MALZEMELER
1 bütün tavuk
1.5 kilo ISLAMALIK yufka
250 gram tereyağı
YAPILIŞI:
Tavuğu büyük tencereye alıyoruz, ağzına kadar bol su koyup haşlıyoruz .Tavuk haşlanırkan yufkaları sıkıca sarılmış rulo yapıyoruz tek ,tek.10 cm aralıklarla kesiyoruz . Biraz bekledikten sonra haşlanan tavuğun suyunu ayırıyoruz. (Bu arada tavukda soğusun ) Sıcak tavuk suyuna, kestiğimiz yufkaları maşa yardımıyla batırıyoruz .1. parçayı tepsinin ortasına yerleştiriyoruz daha sonra yufkaları tek tek tavuk suyuna batırıp 1. parçanın etrafına döne, döne yufkayı dikine şekilde yerleştiriyoruz, sonra soğuyan tavuğu didikliyoruz yufkaların üstüne yerleştiriyoruz kalan tavuk suyundan da fazla olmamak şartıyla kepçeyle üzerine döküyoruz çok sulu olmayacak .Erittiğimiz tereyağınınıda üzerine, eşit heryerini kaplıyacak şekilde yemek kaşığıyla döküyoruz . Sonra ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz . Bu kadar uğraşıdan sonra, yemede yanında yat oluyor. Yanına koca bir bardak ayranla, afiyetle yiyebilirisniz..Acaba Babaannem duysa bu tarifi neder ? Bilmiyorum .. İnşallah yüzünü kara çıkarmamışımdır. Bu arada söylemeden edemiycem Baba tarafım Kastomonulu Annem Şileli eşim de Gresunlu eee böyle olunca, malzeme bende bitmez sanırım . Yöresel yemekler yeterr. =Hoşcakalınnnn=
20 Eylül 2007 Perşembe
ISLAMA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)
BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.