21 Eylül 2007 Cuma

EKŞİLİ SULU KÖFTE VE MİLFÖYLÜ TAVUK..

Haftasonu iftara misafirlerim vardı, ve bu haftasonuda var .Ramazanı bu yüzden çok seviyorum , görüşemediğimiz akrabalarımız ve komşularımızla, ramazan dolayısıyla biraraya geliyoruz.
Mönümde; domatesli tel şehriye çorbası ,suluköfte ,zeytinyağlı taze fasülye,yoğurtlu közlemiş
kırmızı biber,salata,turşu, pilav, milföylü tavuk ve hanım sünger tatlısı ,vardı.bende sizlere sulu köfte ve milföylü tavuk tariflerini vermek istiyorum .Soframı malesef
resimleyemedim ,misafirlerin yanında bu gerçekten çok zor, gerçi babamı bile bu işe alıştırdıysam bunun herkese normal gelmesi gerekir ya, hadi neyse:) bide kalabalıkta insan telaş içinde oluyor, bundan dolayıda unutuluyor..Sizden ricam burada sofra resmi varmış gibi gözlerinizi kapayıp hayal kurun:)<..İnanın benim hazırladığım sofradan, daha güzellerini hayal edeceksiniz. Bi itiraf daha, yemekler ertesi gün resimlendi, biraz soğuklar..Bence siz üzerinde dumanları tütüyormuş gibi düşünün..Sıcak yemenin tadı herzaman apayrıdır çünkü:)hehe
Geçiyorum sulu köftenin tarifine;
MALZEMELER
300 gr kıyma
1 tane soğan
2 diş sarmısak
biraz bayat ekmek içi yada galete unu
tuz karabiber
maydonoz
ve kısırlık bulgur
biraz un
2 , 3 tane patates,
1 tane havuç
TERBİYESİ
2 Yumurta sarısı
1 limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle köftelik malzeme yoğurup,fındık kadar büyüklüğünde küçük köftecikler yapılır.Bolca unlanmış tepsiye konulur..İçi kaynamış su dolu tencerede köfteler şişene kadar pişirilir.Patates ve havuç küçük küpler halinde doğranır ve tencereye atılır..Sulu köfte malzemeleriyle birlikte pişmişse kontrol edilir ve kısık ateşe alınır..Terbiye malzemeleri bir kapta çırpılır, ve tencerimizden bir kepçe su alınıp, terbiyeyle karıştırılır ve yavaş yavaş kaynayan sulu köfteye ilave edilir...Bir taşım daha kaynadıktan sonra , altı kapanır ve sulu köftemiz afiyetle yemek için servise hazırlanır....
Şimdi ise MİLFÖY LÜ BAGET butumuza geçelim.
Bu pratik yemeğimiz görüntü itibariyle herkesin beğenisi kazanıyor. İkisi bi arada gibi:)Hem börek hem tavuk eti..Seneler önce bir tv programına konuk olan İclal Aydın, tarifni vermişti..
Bende sayesinde, misafirlerime sık ,sık yapar oldum...
MALZEMELER
Kişi sayısına göre baget but
kişi sayısının yarısı kadar milföy.
tavuğa sürmek için istediğiniz bir sos(ben körili tavuk baharatı kullandım.aslında soya sosu kullanılıyor..
butun kemiklerini sarmak için folyo
YAPILIŞI
Tavukları tuzlu suda haşlıyoruz..Fazla dağılmadan kapayıp soğumasını bekliyoruz..Sonra istediğimiz bir sos yada baharatı sürüyoruz.Milföyümüzü üçken olarak ortadan ikiye kesiyoruz..
Bir parçasının içine butumuzu koyup kapatıyoruz..Bir fazla milföyüde şeritler halinde kesip milföy sarılmış tavuğun üzerine sarıyoruz.Tavukların uclarını folyoluyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, bütün butlara aynı işlemi uyguladıktan sonra diziyoruz..Fırında 15 ,20 dk pişiriyoruz.Pilavın yanında sıcak sıcak servis yapıyoruz.:)deneyip beğeniceğinizi umuyorum..
Farklı ramazan tadlarıyla buluşmak ümidiyle..İpucu veriyorum.. Sırada tatlı var:))

Özlem......

21 yorum:

  1. İyi hoşta sende çok şey istiyon .
    Sofra hayal et,Duman hayal et ee başka bide yerken hayal nasıl =)
    Maşallah bütün hünerler dökülmüş yine ellerine sağlık.
    www.lezzetavcisi.net

    YanıtlaSil
  2. Mrb.canım.yeni adresin hayırlı olsun.yemeklerin çok güzel olmuş.eline sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  3. canım iftarını ALLAH kabul etsin böyle güzel sofralarda her zaman sevdiklerinle uzun seneler sağlıklı bir şekilde iftar etmeyi nasip etsin soğuk olsun biz çok beğendik ellerine sağlık ben kendimize hazırladığımı bile çekemiyorum ramazanda bir telaşe gidiyor sevgiler berketli sofralar diliyorum canım

    YanıtlaSil
  4. merhaba;

    özlemcim ben ekşili köfteden alayım tavuk hep bulunuyorda ekşili köfteyi her zaman bulamıyorum. 1 tabak yetmez çok yapsaydın :):):):)

    misafirin olayım doyur beniiiiiiii :):):)

    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Şükür kavuşturana yani,sonunda bir yazı eklediğini gördüm ya,ölsem de gam yemem:)))
    Eline koluna sağlık ve de Allah kabul etsin :)
    Sevgiler LULU

    YanıtlaSil
  6. slm özlemcim....
    tavukları çok beğendim....çok lezzetli görünüyorlar....

    ellerine sağlık..Aşağıdaki coccolarda harika....
    canım neler yapmışsın....
    bende resim çekemiyorum....kendi evimde koşuşturma,başkasında utanmadan dolayı resim kalıyor....

    öpüyorum canım....

    YanıtlaSil
  7. hayal kuruyorum hepsi çok güzel:))
    canım ekşili köfteyi çok severim ama tavuklar da çok şık duruyor:))

    fotoğraflama olayına gelince haklısın utanıp sıkılıyo insan.. bi de benim gibiyseniz unutuyosunuz:)
    öptüm seni canım..

    YanıtlaSil
  8. Sulu köfteyi hic böyle eksili yapmamamistim,denyecegim buzlukta köfte var,tavuklarda istah acici olmus,sunumda cok güzel eline saglik,daha nice ailecek bereketli iftarlar yaparsin insallah.

    YanıtlaSil
  9. Canımın içi Özlemim, gözlerimi kapadım hayal ettim...

    nefis bir sofra olmuş :))

    Ellerine sağlık canım. özellikle milföylü tavuk nefis. Sunumunada bayıldım...

    Ayrıca canım ekşili köfte istediğinden orayı görmezden geliyorum :)))

    Sımmsıkı kucaklıyorum...

    YanıtlaSil
  10. Özlemim canum :)
    Ellerine sağlık, yemekler ve resimler muah! (bak tarif edeceğim sende yap: sag elini kaldir, fazla değil, kafana kadar kaldırma, sonra parmak uçlarını birleştir, dudağına götür öp! aynen bu hallerdeyim şimdi! :)) he he he! herkese yaziyorum sana da yazmak istedim, biliyorum seversin böyle şeyleri...:)
    Tekrar ellerine saglik
    sevgilerle :))

    YanıtlaSil
  11. canım bayılırım sulu köfteye ....bugün başka arkadaşımda yapmış:)eline sağlık....afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  12. Özlemcim ellerine sağlık...ikiside birbirinden güzel olmuş canım....nefis....iftarada daha çok var ne yapcam ben şimdi....

    özlem

    YanıtlaSil
  13. selam özlemim...
    valla elimde sadece göğüs eti vardı...onunla denedim....
    harika oldu...
    en kısa zamanda butla deneyeceğim...
    öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  14. çorbana bayıldım en kısa zamanda yapıcaam ellerıne saglık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  15. slm canım yien döktürmüşsün bu aralar görüşemez olduk özledim seni kadir gecen de mubarek olsun canım herşey gönlünce olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Merhaba arkadaşım,
    Dün gece neredense aklıma geldi. Seneler önce bir arkadaşım ikram etmişti ve çok beğenmiştim. Düşündüm, hatırlamaya çalıştım.Sabah disalin blogunda görünce çok şaşırdım. Ellerinize sağlık. Harika görünüyor. İlk fırsatta denicem.Tarifleriniz harika.
    Sevgiler.
    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlaSil
  17. İkisi de çok güzel.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. sanırım farkında olmadan aynı tavuklardan bende yaptım ve yayınladım özlemcim.disal yorumunda yazmasa hiç farketmezdim.ama şimdi sayfanı inceleyince gördüm.gerçekten nefis bir lezzet.çok güzel olmuş tavukların.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba bu ekşili kofte tarıfınızde bulgurdan ve undan bahsetmıssınız ama mıktar yazmamıssınız. Hıc yapmamıs ınsanlara gore bu tarifler ve acıklamalar sızce yeterlimi acaba? bana hıc oyle gelmedı 1 2 kisi dısında bu sitelerde hıc kımse net yazmıyor ve ben bılmeyen ınsanlara yardımcı oldugunuzu dusunmuyorum Zaten yorumculardanda bellı oldugu gıbı sadece sıte ıcındekıler bırbırlerını ovuyorlar bu tarıflerı de sadece bırbırlerınıze govde gosterısı yapar gıbı sunuyosunuz lutfen gercekten yemek yapmayı ogrenmek ısteyenlere hıtab edın Ayrrıca sızlerın bır profosyenelliği varmı tescillim merak edıyorum. Cvp verirsenız sevinirim

    YanıtlaSil
  20. kesinlikle ölçüleri tam ve detaylı vermeme olayına bende katılıyorum.Hiç bilmeyen biri bulguru veya unu ne kadar koymalı nasıl tahmin edecek?

    YanıtlaSil
  21. canım tavuklu milföyü butla deneyeceğim yazmışım..valla denedimde...çok güzel oldu....teşkürler tarif için.....öpüyorum seni..

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.