12 Eylül 2007 Çarşamba

BULGUR KÖFTESİ (SIKMAÇ)


Size öncelikle köfteden değil, resimden bahsetmek istiyorum.Karanlıkmı karanlık,hiç beğenmediğim, aylardır kenarda yayınlamayacağım diye duran bir fotoğraftı kendisi, ama arkadaşım, bana bir resim programı gönderdi PİCASA diye inanılmaz süper bişey..Hemde türkçe, rahatlıkla yapmak istediğiniz şeyi yapabiliyorsunuz..Hiç uğraşmadan fotoları istediğiniz hale getiriyorsunuz.Ben bu resme sadece ışık verdim yeterli gibi ..Daha tam keşfedemedim ama ,üzerinde çalışmalarım devam edecek..
Bildiğim kadarıyla google ücretsiz programı hepinize tavsiye ederim...Bu şekilde değişik, bloglarda işe yarayacak programlar olduğu zaman ,bence birbirimize haber verip yardımcı olalım arkadaşlar..
Şimdi gelelim bulgur köftemize, ben tarifini kayınvalidemden öğrendim..Sanırım Gresuna ait bir yemek..Yöresel adıyla sıkmaç deniliyor:) Köftemizin farklı versiyonları mutlaka olacaktır.
Bütün yemeklerde olduğu gibi.. Ama benim bildiğim orjinal tarif bu... Bu ayki etkinlik konusu bulgur..Derya arkadaşımızda evsahibeliğini yapıyor.Bende bu nefis yöresel tarifimle etkinliğe katılmk istedim..Kendisine kolaylıklar diliyorum..
MALZEMELER
2 bardak bulgur
1 bardak un
nane,pulbiber,tuz
sıvıyağ
bolca sarmısak
arzuya göre yoğurt
YAPILIŞI
Tencerede, bulgur sulu bir şekilde iyice haşlanır..Üzerine un ilave edilip yavaş yavaş pişirilir..Baharatlarda eklenip, ılımaya bırakılır..Pişen hamurdan köftecikler yapılır, servis tabağına dizilir..Ayrı bir tavaya sıvıyağı konulur. İstediğimiz kadar sarmısak rendelenip yağda öldürülür...Köftelerin üzerine gezdirilir..İsterseniz yoğurt koyup yenilebilir, isterseniz sade, ikiside lezzetli oluyor.Orjinal tarifinde yoğurt yok aslında, ben yoğurdu her yemeğin yanında çok severim bunada yakışacağını tahmin ettim ve her seferinde bu şekilde yaptım..Değişik ve pratik bir lezzet ,canınız farklı birşeyler yemek istediğinde durmayın deneyin derim..Afiyet olsun..
Sevgiler

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Tarifi aldım.Pazartesi günü yayınlamaya başlıyorum.Görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.