7 Temmuz 2007 Cumartesi

KAREMELLİ ETİMEK TATLISI



İşte size soğuk, soğuk, yiyebileceğiniz bir yaz tatlısı..Havaların ısınmasıyla,dondurma ve sütlü tatlıları daha çok dolabımızda bulundurur olduk.Buda onlardan biri ve benim vazgeçemediklerimden.. Her zaman çok sevmişimdir.Karemel ve çilek tadı. İkisini birarada bulabilirsiniz..Tarifine gelince, hepiniz bilirsiniz ama, ben yinede' her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır' diyerek kendimce yazayım dedim..
MALZEMELER
1 Paket etimek
2 bardak şeker
2,5 bardak su.
1 kilo süt
1bardak un
1bardak şeker
Yarım margarin.
İstediğiniz kadar çilek ve hazır çilek sosu.
YAPILIŞI
Tenceremize 2 bardak şekeri koyuyoruz.Kısık ateşte yavaş ,yavaş karamelize ediyoruz.Üzerine suyumuzu ilave edip şekerin erimesini bekliyoruz...Bu arada dikdörtken borcamımıza etimekleri diziyoruz .Karemel olan şerbeti etimeklere döküyoruz.Muhallebimizi yapmak için tenceremizde, margarini eritip unumuzu ilave ediyoruz..5 dk.unun kokusu gidene kadar kavuruyoruz.Sütü ilave
edip topak olmamasına dikkate diyoruz.Kaynayana kadar ocakta, karıştıra karıştıra, pişiriyoruz.
Kaynamaya yakın şekerini ilave ediyoruz.Altını ocağın kapayıp,10 dk.mikserliyoruz.Etimeklerin üzerine döküyoruz...Çilek sosu için, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, muhallebimizin üzerine döküyoruz.İstediğimiz şekilde dilimledikten sonra çilekle üstünü süslüyoruz.Dolabta bir kaç saat dinlendiriyoruz.1 gece dinlenmesini önerebilirim.Lezzetini bir kat daha artırıyor.
Sonrasında afiyetle yiyebiliriz..Kolay gelsin...SEVGİLER....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.