9 Şubat 2009 Pazartesi

MISIR EKMEĞİ



Bu ekmeğin hikayesi şöle:)
Alışveriş yapılır ve mutfak da aldıklarım yerleştirilirken ,çekmecelerin birinde paketi açılmış mısır unu bulunur.Üzerinde hiç bir yazı yoktur.Bu nedenle benin bu paketin mısır unu olduğunu anlamam biraz zaman alır.Bulunur bulunmasına ama test edilmesi için anneme kadar da gider.Tadına bakarım acaba bu salep mi ?yoksa galete unumu? hatta kahve kreması bile zannetmişliğim var.Yok değil .Bunların hiç biri değil .Eşime koklatıyorum bu nedir acaba? baharatmıdır ? onunda hiç bir fikri yok.Poşettekinin kokusuda yok:).Tabii aklıma hemen annem gelir. Aldım poşeti elime anneme gittim. Senelerin tecrübesi yine konuşturdu kendini.Bir kere tadına baktı ve hemen anladı. Kızım bu mısır unu dedi.:)
O zaman rahatladım işte.O halde eve geldiğimde beni bu kadar uğraştıran bu unu yok etmeliydim ve de pazar kahvaltısına missler gibi mısır unu ekmeği yapmalıydım.Tabi ekmek mi desem tuzlu kek mi her ne ise ,lezzeti süper bişeydi.Denemeyen var ise bu güne kadar mısır ekmeğini ,acil tarafından en kısa zamanda yapsın derim.Sıcak sıcak ta yemenizi tavsiye ederim..

MALZEMELER
2 Bardak mısır unu
1 bardak buğday unu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
yarım bardak sıvı yağ
yarım yaş maya
1,5 bardak ılık su
YAPILIŞI
Unu geniş bir kaba koyup,mayayı ılık su da eritiriyoruz. Unun üzerine sıvı malzemeleri de ekliyoruz.Kek hamurundan biraz daha katı olacak şekilde elimizle yoğuruyoruz.1 saat üzeri temiz bir bezle kapayıp mayalanması için dinlendiriyoruz.Yağlanmış en küçük borcama yada kek kalıbıda olur harcı yerleştiriyoruz.Kendi fırınınızın ısısına göre pişiriyoruz. Sıcak sıcak afiyetle dilimleyip yiyoruz.
sevgilerimle

30 yorum:

  1. canımcım ben çok severim mısır ekmeğini ve yoğurtla bana bana yerim ellerine sağlık...canım istedi yarın anneme diyimde karalahanayla bir yapsın.annemde olunca geceden yemek düşünüyorum ne yaptırsam ki diye ihi ihi.....

    YanıtlaSil
  2. pek güzel görünüyor mısır ekmegi..sıcacık ekmek reçelle ne güzel yenir:)ellerine saglık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık gerçi ne olduğunu anlamak için bayağı uğraşmışsın ama değmiş herhalde....yoğurtla süper olur......

    YanıtlaSil
  4. ayıp ayıp insan mısır ununu tanımaz mı ayol:P kınıyorum seni on üzerinden bir veriyorum o da hatrın kalmasın diye:))

    bi kere bu kek olmuş,hem ekmek öyle dilimlenir mi. bir puanvermekle ne kadar haklıyım:P

    üzerine peynir sürüp çayla birlikte off off. bende istiyorum kendini mısır ekmeği sanan mısır kekindennnn..

    ellerine sağlık ciciş:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güldürdün beni Öslemcim :))))
    Valla geçenlerde aynı şekilde bende bir poşetin içinde mısır unu tipinde ama mısır unu olmayan bir un buldum. Tadıp bakim dedim dilime yapıştı, acep toz jelatin midir dedim ama aldığımı hatırlamadım..Halen öylece duruyor, labaratuar testi lazım benim toza :)))
    Ellerine sağlık canımcım, çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  6. Canım rahmetli anneanneciğim çocukken sürekli yapardı bize sıcakken yoğurta doğrayıp yemesi harika olur.Çocukluğuma gittim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Mısır ekmeği çok güzel olmuş. Ne olduğunu bilmesen de atmamışsın bravo. Bu şekilde değerlendirilmiş. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. bende çok severim mısır ekmeğini muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım...kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  9. MISIR EKMEĞİ KARADENİZLİLERİN VAZGEÇİLMEZİ. BEN DE KARADENİZLİ GELİNİ OLARAK ARADA YAPIYORUM AMA TABİ KEK GİBİ. ELLERİNE SAĞLIK.
    www.zeytintanesi.com

    YanıtlaSil
  10. Hmmm pekte guzel gorunuyor eminim tadida enfestir misir unu girince olmazmi?Ellerine saglik,afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  11. hay Allah iyiliğini versin emi özüm)))bize de uğrasadın bari, madem o kadar gezdiniz ay))çok severim mısır ekmeğini ama unutmuşum bak yemeyi yemeyi..pişirmeli bi pazar inşllh.eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. mmmm ellerine sağlık canım.nefis.

    YanıtlaSil
  13. Trabzonlu arkadasimda yemistim tadi hala damagimda,mis gibi kokmusur bir dilim olsada yesem ne iyi olurdu ellerine saglik canim enfes olmus

    YanıtlaSil
  14. canim ellerine saglik ne guzelde olmusss

    YanıtlaSil
  15. Geçmişi anılarla dolu bi mısır ekmeğin olmuş ne güzel :) Benim üzerinde mısır unu yazan bi kutum var dolapta,yoksa ben der tanımam.Bozulmadan tarifini deniim canım.ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Ne kadar harika bir görüntü, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  17. aaaah ah..bendede adı sanı olmayan baharatlar var..kime koklatsamda kime yedirsem..ama akıllandım..artık kendi poşetlerinden çıkarmıyorum..yada üzerine ne olduğunu ve aldığım tarihi yazıyorum....

    ellerine sağlık canım...güzel bir değerlendirme...

    YanıtlaSil
  18. İyiki annenle aynı şehirdesin:)
    Annem yapardı ama ben hiç denemedim:)Ellerine sağlık

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  19. BENDE NE ZAMAN DOLABA EŞYA YERLEŞTİRSEM ÜZERİNDE YAZI OLMAYAN BİR SÜRÜ GIDAYLA KARŞILAŞIYORUM:((( BAKA KOKLAYA ZAR ZOR ANLIYORUM NE OLDUĞUNU HALA ÇÖZEMEDİKLERİM VAR ARASINDA NEYSE ÇOK KONUŞTUM ZİYARETİN VE YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
  20. Özlem'ciğim çok tatlı anlatmışsın beni güldürdün canım:))
    Canım pek güzel olmuş ekmeğin kahvaltıda da ne güzel gider, ellerine sağlık, afiyetler olsun canım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. :)))))
    ahh össlemm. ahh.
    çok şekersin ne diyeyim.. :)))
    tabii memleketimin mısır unuda !!!
    ellerine sağlık canım. hakkını vermişsin.
    çok sevgilerrrrr

    YanıtlaSil
  22. Hikayesi olan tarifleri çok seviyorum:)
    bende sık sık yapar yerdim bir zamanlar
    şimdi yapıyorum ama yiyemiyorum ablacım
    eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  23. Olsada yesen çok severimben bunu yaa.
    Şekilleride pek hoş olmuş hemen yutmalık =)
    Ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  24. ARKADAŞIM MERHABA.
    ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.KAÇ GÜNDÜR ÇOK YOĞUN OLDUĞUM İÇİN ANCA BAKABİLDİM YENİ BİR TARİF VARMI DİYE...
    ARKADAŞIM SANA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM. VERDİĞİN BİLGİLER VE MANEVİ DESTEĞİN İÇİN..
    OĞLUMUN PASTASIN YAPTIM FENA OLMADI TABİ SENİNKİYLE KARŞILAŞTIRILAMAZ BİLE...
    ÇOCUKLAR BAYILDI TABİ OĞLUMDA, ÇOK GÜZEL BİR DOĞUMGÜNÜ PARTİSİ OLDU.YANINADA SENİN HAYVAN KALIPLARIYLA YAPTIĞIN KURABİYELERDEN YAPTIM BİRDE TUZLU KURABİYE BÖYLELİKLE MENÜ TAMAMLANDI.YOĞUN AMA GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRDİM. SANA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM TABİ OĞLUMUN ADINA DA .. VERDİĞİN BİLGİLER VE MANEVİ DESTEĞİNDEN DOLAYI MİNNETTARIM. İYİ Kİ VARSIN ... OĞLUMUN VE SINIFTAKİ DİĞER ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNDA SENİN PAYIN BÜYÜK... TEŞEKKÜRLER......
    (BU ARADA PASTANIN RESMİNİ ÇEKTİM USTAMA YANİ SANA YOLLAYACAKTIM AMA BECERİP BİR TÜRLÜ GÖNDEREMEDİM..)BY...... ACEMİ EBRU

    YanıtlaSil
  25. Canim ellerine saglik cok guzel olmustur eminim.Cocukken babaannem yapardi biz yerdik yaninda fasulye tursusuyla pek de guzel giderdi hani.Ah ah olsada yesem simdi.Evde misir unu varken denesemmi acaba diyorum ne dersi tutturabilirmiyim.

    YanıtlaSil
  26. Ekmek nefis ödülünüzü almak için bloğuma uğrayabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  27. selam,
    bende mısır ununu sık sık kullanıyorum , ellerine sağlık .
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  28. mısırı kurittin miiii ambarda duruttiiinmmii :)

    böyle başlar devam ederim mısır ekmeği görünce..

    öslemim nerelerdesin yavv

    YanıtlaSil
  29. BEN RİZELİYİM.RESİMDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR,EN KISA ZAMANDA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM,ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  30. BENDE RİZELİYİM,ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.EN KISA ZAMANDA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.