3 Temmuz 2007 Salı

KROKANLI PASTA


MALZEMELER
1 paket hazır kakaolu kek
1 paket sade kek
1 paket rulo kek
1 paket kremole
2 bardak süt
2 paket kremşanti
1 bardak süt
süslemek için
Krokan ve süslemek için çikolata.


YAPILIŞI
Önce kelepçeli kalıbı alıyoruz, sonra rulo kekleri dilimleyip kalıbın yanlarına koyuyoruz,
alt taban olarak kakaolu keki kesip diziyoruz ,üzerini süt veya meyve suyuyla ıslayıp krem oleyi çırpıp döküyoruz sonra krokanlardan serpiştiriyoruz .
İkinci kata sade keki kesip yerleştiriyoruz , krem şantiyi çırpıyoruz üstünü süslemek için ayırıyoruz geride kalanı keklerin üzerine bolca sürüyoruz ,süsleme işinide yaptıkmı ,çikolata ve krokanlarıda yerleştiriyoruz ,istediğimiz şekilde, sonrada difrize atıp 2 saat donmasını bekliyoruz ,kalıptan çıkarmak için 10 dk dinlendirip , dikkatli bir şekilde çıkartıyoruz, servise hazırdır , işlem tamamdır , AFİYET OLSUN.
Sevgilerimle.

3 yorum:

  1. BEN BUGÜNE KADAR BİR SÜRÜ BLOK GEZDİM BÖYLE HARİKA PASTALAR YAPAN BİRİNE RASTLAMADIM.BU SİTEYİ TÜM ARKADAŞLARIMA ÖNERİCEM.SİTENİZDEN PASTA TARİFLERİ FELAN ALDIM UMARIM KIZMASSINIZ.HEM REKLAM OLUR.AY CİDDİYİM SÜPER YA BUNDAN SONRA YAPACAĞIM PASTALARI BURDAN SEÇİCEM.HAKEDENE GÖNDERİLİR.SİZE KOCAMAN BİR ALKIŞŞ GÖNDERİYORUM.

    YanıtlaSil
  2. BEN BUGÜNE KADAR BİR SÜRÜ BLOK GEZDİM BÖYLE HARİKA PASTALAR YAPAN BİRİNE RASTLAMADIM.BU SİTEYİ TÜM ARKADAŞLARIMA ÖNERİCEM.SİTENİZDEN PASTA TARİFLERİ FELAN ALDIM UMARIM KIZMASSINIZ.HEM REKLAM OLUR.AY CİDDİYİM SÜPER YA BUNDAN SONRA YAPACAĞIM PASTALARI BURDAN SEÇİCEM.HAKEDENE GÖNDERİLİR.SİZE KOCAMAN BİR ALKIŞŞ GÖNDERİYORUM.sevginehri2.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. Acaba bir pastaneniz mi var? Ben böyle pastaları sadece pastanelerde görebiliyorum da...

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.