30 Temmuz 2007 Pazartesi

KARNIBAHAR KÖFTESİ



Aslında önyargılı değilim ama kabak olmadığını bildiğim içinmidir neDİR? fazla yemedim,
herkesin damak tadı ayrı tabii.
Yinede güzeldi sizlerin beğeneceğinizi umuyorum nede olsa Oktay usta tarifi...
Bu hafta bizim pazarda bayağı bol şekilde karnıbahar satıyorlardı ,hemde inanmazsınız 1ytl
fiyatıda çok ucuz olunca bende 2 tane aldım. Birini köfte yaptım, birinide yemeğini yapmak üzere ayırdım .Biz karnıbaharı ailecek çok severiz, sadece kokusu çok itici gelir, onun dışında bayıla ,bayıla yeriz. Lafı fazla uzatmadan köftemize geçmek istiyorum,
MALZEMELER
1 karnıbahar2 sap taze soğan.kaşar rendesi1 su b.un2 yumurtatuz ve karabiberkızartmak için , sıvıyağHAZIRLANIŞI:Karnıbaharı haşlayalım suyunu süzüp ezelim. Sonra içine yumurtaları kıralım.İnce doğranmış taze soğanı, rende kaşarı, tuz ve karabiberi ilave edelim.Alabildiği kadar un ile mücver kıvamına getirelim. Kaşık kaşık kızgın yağa dökerek altını üstünü iyice kızartalım.Havlu kağıt üzerine alalım ve yoğurt yanında sıcak sıcak yiyelim ..Açıkcası ben borcama döküp fırındada yaptım, olurmu diye olmadı. Yağın tadı ve farkı demekki kızartması güzel oldu .
Bence fırında hiç denemeyin benden size bir tavsiye....Kolay gelsin hanımlar..........
AFİYET OLSUN

27 Temmuz 2007 Cuma

AY ÇÖREĞİ

En sevdiğim ve en çok mayasını tutturabildiğim bir poğaça türüdür, ayrıca çokta lezzetlidir..
MALZEMELER
1bardak ılık süt
1bardak sıvıyağ
1bardak yoğurt
1yemek kaşığı tuz
1paket maya
aldığı kadar un
1 yumuşak margarin ve yumurta sarısı
İÇ MALEMESİ
2patates
1soğan
karabiber ,pulbiber
ve 1tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI
Maya ılık sütle ezilir sonra malzemeler tek tek katılıp sert bir hamur elde edilir.Üzeri bezle örtülüpcak bir ortamda ,bir iki saat mayalandırılır.Daha sonra yumuşamış margarini hamura yediririz,bir saat hamurumuzu buzdolabında misafir ederiz .Bu arada içini hazırlıyalım ,küçük bir tencerede az sıvıyağına soğanları yemeklik doğrayarak soteliyelim, patatesleri rendeliyelim, biraz kavuralım geri kalan malzemeleride içine kattıkmı işlem tamam oluyor, dinlendikten sonra hamuru 6 beze yaparız ve tabak büyüklüğünde merdaneyle açaçarız .Sigara böreği yapar gibi 8 e böleriz uçlarına malzemeden bir tatlı kaşığı koyunca ,geniş kısımdan incesma doğru sararız, yağlanmış tepsiye dizeriz yaklaşık 2 tepsi çıkıyor ,isterseniz yarı ölçü yaparak deneyebilirsiniz .Sıcak fırında pişirebilirsiniz ,kolay gelsin ,afiyet olsun hanımlar.....

24 Temmuz 2007 Salı

KIZARMIŞ SOĞAN HALKALARI


MALZEMELER
3 iri beyaz tatlı soğan
1 Yumurta
yarım bardak su yada soda
yarım bardak un
tuz
kızartmak için sıvıyağı
bulamak için 2 baradak cips ,mısırgevreği yada ekmek kurusu

YAPILIŞI
Yumurtayı un tuz ve suyla boza kıvamına getirin,
soğanları gördüğünüz şekilde kesip ortalarını boşaltın ,
sosa batırıp bir tabağa dizin, ekmek kurularını yada cipsleri robottan geçirip kırıntı haline getirin,
soslanmış soğanları, kırıntılara bulayıp kızgın yağda nar gibi kızartın,
aman diyim benim gibi fazla kaçırmayın sonra haliniz nice olur.AFİYET OLSUNNN......

20 Temmuz 2007 Cuma

RENKLİ KURABİYELER


MALZEMELER
1yumuşak margarin
1bardak pudra şekeri
1çay bardağı nişasta
1yumurta
aldığı kadar un
yarım paket kabartma tozu
Renkli gıda boyaları

YAPILIŞI
Malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur,bezelere bölünüp renklendirilir ,merdaneyle açıp şekilli kalıplarla kesilir, yağlanmış tepsiye dizilip 15 dk fırında pişirilir,üzeri kızarmıyacak.
Buda bitti ,bir gün aradan sonra bütün tarifleri döktürdüm şimdi sıra sizde kolay gelsin
AFİYET OLSUN....

18 Temmuz 2007 Çarşamba

KAKAO PUDİNGLİ KURABİYE

Bugün sizlere pratik bir kurabiye tarifi vericem, alternatifleri olan bir tarif farklı şekillerde ve farklı puding aroması kullanılarak yapılabilir, tarifi yazdıktan sonra anlıyabilirsiniz ...
MALZEMELER
1 Paket yumuşamış margarin
1 paket kakaolu puding
2 yemek kaşık pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
isteğe göre çikolata

YAPILIŞI
Malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur ,sonra şekilli kalıplarla isteğe göre kesilir ,
175derecede 15dk fırında pişmesi yeterli olur.Fırından çıkıp soğuduktan sonra arzuya göre eritilmiş çikolataya batırılır.Kurabiyemiş bitmiştir afiyet olsun ...
Yine tatlı, yine tatlı benim gibi günü tatlısız geçiremeyenler, bu pratik tarifi deneyebilirler, alternatiflerini şu şekilde sıralayabiliriz ...
Ben çilekli pudinglede yapıyorum ,içine kürdan ucu kadar kırmızı gıda boyası katıyorum kırmızı bir hamur elde edip yuvarlaklar yapıyorum ,ortasına parmağımı batırıp çukur oluşturuyorum, piştikten sonra çilek reçelinden 1 çay kaşığı koyuyorum ve çilekli kurabiye yapmış oluyorum ısırınca ağzıma çilek aroması geliyor çok güzel bir kurabiye elde etmiş oluyoruz .
Birde karemelli pudingle deneyip ortasına karamel yakıp koyabiliriz oda yakışıyor ve sizin kendi fikrinize kalmış bu şekilde pudinglerle deneyip yapabilirsiniz , çay ve kahve saatlerinizin vazgeçilmez tadı ........

10 Temmuz 2007 Salı

ISPANAKLI POĞÇA

Bu şekli Zehra 50 blogcu arkadaşımızın sayfasında görüp denedim ve çok beğendim..
Tarif benim tarif ama şekil ona ait, isterseniz onuda ziyaret edip görebilirsiniz ..
Buradan teşekkürlerimi sunuyorum kendisine.Ve poğaça tarifimi veriyorum arkadaşlar...
MALZEMELER
1 Paket margarin
3 kaşık yoğurt
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
tuz ve alabildiği kadar un
1 paket yaş maya
üzerine dökmek için susam yada haşhaş
İÇ MALZEME
yarım kilo ıspanak
1 tane soğan
tuz ,karabiber
YAPILIŞI
Margarini eritip malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
1 veya 2 saat mayalanmaya alıyoruz.İç malzemesini bu arada yıkayıp suyunu süzdükten
sonra, küçük küçük doğruyoruz.. (En zor kısmıda şu ıspanağı yıkamak)
üzerine tuzu atıp biraz elimizle ovuyoruz, suyunu süzüyoruz soğanımızı yemeklik doğruyoruz .Karabiberinide atıp karıştırıyoruz..Mayalanan hamurdan
biraz tezgahımıza un serpip elimizle ceviz büyüklüğünde alıp ,bardak kadar açıyoruz.
Kenarlarını bıçakla çizik atıyoruz ..
Ortasına iç malzemeden koyup, kenar çiziklerinden birbirinin arasına geçiriyoruz.
Şeklimiz meydana geliyor ,Ama size bir önerim ;ıspanaklı harç sulanıyor , başka iç malzemeyle denemenizdir. Tabi ıspanağın lezzetini hiç bişeyde bulamayacağınızıda hatırlatmak isterim .Sizin paşa gönlünüze kalmış.
Üzerine yumurta sarısını sürüp, haşhaş döküp orta dereceli fırında pişiriyoruz.
Oh hala tadı damağımda .Kolay gele afiyet ola...
SEVGİLER...

7 Temmuz 2007 Cumartesi

KAREMELLİ ETİMEK TATLISI



İşte size soğuk, soğuk, yiyebileceğiniz bir yaz tatlısı..Havaların ısınmasıyla,dondurma ve sütlü tatlıları daha çok dolabımızda bulundurur olduk.Buda onlardan biri ve benim vazgeçemediklerimden.. Her zaman çok sevmişimdir.Karemel ve çilek tadı. İkisini birarada bulabilirsiniz..Tarifine gelince, hepiniz bilirsiniz ama, ben yinede' her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır' diyerek kendimce yazayım dedim..
MALZEMELER
1 Paket etimek
2 bardak şeker
2,5 bardak su.
1 kilo süt
1bardak un
1bardak şeker
Yarım margarin.
İstediğiniz kadar çilek ve hazır çilek sosu.
YAPILIŞI
Tenceremize 2 bardak şekeri koyuyoruz.Kısık ateşte yavaş ,yavaş karamelize ediyoruz.Üzerine suyumuzu ilave edip şekerin erimesini bekliyoruz...Bu arada dikdörtken borcamımıza etimekleri diziyoruz .Karemel olan şerbeti etimeklere döküyoruz.Muhallebimizi yapmak için tenceremizde, margarini eritip unumuzu ilave ediyoruz..5 dk.unun kokusu gidene kadar kavuruyoruz.Sütü ilave
edip topak olmamasına dikkate diyoruz.Kaynayana kadar ocakta, karıştıra karıştıra, pişiriyoruz.
Kaynamaya yakın şekerini ilave ediyoruz.Altını ocağın kapayıp,10 dk.mikserliyoruz.Etimeklerin üzerine döküyoruz...Çilek sosu için, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, muhallebimizin üzerine döküyoruz.İstediğimiz şekilde dilimledikten sonra çilekle üstünü süslüyoruz.Dolabta bir kaç saat dinlendiriyoruz.1 gece dinlenmesini önerebilirim.Lezzetini bir kat daha artırıyor.
Sonrasında afiyetle yiyebiliriz..Kolay gelsin...SEVGİLER....

3 Temmuz 2007 Salı

KROKANLI PASTA


MALZEMELER
1 paket hazır kakaolu kek
1 paket sade kek
1 paket rulo kek
1 paket kremole
2 bardak süt
2 paket kremşanti
1 bardak süt
süslemek için
Krokan ve süslemek için çikolata.


YAPILIŞI
Önce kelepçeli kalıbı alıyoruz, sonra rulo kekleri dilimleyip kalıbın yanlarına koyuyoruz,
alt taban olarak kakaolu keki kesip diziyoruz ,üzerini süt veya meyve suyuyla ıslayıp krem oleyi çırpıp döküyoruz sonra krokanlardan serpiştiriyoruz .
İkinci kata sade keki kesip yerleştiriyoruz , krem şantiyi çırpıyoruz üstünü süslemek için ayırıyoruz geride kalanı keklerin üzerine bolca sürüyoruz ,süsleme işinide yaptıkmı ,çikolata ve krokanlarıda yerleştiriyoruz ,istediğimiz şekilde, sonrada difrize atıp 2 saat donmasını bekliyoruz ,kalıptan çıkarmak için 10 dk dinlendirip , dikkatli bir şekilde çıkartıyoruz, servise hazırdır , işlem tamamdır , AFİYET OLSUN.
Sevgilerimle.