Uzunnn bir aradan sonra herkese merhaba:)
Bloğuma bakmayalı haftalar olmuş .Uğramışken birde gelen ,gidenime bakayım dedim ,maşallah tarif yayınlamama rağmen iyi halini koruyor.Sonrasında da sizlere haksızlık ettiğimi düşündüm .Gelmişken hemen bir resim ,kolaycacık bir tarif ekliyip kaçıyorum.Fotoğrafım bi kaç sene öncesine ait.Hala kendime yeni bir makine alamadım.Eskisi ilede çekmek istemiyorum.İŞte hayat böle devam ediyor:)Bide farmville var tabi:D.onu hiç karıştırmıyorum:)
Hepinize sıcacık sevgilerimle
MALZEMELER
9 tane kadar aynı boylarda orta boy patates
1 paket krema
yarım bardak süt
1 bardak kaşar rendesi
tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Patatesleri soyup, yıkayın.İnce bir şekilde halka ,halka dilimleyin.Tuz ve karabiberle harmanlayın.Borcamı yağlayıp balık sırtı şeklinde dizin.Üzerine kremayı ve sütü dökün ,kaşıkla yayın.Orta dereceli fırına verin.Yarım saat kadar pişdikden sonra rendelenmiş kaşarları üzerine bolca serpin.20 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.Yavaş ve uzun süreli pişmesi gerekiyor, patatesler üst üste olduğu için altta kalan kısımlar pişmeye bilir.Fırının ısısına dikkat edin.Et yemeklerinin yanında nefis bir garnitür.Herkese tavsiye ederim.Afiyet olsun.:)
Patates nefis görünüyor ellerine sağlık. Ben de bir kez denemiştim şimdi kalorili diye yapmıyorum. :) Farmville banasor bir de. Zaman hırsızı resmen. Sevgiler...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık harika olmuş öpüyorum...
YanıtlaSilYok öyle bir resim ekleyip kaçmak:) Senden güzel güzel mamaların devamını en yakın zamanda bekliyorum.
YanıtlaSilPatatese gelince işte ben onun her haline Varımmm!
Ellerine sağlık şekercim,
bi noktadan sonra farmville de yapacak bir şey kalmıyor yeni başlayanlara oyunu öğretmeyle geçiyor vakit fazlasıyla zengin olunca...:) merak etme...
YanıtlaSilpatates enfes olmuş kahvaltılarımızın vazgeçilmezi bu tarif eline sağlık.
sevgiler.
hemen deniyorum ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilGelde bana öğret Hansa o zaman :)
YanıtlaSilArada buraya uğra özlüyoruz seni dünya malı çiftliğine kaptırma kendini bu kadar:):):)
Patates harika bayılıyorum patatese:)
eline sağlık ablacım ...
canım ellerine sağlık.. nefis..ben bayılırım bu lezzete..
YanıtlaSilsevgiler...
En azından hala bir blogun olduğunu unutmamışın...
YanıtlaSil:))
Ellerine sağlık canım çok severim..
ÖZLEM ABLA ARAMIZA HOŞGELDİN. GEÇEN GÜN ABLAMA DİYORDUM Kİ ARTIK ŞEKER HAMURLU PASTA DEĞİL GÜZEL YEMEKLERİNİN TARİFİNİ VERSİN VERSİN Kİİİ BENDE EVİMDE YAPAYIM DEĞİL Mİ AMA ? ÖPÜYORUM ÇOK
YanıtlaSilNefis gorunuyor canim
YanıtlaSilEllerine saglik
Sevgiler
Özlem abla..
YanıtlaSillütfen yemek tarifleri eklermisin. mesela iftarda bize yaptığın yemekler olabilir muhteşemdi. ablam sana iletmiyormu tarif istediği mi :):)
Belgin
tarif çok güzel olmuş zaten bayılırım patatese ikisi birleşince güzel oldu gerçekten tariflerinizin devamını bekliyorum elinize sağlık
YanıtlaSiliçinde patates olan bütün yemekleri seviyorum ama bu ayrıca güzel olmuş :)
YanıtlaSilEllerine saglik...Tariflerini bekliyoruz sevgiler
YanıtlaSilBenim fırınımda böyle patatesleri çiğden koyunca mümkün değil pişmiyor. Önceden biraz haşlamak gerekiyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil