20 Kasım 2008 Perşembe

TRUF PASTA YADA PARFE:) VE DE SOBE





Efenim geçen gün kuzen Belginle konuşuyorduk, Özlem ablacım artık tariflerini göremez oldum. Bak evlenicem ,tarif yaz malum ev hanımı olucam, deyince dayanamadım bende kolay pasta tarifi vereyim dedim:)Belgin hanım pasta size itafendir:)..
Bu arada sobelenmişim,Canım Halenze Öçlem im beni sobelemiş, aslında ben unutuyordum ama, Papatik im hatırlattı saolsun..Sonra öbür sobeler gibi zamanı geçmesin dimi ama;)
Buyrun dolabımda ne var.
Buzlukta; üst gözünde bir adet tavuk.Yanında bezelye ve taze fasülye torbaları.Közlenmiş kırmızı biber.Alt tarafta kiloluk tereyağı.donmuş frambuaz.büyük bir kutu sosis.Kroket köfteler.Oğlumun hanburger köfteleri.milföy paketleri.açılmış buzdolabı poşetine konmuş konserve mısırlar.Buzdolabında ;en üst kısmı kahvaltılık malzemelerle dolu eşim akşam yemek yemediği için sabah kahvaltısına önem veriyor..Ne ararsanız var şükür..Alt tarafta,kereviz,pırasa,bir adet göbek salata,çeri domateslerim vazgeçemediğim,alt katında,pasta malzemlerim ,file fıstık badem,toz fıstık,pasta süslerim vs.kiloluk kremşantim.Onunda altında,havuç ,turp, limon.aaaa sucuk:) ne arıyor burda anlamadım.Onun altı baklıyet sepeti..Bütün kuru bakliyatlar bir sepette toplanmıştır..Onun yanındaki sepette bir adet ton balığı bulunmuştur..Kim sakladıysa:)Meyvelerim balkonda meyve sepetinde duruyor..Buz dolabına koymuyorum. kiloluk reçel kavonozlarım var.portakal ,böğürtlen,kayısı,vişne.Yanında gözüm gibi sakladığım kullanmaya kıyamadığım biber salçam..Maraşlı komşumdan alıyorum.Onun yanında metrodan aldığım soyafilizi ve süt mısrı konservelerim var.Kapağındaki gözünde ise malum yumurtalar,alt tarfta bilumum ilaçlar ağrı kesiciler,yan tarafında,pudingler,alt tarafında ketçap, mayonez,karemel ve frambuaz soslarım.Sirke.nescafe,türk kahvesi nesquik ,ıvır zıvır;margarinler ,sütler,emirin meyveli sütleri ,meyve suları.ve işte bu kadar..
Gelelim şu an ne düşündüğüme;
Bir an önce bilgisayarın başından kalkıp evi silip süpürmeli..Bulaşık makinesi boşaltılmalı yada tembellik yapıp emirin okuldan gelmesinimi beklenmeli:D aslında çok acıktım gidip bişiler atıştırmalıyım ama olmaz ,daha yeni kahvaltı ettim. Millet kilo veriyo sen alıyosun Özlem bu gidişe biraz dur denmeli..Ama zerrinim beni sefmiyo kilo alınca sefcekmiş öle diyo:)Şu Nihalde nerde? tam bişi dicem yok.Öçlem dersen oda yok .Off hadi ben gidip en iyisi evi sileyim.Buzdoabımın içindekiler ve benim içimdekiler bu kadar arkidişler..Sobelenmek isteyen arkadaşlarımı sobeliyorum..

Truf pasta tarifi
Gördüğünüz pasta buzlukta pandispanya artıklarından imal edilmiştir:)aslında truf yapmayı düşünüyordum ama zamanım kısıtlı olduğundan dolayı truf malzemlerini en iyisi kelepçeli kalıba dökeyim dedim .. Streç film serdim.Karıştırdığım miss gibi keki bir kat döküp arasına karemel sos ilave ettim sonra tekrar bir kat döküp frambuaz sosu sürdüm en son karışımın kalan kısmınıda koyup streçle üzerini kapayıp 1 gece buzdolabında beklettim..ertesi gün servis yapmadan önce çiko sosunu koyu pişirip üzerine döktüm..Donmuş frambuazlarla süsledim.Sonraaaa afiyetle yedik:).

25 yorum:

  1. tüüü rezil,afiyetle yedik diyo bide. sana yorum filan yazmıycam ben daha.
    noluyo yaaa.aaa
    aman neyse ben iyi diilim zaten,gidim en iyisi.
    eline sağlık nefis görünüyor. niye nefis ki.alt tarafı çiko sos nedir yani offfffff

    YanıtlaSil
  2. özloş noluyo yaaa...bu kadar malzemeyi alan bir dolap olsa olsa büyük market dolabıdır canım....

    pastanda bi harika hani....ellerine sağlık datlım.....

    öpüyorum seni.....

    YanıtlaSil
  3. BUZDOLABIN BAYAĞI BÜYÜKMÜŞ ANLAŞILAN MAŞALLLAH MARKET GİBİ NE ARARSAN VAR:))
    MMMM PASTA NEFİS GÖRÜNÜYOR EELİNE SAĞLIK ÖZLEMCİM SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  4. selamm,
    harika görünüyor , ellerine sağlık.
    sevgilerimle
    neseersoy

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli görünüyor.Helede benim gibi çiko delisi bi insanın canını çektiren cinsten
    ellerine sağlık

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  6. Anaaa bende bu kadar malzeme olsa komşuların buzdolabından kiralık kat almam lazım ....El kadar benimki ...:))))
    kekete çok şık maşallah eline sağlık...
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Şuandan itibaren bütün arkadaşlık bağlarımı kopardım haberin olsun.
    Eğer bir arkadaş arkadaşa yaparsa peeehh bişey demiyomm.
    Bu pasta ne he hesap ver anam ben bakamıcam .
    Eminim tadıda kötüdür =)
    Hadi ayıp olmasın ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. CANIM HARİKASIN ELİNE SAĞLIK ÇOK DEĞİŞİK VE HOŞ BİR PASTA OLMUŞ..EEE BEN BUNA YARATICILIK DERİM..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  9. Canım benim muhteşem görünüyor eminim tadıda öyledir ellerine sağlık öptüm...

    YanıtlaSil
  10. canım pastan süper gözüküyor ellerine sağlık yorumun için de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. aman tanrım o çikolata ne güzel akmış üzerinden :))) görüntü böyleyse lezzet nasıldır kimbilir ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Özlemcim pastan harika görünüyor..hele çikolatanın akışı beni cezbetti..bende isteriiiiiiiiiimmm..ellerine sağlık..
    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  13. Ayyyyy o pastanın güzelliği nedir öyle o çikolataın akışına ne demeli aaaaaaa bende istiyorummmmm

    YanıtlaSil
  14. Dolap dolap değil devlet malzeme ofisi. şimdi bi deneme yapıcam evdeki dolabı boşaltıp senin sıralamanla hepsini yerleştircem bakalım sığıyolar mı yok eğer sığmıyolarsa seloya diycem bana aynından alsın:)yok almıyosa ben evdekileri sana getiriyorum kullanmak istediğimde bana kargoyla yollarsın:)

    Pastan nefis olmuş valla gece gece canım bi çekti sorma. ne zaman biticek bu diyet :(

    YanıtlaSil
  15. SÜPERRRRRRRRRRRRRRRR....................

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık nefis gözüküyor.. Bende pasta yapmak istiyorum ... Sana birkaç sorum olacak yardımcı olursan çok sevinirim.Gıda boyası alacağım ama toz mu yoksa jel mi alayım? Birde acemi olduğum için hazır şeker hamur alacağım..Ama eminimki senin gibi bir usta kendi yapıyordur.Şeker hamuru tarifini yayınlarsan (bir sakıncası yoksa) sevinirim.Çok tarif var ama senin pastaların ve süslemelerin süperrrrrrrrrr gözüküyorlar onun için senin tarifin benim için çok önemli...Şimdiden teşekkür ederim ACEMİ EBRU SEVGİLER...........

    YanıtlaSil
  17. hayatım ellerine sağlık pek güzel görünüyor çok ihtiyacım var böyle bi tatlıya :))) zafiyet geçiriyorumya:)) öpüyorum sevgiler canum

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,
    Çikolata sosu tarifiniz var mı? Hazır çikolata sosunun acımsı bir tadı oluyor.Tarif verirseniz memnun olacağım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Özlemciğim pasta süper görünüyor, bir tarife, bir resme bakıp duruyorum, canım çekti resmen, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Ebrucum merhaba,
    bu aralar biraz yoğun olduğum için, kısa sürede cevaplayamadım yorumu kusura bakma..
    sana tavsiyem sıvı gıda boyası alman..şeker hamuru konsundada tavsiyem kesinlikle hazır hamur kullan..ben ilk önceleri http://hanimis.blogspot.com/2005/09/eker-hamuru.html
    bu linkteki şeker hamurunu yapıyordum .ama hazır hamur kullandıktan sonraki fikrim değişti..boşuna zamanımı harcayıp kendimi yormuşum..sende yeni başlayacağın için hazır şeker hamurunu tavsiye ederim canım..pasta yapımında kolaylıklar ve başarılar dilerim.

    sevgilerimle ..

    YanıtlaSil
  21. adsız olan yoruma binayen;
    şu anda blogta ,kendi yapımım olan çikolata sosu tarifim yok..fakat en kısa zamanda sizin için eklemeyi düşünüyorum:)..yorumunuz için çok teşekkür ederim..

    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  22. ellerine saglik harika bir goruntusu var:)
    hemen kactim, bu pastalardan yapamiyorum kilolaardan
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Görüntü harika, ellerinize sağlık, çok lezzetlidir eminim, sevgi ile..

    YanıtlaSil
  24. Özlem'cigim muthissin canim ben gelmeyeli neler yapmissin bebis kurbisleri,pastalar ufff neler neler hersey cok guzel gorunuyor marifetli arkadasimin ellerine kollarina saglik.


    Yeni Adresim''www.ozguluntarifleri.com''eski baglanti adresimi yenisiyle degistirirsen sevinirim:)canim

    Kucak Dolusu Sevgilerr.

    YanıtlaSil
  25. ben seni her isminle yerim:)
    evet bu lezizliğe ancak bunu diyebilirim amannn:)

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.