7 Mayıs 2007 Pazartesi

KUMPİR

MALZEMELER
İstediğiniz kadar patates
göz kararı sıvı yağı azcık tereyağı
1 bardak dolusu kaşarpeyniri
kornişon turşu
garnitür
zeytin
mısır
sosis,tuz
ketçap, mayonez
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayıp,kabuklarını soyduktan sonra ,bir kabın içinde kaşarın yarısı ve
yağla birlikte püre yapıyoruz..Borcama koyup,garnitürü üzerine döküyoruz .
Sosisi minik minik doğrayıp, az yağ ve salçayla soteliyoruz.Onuda ilave ediyoruz .
Kaşarın geri kalan kısmınıda serpip servis yapacağımıza yakın
15 dakika kadar fırınlıyoruz.Fırından çıkartınca dayanamayıp yumuluyoruz:)
Üzerine turşumuzu ve mısırlarımızı serpiyoruz ketçap ve
mayonezle afiyetle yiyiyoruz..
Ben dilimlerin ortasına hafif bir çukur yapıp, malzemeleri onun içine doldurdum .
Sizin paşa gönlünüz bilir, nasıl yapmak isterseniz ,ama, nefis bişi olduğu söyleyebilirim.
Denemeyenler denesinler lütfen..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.