Söze nasıl ve nereden başlıyacağımı bilmiyorum.Yazıyı yazıp tarifi vermekte kararsız kaldım açıkcası ..Çünkü bu işe gerçek ustalar çok kızacak sırları açığa çıkacak:)Ama ben bu işe baş koyduysam, sizlerlede tarifi paylaşmalıyım..2 sene öncesinde internette tarif arayabildiğimi ve ne istersem tarifine ulaşabildiğimi keşfedince ilk yazdığım tariflerin arsında bu pastahane poğçası gelirdi..Ve ne kadar tarif denediysem ve nasıl araştırmalar yaptıysam cık bir türlü istediğim kıvam tutmazdı..Hep aklımdan bir poğçacıya gidip tarifi ilk ağızdan öğrenmek geçmişti..Ama malesef hiç bir zaman cesaretimi toplayıp ne ben gidebildim bir poğçacıya ,nede gitseydimde bana tarifi verceklerini sanmıyordum...Eee diyeceksiniz peki bu tarif nasıl tuttu?..Allahım şansım yüzüme güldü.. Dualarım kabul oldu:)Dayımlar bir pastane açtılar..:)))Yaşasın:D Bende dayanamadım ziyaretlerine gittim..Yapım aşamasında bulunmadım ama, tarifi kaş göz arasında ağızlarından çaldım:)..Bana özellikle Dayım, bak kızım bu poğça için özel yağ ve un kullanıyoruz ,hamuruda makinede yoğuruyoruz, dediysede ben yılmadım evdeki malzemelerle denemeye kalktım..Ve tabii benim elimden bişey kurtulurmu ? hayırrrrrrrrrrr.İlk denediğimde yarım ölçü denedim ve dünkü pazar kahvaltımız içinse tam ölçüyle yaptım.) Sabah erken kalkıp uykumdan feragat edip hemde.. Ben bunu isteyince yapabiliyormuşum aslında:) .Sanki her yaptığımda dahada bir lezzet geliyor..Hatta alışkanlık yapıyor..Evdekiler bir tane bile kalmayacak şekilde hepsini silip süpürdüler..Yada yalayıp yuttular, kibarcası tükettiler diyebiliriz:)
Ben bunu ballandıra ballandıra anlatınca, saolsun cnm arkadaşım misssinde iştahı kabarınca, kalkıp üşenmeyip, bir güzel oda yapmışşş.....Ve çok beğenmiş ..Kendisine tarifi kurbiş ev karşılığında vermiş bulunuyorum..Bakalım sizlerden neler dökülecek..Rüşvetlerinizi yorumlarınızla bekliyorum:)))ehehe..Yeni yıla girerken bu şekilde girmek hiç hoş değil aslında ama:)eheheh Umarım bütün yılım böle geçmez:))))
Şimdilik poğaçanın fotoğraflarıyla yetinin..Tarifimiz daha sonra gelecek...
Hoşçakalın mutlu kalınnnnn..
Hepinize hayırlı seneler diliyorum..Umarım yeni yılda herşey gönlünüzce olur...Seneye görüşürüz:)))
SEVGİLERİMLE.....
..............................................................................................................................................
Bu senenin ilk tarifni veriyorum arkadaşlar. Bakalım ustalar bu işe ne diycek:)
Hazır olun...
MALZEMELER
*250 GR POĞÇALIK KATI YAĞ(Tenekelerde 10 kiloluk satılıyormuş..
Ama ben,hüner margarinle denedim..
*500 GR DAN BİRAZ FAZLA UN(Özellikle poğaçalık un..toptan gıda satış marketlerinde bulabilirmişiz..
Ama ben normal unla yaptım;)
*1 PAKET YAŞ MAYA
*YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
*VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdan.ECZANEERDEN ALABİLİRSİNİZ..)
1YUMURTA SARISI.......
İşte hepsi bu ,aslında ne kadar kolay hiçte zorluğu olmayan malzemeler ama nedense bunları bir türlü bir araya getirmek aklımıza gelmemiş..:)
YAPILIŞI
MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım. ILIK SU ŞEKER ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım.15 DK beklemeli.
bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim..İçine tuzu ve SANDOZU elimizle ufalayarak ilave edelim.
MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim..Hepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM..
ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN..
VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ..
DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ..ELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZ..Benim poğaçalarım 25 adet çıktı.

Yumurta sarılarını sürüp bıçakla çizikler atıyoruz..ve fırınımızda 175 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz.
Tarifimizi vermiş bulunuyorum vatana millete hayırlı olsun:)
Deneyenlerin yorumlarını bekliyorum..
Sevgiler ve Saygılar:)Hatta Hürmetler..;))
Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanların yüreğinde hissedeceği, hüzünlerinizin dostluklarla silineceği, ümitlerinizin hiç bitmeyeceği, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yılı sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileğiyle. 2008 yılı size sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirsin! Neşe dolu bir yıl geçirmeniz dilegimle!
YanıtlaSilOf off harika olmuş poğaçalar ellerine sağlık. nar gibi kızarmışlar ya kalbimi fethettiler.
YanıtlaSilmutlu seneler...
Ay ben istemiyorum hıhhh:)))
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.
Hayırlı,huzurlu,bereketli ve rüşvetsiz yıllar :D:)))))
eee ne istersin rüşvet olarak:))ya üzme bizi ver bir an evvel şu tarifi..ne istersen yapabilirim yani hem de gerçek olarak sanal değil.siteye yazmayacaksan diyalogyemekleri(at)gmail.com adresine yazabilirsin.slmlar
YanıtlaSilCanım özlem,
YanıtlaSilsırrı benimle toprağa gidecek :)))))
AYol çok güsel oldu.
DÜn akşamki hamurun bir kısmını buzdolabına koymuştum bu sabahta gerisini yaptım.
nefis olduu nefis..
Ellerine sağlık hayatım.
Tarif ve tüyo için teşekkürler.
Rüşvet kurabiye ev yolda :))))))
MUTLUUU SENELER
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
sevgili blogcu arkadaşlar. tarifi bende biliyorum benim sayfamı ziyaret ederseniz size bedavaya bu tarifi verebilirim:)) ehehe piyasa kızıştırmak bööle bişi işte:)) dayına kazık atarsın he. sen gör bak ben neler yapıcam :))) görüntü güzel de dur bakalım sen mi yaptın ben bi geliim size de bir de benim yanımda pişir. Çıkar kokusu yakında:)) gerçi miss gibi poğça kokusu buralara kadar geldi ya neyse:)) mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bende istiyom bende bende sözlerimi geri alıyom lütfen banada yap bundan öçlem lütfennnnnnnnnnnnn
YanıtlaSilÖzlemcim Merhaba
YanıtlaSilİki kişinin bildiği sır değildir=)
SEn rüşvet işini boşver.
Yoksa kendimi tutamayıp ben veririm tarifi=)
lezzetavcisi
Canım,
YanıtlaSilYeni yılını en içten dileklerimle kutlar,ailenle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmenizi dilerim.
Poğaçalar nefis görünüyor,ellerine sağlık.
Azmin elinden bir şey kurtulmaz demişler,istediğine kavuşmuş oldun.
Bize de tarifi vermeni beklemek kaldı.
2008 Sağlık,mutluluk,huzur ve Şeker gibi tatlı, masal gibi güzel bir yıl diliyorum..
YanıtlaSilEllerine sağlık..gerçektende pastane poğaçaları gibi olmuş..eminim tadları da süperdir..
YanıtlaSil2008 yılının sizlere sağlık,mutluluk,huzur ve bereket getirmesini tüm kalbimle dilerim..Kucak dolusu sevgiler
mutlu seneler
YanıtlaSilkocaman sevgilerr
Canim pogacalar harika,bende bir kac deneme yapmistim pastaneden tarif istemistim ama her seferinde bizim ölcülerimiz cok siz tutturamazsiniz diye cevaplarla baslarindan savmislardi eeee öyle olmazsa böyle olur demekki akraba olmak gerekiyormus :)))ellerine saglik seninde,
YanıtlaSilIyi yillar...
Demek rokalı poğaça ilk defa duyuyorsun. O zaman sen benim bloğumu iyi takip etmiyorsun,çünkü ilk rokalı poğaça yapmamım bir hikayesi vardı.Hem o böyle sosislide değildi,sadece roklıydı:)
YanıtlaSilAma tavsiye ederim,gerçekten güzel oluyor;)
Yeni yılın sana ve sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim.Tüm dostların yeni yılı kutlu olsun...:))
YanıtlaSilKucak dolusu sevgiler, öpücükler
www.yenitadlar.blogcu.com
Merakla bekliyorum tarifi hadi bugün gelsin bu tarif 2008in ilk tarifi olsun blogunda :D
YanıtlaSilsevgiler...
Canim benim ben de hep pastane pogacalarinin yapimini merak ediyordum.Tarifi sabirsizlikla bekliyorum.Harika olmuslar,ellerine saglik canim.Mutlu yillar.
YanıtlaSilnefis olmuslar canim cim ellerien saglik
YanıtlaSilçok acımasızsın yaa:)))
YanıtlaSilbende geçen bir arkadaşımda yedim aynen pastane poğaçası gibiydi hatta abarttım tabağın dibini görücek kadar diyebilirim:))
bakalım sen tarifi verince yakın birşeymi çıkacak merakla bekliyorum seninkini:)
ama bir müddet yapamam kısmi perhizdeyiz:)))
bu arada böyle nefis tatların eksilmediği,ruhunuzdan neşenin eksilmediği bir yıl dilerim.
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor canim ben biliyorum sen rusvet almadan tarifi verirsin cok yakinda sevgiler ellerine saglik
YanıtlaSilSevgili Özlem, siteme gelmiş, mutfağımı ziyaret etmişsiniz. Ayaklarınıza sağlık:))
YanıtlaSilAyrıca güzel yorumlarınızda beni hem mutlu etti hemde azcık utandırdı (methimi duymuşunuz yaa:))
Çok teşekkürler...Sizinde ellerinize sağlık, poğaçalar süperr...
Tekrar görüşmek üzere..
Sevgiler
çok güzel görünüyor yapmak istiyorumama sandoz ne anlamadım cevap verirseniz sevinirim
YanıtlaSilMERHABA İSİMSİZ:)
YanıtlaSilSandoz eczanelerde satılan vitamin hapı.hani suya koyunca gazoz gibi foşurdama etkisi olan..
eczanelerden bulabilirsiniz..
umarım yardımcı olabilmişimdir..
ziyaretiniz için teşekkür ederim... yine beklerim;)
hızlı yanıt beklemiyordum çok teşekkürler bu arada siteniz çok güzel
YanıtlaSilççook güzel olmuş ellerinize sağlıkk ben de deniycemm
YanıtlaSilözleeem...çok güzel ama dayı sonra sana hımmmmm!!! yapmasın....
YanıtlaSilbiz alacağızı aldık anacım....
teşekkürler.....
dediğin gibi bildiğimiz malzemeleri bi araya getiremedik...kaşık sayılarını tutturamadık....ondan olmuyormuş meğer....
öptüm seni ...rüşvetçi...rüşvetimde bu olsun...sana az bile...
aneeeeeeeeeeeeeeeeeeee kapmuşsunnn tarifi ehehehehe ellerine sağlık valla belli halinden pastanedeki gibi...bak ne dicem sen dayının pastanede biraz sağ sol işleri yap...sırlarını çal gel bize açıkla ehehehehe sandoz var demek içinde çok ilginç yaaa...deneriz artıkkk ama önce kilo vermek lazum gelür:)))) sevgilerimle yeavrım
YanıtlaSilCanim benim cok sagol pogacanin tarifini yazdigin icin.Ilk firsatta deneyecegim.
YanıtlaSilCanım merhaba, mutlu, sağlıklı, güzel bir yıl diliyorum , güzel dileklerin için de çok teşekkürler ediyorum canım...
YanıtlaSilCanım poğaçalar gerçekten çok güzel görünüyorlar,her türlü tepkiyi göze alarak bizimle de paylaştığın için çok teşekkürler, en kısa zamanda yapıp sonucu bildiririm canım, ellerine emeklerine sağlık, sevgilerimle...
canımsın sen ya ne güzel anlatmışsın tarifi alışını:))ben de hep merak etmişimdir bu poğaçayı...sen hepimizden hızlı çıktın:))artık biz blogcular pastanelerin mutfağına seninle sızmış bulunmaktayız:)))bakalım bu işe ne diyecekler:)))helal olsun arkadaşım 2008 yılının ilk bombası senden geldi:) ellerine sağlık canımmmmm
YanıtlaSilmerhaba canım,
YanıtlaSilpoğaçayı bu şekilde ben de yapardım, gerçekten sırrı katıyağda ...ama sandozu bin yıl düşünsem bulamazdım:)))) süpersin valla paylaştığın için de çok teşekkürler
en kısa zamanda yapıp sana da bir link yollayacağım sevgiler:)))))
bu da benim rüşvetim olsun:)))
AYolll Özlemim, bedavaya gitti tarif ben sana söliim :))))))
YanıtlaSilwww.misssgibi.com
Şimdi öncelikle şunu söylim, ben zaten böyle yaparım poğaçamı gayet güzel olur.
YanıtlaSilTabi ki herkes gibi sandoz katmıyordum bende.Ne alaka anlamadım ama onuda denerim
Ama şunu anlamış oldum, bazı pastanelerin poğaçaları iğrenç oluyor ki bu da yağdan kaynaklı. Demek ki onlar kalitesiz kullanıyor..
Neyse teşekkür ederim canım benim:))
Evde sandoz c vitamini var onunla yapacağım . Ne güzel işte c vitaminli poça . Düşünsene yiyenler grip falan olmaz , hem de bu kadar salgınken :))
YanıtlaSilArkadaşım ellrine sağlık çok güzel olmuşlar gerçekten .
Sırada bu poça ile Zerrin 'in alman pastası var menümde...
Umarım sizinkiler gibi tutturabilirim...Süper olmuş süperrrr...
Sevgili Özlem,
YanıtlaSilBence dayının isminden ve pastanesinin isminden hiç bahsetme.
Çünkü bunca yıldır devlet sırrı gibi korunan poğaça tarifi artık açığa çıktı.
40 yıl düşünsem aklıma sandoz koymak gelmezdi,var bu pastanecilerin bir bildiği herhalde.
En kısa sürede deneneceklerin arasına girdi.
Dayının pastanesi hayırlı olsun,bol kazançlar.
canııım süpersin yaa benim eşim her zaman der neden pastanedekiler gibi olmuyor diye ben diğer malzemeleri kullanarak yapıyordum sadece sandoz eksikti birde onunla demeleiyiim çok sağol canım benim öpüyorum tabiiki ellerine sağlık demeyi unuttum dimiii ellerine sağlık bayy görüşmek üzere dayjnların pastanesinden bakalım daha ne tarifler aşıracaksın:) bizim içinnn
YanıtlaSilcanımcım,
YanıtlaSillinklerime ekledim seni :)
Selam Özlem'ciğim,
YanıtlaSilBen de ağzımın tadına göre bir poğaça bulamamaktan şikayet etmişimdir. Dediğin gibi elime geçen, hemen her tarifi de deniyorum.
En kısa zamanda senin tarifini de deneyeceğim.
Öpüyorum canım.
Sevgiler...
Harika görünüyor. Denedikten sonra size bildiririm.
YanıtlaSilmrb slmlar ellerinize saglikk cok guzel gorunuyorlar yemis kadar oldum...size bisey soracagim bu sandoz dediginiz nedir ilacmi ya ben cok anlamadim yurt disinda yasiyorum da sandoz suz olmazmi ya ben de denemek istiyorum burda nerde bulacam sandozu bana cvp yazarsaniz sevinirim dayiniza cok tesekkur ederim sizin gibi bir yegeni oldugu icin heheh dvmini bekliyoruzz ya tuzlu pasta vs...
YanıtlaSilMerhaba....
YanıtlaSilEllerinize sağlık da, ben o teneke kutulardaki özel yağ ve özel un olmadan, pastanelerdeki poğaçalarının aynısının olacağını sanmıyorum..
Çünkü alternatif olarak sunduğunuz hüner margarin ve normal unu zaten biz de kullanıyoruz poğaçalarda ve pastane poğaçası gibi olmuyor..
Yani özel malzemeler kullanmadıktan sonra denemeye gerek yok bence..
Sonuç olarak herzaman yaptığımız poğaçalardan olacak..
Bu arada yemek bloglarında nedense olumsuz eleştiriler yayınlanmıyor..
Hep olumlu hep olumlu olmaz herzaman değil mi ama :))
Emeklerinize sağlık:))
BCBC
YanıtlaSilyorumu ister yayınlayın ister kendinize saklayın ancak poğaça hiç kabarmamış görünüyor. bir ayrıntıyı unutmuşsunuz hiç bir pastane poğaçayı 40 dk pişirmez. ben pastaneden tarifi istedim ve dediğiniz gibi farklı un ve yağ kullanılıyor hatta bizim kullandıklarımızdan daha düşük kalitede yağlar ve unlar. bir sır var ki özlem hanım o da pastanelerin fırınlarının ısıları onlar 700 hatta daha yüksek ısıda ve bi anda pişiriyorlar yüksek ateşte kısa süre anlayacağınız.. bizim bu fırınları bulmamız neredeyse imkansız.. işin sırrı yağ un çok az mahlep ve yüksek ısılı fırında kısa süreli pişirmedir.. kolay gelsin..
YanıtlaSilhay allah gelen yorumlara her zaman açığım bu beni üzmüş olsada.ben orda bas bas bağırıyorum dimi poğçaya özel un ve yağ kullanılması gerekiyor diye.ama nedense tarifi vermiş olmamdan dolayımıdr nedir.hala çarpıtılarak bir türlü kabul edilmek istenmiyor.pastanelerin fırının yüksek ısıda olduğunu biraz araştıranlar zaten bilir.fakat ben burada ev ortamında ve mutfak fırınında nasıl yapılır diye anlatmaya çalışıyorum..ben yaptığımda poğça gerçekten leziz di ve de yiyenler pastane poğçasına benzetti.herkeste tarifini istedi.uzun süredir yapmıyordum sırf sizin için yapıp yeni fotolar çekeceğim inşallah..ben yinede benim siteme gelip ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim..
YanıtlaSilBen de birkaç denemeler yaptım ama sizin tarif gibisini denediğimi hatırlamıyorum. İşin en kötü tarafı şu aslında; O yağların 10' ar kiloluk olarak satılıyor olması. Ne sinir yaaa.Şöyle 2' şer kg. lik yapsalar tüm hanımlar alabilir aslında. Yok, şimdi aklıma başka birşey geldi. Bütün hanımlar birlik olsunlar şu hüner margarini üreten firmaya bildirsinler.-ben de dahil.- Piyasaya o pastane yağlarından üretip sürsünler :)))
YanıtlaSilHakikaten yaa, kaç kere denedim, pastanedekiler gibi olmayınca sinir oluyorum.
BEN ASLI ÖZLEM ABLACIM SEN TARİF VERİRSİNDE BEN YAPMAZ MIYIM.SANA BAHSETTİĞİM SÖZLÜMLE YILDÖNÜMÜ KUTLAMAMIZ İÇİN Bİ MENÜ HAZIRLADIM %90 I SENİN TAİRFLERİNDEN OLUŞUYO.HARİKA OLUCAK EMİNİM.BU POĞAÇA TARİFİ ÇOK MERAK ETTİĞİM Bİ TARİFTİ GÖRÜNCE ÇOK SEVİNMİŞTİM TABİKİ HEMEN DE YAPTIM.6 AYDIR ARA ARA YAPIYORUM.HERGÜN BURDAYIM ZATEN.ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.BENDE YERİN APAYRI.ÖPÜYORUM HÜNERLİ ELLERİNDEN SAYGIYLA
YanıtlaSilsandoz yerine soda katsak olur mu
YanıtlaSilmerhaba.ben pogca tarifiniiz denedim fakat sandozu bebe aspirinde buyukluugnde deyilde normal boyutta olandan denedim ve suda eritip koydum..hamuru cok guzel oldu fakat sandozun tadi geldi yerken agzimiza..bunun nedeni suda eritip koyduugm icin vede beeb aspirininden buyuk olmasimi?bilgilendirirseniz sevinirim.ama gercekten cok guzel yumusacik oldular.tesekkurler
YanıtlaSilÇOK DEGİŞİK VE HAYRETLER İÇİNDE KALDIM HEMEN YAPIP NASIL OLDUGUNU BELİRTECEGİM SİZDEN RİCAM ANKARANIN GOBİT EKMEGİ YUVARLAK VE BOŞ OLUYOR LÜTFEN ONUN TARİFİ HİÇ YOK KARAKÖY POGAÇASININ TAM PASTAHANE USULİ RİCA EDİYORUM BEN 40 YAŞIMDAYIM BENİM ÇOÇUKLUGUMDA PASTAHANE BOŞ SANDEVİÇ VARDI OVAL VE KABUGUDA KABUK GİBİ KALKARDI LÜTFEN ÇOK ÖZLEDİM ONU YAZARMISINIZ ŞANSIN BAHTIN AÇIK OLSUN SENİN
YanıtlaSilbu sandvıç tarifini buldunuzmu yıllardır kafa yoruyorum bu sandvıçe bulduysanız alabilirmiyim tarifi
Silben de denemek istiyorum çok güzel görünüyolar
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar bende hemen denemek istiyorum ama tarifin içinde yumurta yazmıyor gerçekten yokmu? tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilya okadar şey yazmışsınızda aranızda başka deneyipte memnun kalan yokmu ??????
YanıtlaSilhapı katmasam olurmu
YanıtlaSilbende bu poğaçayı çok seviyorum denedim ama olmadı neden acaba teşekkürler
YanıtlaSilsüper oldu bunlar ya inandıramadım kimseyi ev yapımı olduğuna=)
YanıtlaSilbuğün deniycem işallah güzel olur teşekkürler
YanıtlaSilmerhaba, tarif için teşekkürler..
YanıtlaSilsandozu anlamadım..
ayrıntılı ne alıcaz eczaneden yazabilirmisiniz??
teşekkürler poaçayı çok seven biri olarak hemen deneyeceğim biz hanımların elinden hiç birşey kurtulmaz kırk yıl düşünsem sandoz aklıma gelmezdi pastahane unu ve yağlarının farklı olduğunu tahmin ediyorduk ama sandoz ilginç gerçekten denedikten sonrada yorumumu bildiricem
YanıtlaSilaytül
tarif için teşekkürler ben heüz yapamadım sandoz eczaneye sordum gripin büyüklüğünde olanı veriyorlar aspirn şeklinde olanın adı ne diye soruyorlar
YanıtlaSilmerhaba ben denedim un cok fazla geldi bende biraz su ekledim neden acaba
YanıtlaSilPASTANE POÇASI TARİFİ
YanıtlaSil1-KİLO UN
70-GRAM ŞEKER
25-GRAM TUZ
500-GRAM MARGARİN YAĞ
50-GRAM MAYA
3-ADET YUMURTA
225-GRAM SU
YAPILIŞI
UNU DÜZ BİR MERMERE DÖKÜP ORTASINI
AÇIYORSUNUZ
YUKARIDA VERMİŞ OLDUĞUM MALZEMELERİ
UNUN ORTASINA KOYUP KARIŞTIRIYORSUNUZ
SUYUNU YAVAŞ YAVAŞ UNA YEDİRE YEDİRE
HAMURU YOĞURUYORSUNUZ
HAMURU 5 DAKİKA DİNLENDİRİP
POCA HALİNE GETİRİP İYİCE MAYALANDIRDIKTAN
PİŞİRİN AFİYET OLSUN
PASTACI ŞAİR ALİ SÖZEN
SONRA
şimdi hamurunu yaptım bekliyorum bakalım inşallah olur ya çok merak ediyorum ben sandozu ölece kattım unuttum inşallah zarar vermez ya bilgilendirirseniz sevinirim.
YanıtlaSilARKADAŞLAR DENEYENLERRRRR:))) nasıl oldu:)
YanıtlaSilÜşenmedim tüm malzemeyi gittim buldum aldım, malzemeler için dünyanın parasını ödedim, ancaaaak maalesef kuru pastadan farkı olmadı, keşke poğaça büyüklüğünde değilde daha küçük kuru pasta kıvamında yapsaydım, kıtır kıtır çerez niyetine yedik :)
YanıtlaSilmerhabalar,bende tarifinizi yarım ölçü yaptım.yalnız gece sandoz bulamadığım için çay kaşığı ucuyla karbonat kattım.gayet güzel oldu.sandozlada deneyeceğim ,tarif için teşekkür ederim....
YanıtlaSilselam tarif icin hem size hem de pastaci abimiz
YanıtlaSilsair ali sözen beye tesekürler.
içine mahlep katılmayan poğaça "pastane poğaçası" değildir.
YanıtlaSilbirazdan denemeye başlıyoruz bakalım sonuç nasıl olacak pastanelerin yaptığına benzetebilecekmiyiz :))
YanıtlaSilBende bu tarifi cok denemek istiyorum ama sandoz nedir bilmiyorum,cunku yurt disindayim ve sandozun ne oldugunu tam anlayamadigimdan nasil bulacagimida bilmiyorum, google'un da yardimi pek olmadi.Aciklarsaniz sevinirim.Saygilarimla...
YanıtlaSiltarifi denedim ama malesef mayası almadı hamur. ilk defa hazırladığım bi hamur maya almadı inanın bence tarifde eksik bişeyler var... emeğinize sağlık. teşekkürler...
YanıtlaSilçok merak ediorum nasıl olcağını teşekkürler tarif için :))
YanıtlaSilçok merak ediorum nasıl olcağını, tarif için teşekkürler :))
YanıtlaSilbn yaptım poğaçayıı çok güzel oldu,çok çok çok teşekkür ederim tarif içinn =)) sandoz yerine bi çay kaşığının ucu kadar karbonat koydum bn öyle yaptım tadı gayet gzl :)
YanıtlaSilEn yakın sürede sandoz alıp deneyeceğim.. Çok merak uyandırdı bende :) Sayenizde benim gibi birçok genç yetişiyor pasta börekle uğraşan :) http://harikayemek.blogspot.com/ sitem çok yeni göz atabilir misiniz..
YanıtlaSilGüzel bir çalışma olmuş, paylaşımlar için teşekkürler..
YanıtlaSilBen Pastacı Ali Sözen beyin tarifini yaptım, muhteşemmmmmm oldu, millet parmaklarını yedi, harbi gerçek pastane poğaçası oldu...unu ben 9,5 bardak olarak ayarladım, şeker 3 tepeleme yemek kaşığı, tuz 1 yemek kaşığı+ 2 çay kaşığı, 1 paket yaşmaya, 225 gr. suda, birdak sudan biraz daha fazla su ediyor, deneyin mutlaka... bayılacaksınız......
YanıtlaSil