2 Temmuz 2013 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasülye Yemeği


Taze Fasülye İçin gerekli malzemeler

1 kilo taze fasülye
2 tane kuru soğan
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 kesme şeker  1tatlı kaşığı tuz
1 kiloya yakın rendelenmiş domates

Taze fasülye nasıl yapılır

Taze fasülyelerimizi yıkayıp bıçakla ya da elimizle kılçıklarını ayıklayıp ortadan ikiye ,yada büyüklük küçüklük durumuna göre üçe bölüyoruz.Eğer fasülyeleriniz kalınsa fasüleyelerinizi uzunlamasına ikiye bölebilirsiniz.




Tencereyi kısık ateşe koyup fasüleyeleri tencereye yerleştiriyoruz, üzerine soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz, çiğden fasülyelerin üzerine ekliyoruz.1 kilo domatesi rendeleyip soğanların üzerine de domatesleri koyuyoruz.Üzerine zeytinyağını ,tuzunu, şekerini ekleyip kapağını kapıyoruz.Ben fasülyeye hiç su katmam ,domateslerin suyuyla kısık ateşte ara sıra karıştırarak 45 dk kadar pişiririm.Çok ta leziz olur ,fakat bazen domates değil de salça koyarsam yarım bardak kadar da su ekliyorum.afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Bayılırım zeytinyağlı taze fasulyeye...Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da beklerim. Sevgilerimi bıraktımmm....

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık başarılar

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.