymış benim blogdada bu gün hemen hemen aynı helva tarifi var bende helvaların içinde en çok bu helvayı severim çok kalorili olmasına rağmen çok nefis canım ellerine sağlık güzel günlünce bir hafta diliyorum canım benim sevgiler
YanıtlaSilSobeeeeeeeee
YanıtlaSilhelvayı severim ama yapmaya üşenirim hep..ellerine sağlık.cnm..
YanıtlaSilHelvanın mis gibi kokusu burnuma geldi. ellerine sağlık. Portakal kabuğu reçeli de nefis görünüyor.
YanıtlaSilslm
YanıtlaSilkıskanma kıskanma bir dahakine sende gel hayatım.çok güzel bir buluşmaydı.
helvada süper valla ellerine sağlık
öptüm seni
Bu helvayı bu gün ikinciye görüyorum.Bayıldım hiç denemedim ama görüntü harika ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Bu tarifi bende denemek istiyorum.sağlık ve afiyetle canım
YanıtlaSilÖzlemcim, helvan nefis duruyor canim, ellerine saglik. Serbetsiz helva cok ilginc muhakkak deniycem.
YanıtlaSilGörüsmek umuduyla...
Emine
helvayı hemen denedim sonuç harika,elinize sağlık..
YanıtlaSilhelva olsunda neyle olursa olsun,kokusunu aldim kavruk kavruk geldim hemen,kaldimiki alsam bir dilimcik,nefis olmus canim eline saglik
YanıtlaSilyorum için teşekkürler.bu helvaya bayıldım.hem çok pratik, hem çok leziz.nefis görünüyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSilHelva nefis gözüküyor, gerçekten çok pratik en kısa zamanda deniyeceğim, ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilÖzlem çok değişik. İlk defa duydum. Nefis görünüyor. Denemek isterim. Ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilmerhaba nereden olursa olsun ziyaretler hoştur))ben de aşağıya kadar gezdim sayfanızı iştah açıcı birsürü güzel şey gördüm.bugün dellenmiş haldeyim zaten))şu helva beni nasıl cezbetti.insan hem çaresiz hem de mutlu hisseder mi.bu yemek sayfaları gezintileri beni aynen bu ruh haline sokuyor.mal bulmuş mağribi gibi mutlu ama hepsini yapıp yersem eğer başıma geleceklerden dolayı muzdarip))görüşmek üzere..
YanıtlaSilÇok güzel olmuş.Ellerine sağlık.Deneyeceğim lezzetler arasında.Portakal kabuğu reçelini biz çocukken annem çok yapardı.
YanıtlaSilCanım ne kadar güzel olmuş.Ellerine sağlık portakal kabuğu receline bittim zaten
YanıtlaSilEllerine saglik cok lezzetli görünüyor,ama bakincade zahmetli bir tarife benziyor,onunkivamini tutturmakta zordur bence.Ama sen harika yapmisin,ellerin dert görmesin,afiyetler olsun.
YanıtlaSildün bu helvayı denedim aynen söylenenleri yaptım ve taş gibi oldu bence bu tarifi kaldırın başkalarıda benim gibi yapıp pişman olmasın bi de nasıl abartmışsınız valla helal olsun!!!yazdım ama eminim bu yorumu eklemiceksiniz çünkü benden önce de bu tip yorum yazanlar olmuştur ama hiç yokk
YanıtlaSilaslıcım merhaba,
YanıtlaSilyorumu yayınlamayacağımdan korkmuşsun sanırım ama yayınladım işte:)
ters tepkiyle karşılamak isterdim aynen sizin yaptığınız gibi ,ama bu mübarek aylar yüzü suyu hürmetine ve tarifime çok güvenmemin sebebiyle hiçte öle bişi yapmıcam..
canım bence helvayı yaparken mutlaka yanlış bişiler yapmışsındır..ben bu helvayı aynı tarifle en az 2 senedir deniyorum ve her seferinde daha süper oluyor..ki arkadaşlarımın bloglarındada hep aynı tarif ..eğer farklı biryeri olsa sana sölücem ama hayır yazanların tıpatıpı yazılanların aynen aynısı:)
bence o sizin acemiliğinizden kaynaklanıyor cnm..
ellerinize saglik tarifi gecenlerde denedim tadi süper oldu ancak benim helvalr toz gibi dagildi sizin bu konuda bir fikriniz varmi ?
YanıtlaSilBilgilendiriseniz cok sevinirim sevgiler
merhaba ben de yaptm fakat sert olmuş normalde de öyle mi oluyor tsekkrler
YanıtlaSilevet bu helva hemen yenince dağılıyor buzdolabında dinlenirse daha güzel sonuç alabilirisniz.ama dağılsada tadı çok güzel oluyor değilmi?:)
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilhelvayı yaptım buzdolabında dinlenmede:) ama tadığına baktığımd ayoğun bir margarin kokusu ve tadı vardı. bu neden olmuştur acaba? margarini kayanatıcakmıydık, yoksa erimesi yeterlimiydi. cevaplarsanız sevinirim . kolay gelsin
yağ kokusu az da olsa hissediliyor.bu kullanılan yağdanda kaynaklanabilir.eridikten sonra kaynamamasından da kaynaklanabilir.ben terem yağ kullanıyorum genelde hafif tere yağ kokusu hep olur zaten. dediğim gibi biraz kaynaması daha iyi olabilir.tarifi denediğiniz için teşekkürler.
YanıtlaSil