17 Mayıs 2007 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİ


MALZEMELER
3 yumurta
1su bardağı sıvı yağı
yarım bardak süt
yarım bardak ılık su
6 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1 adet yaş maya
albildiği kadar un
üzeri için fındık
YAPILIŞI
Yumurtanın bitanesinin sarısı üzerine ayrılacak ve bütün malzeme kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralacak ,2 saat mayalanacak hamur üçe bölünecek, yağlanmış tepsiye 4 lü örgü yapılacak ,dikdörtgen fırın tepsisine enine 3 adet paskalya çöreği sığıyor, üzerine yumurta sarısı sürülüp, fındık kırığı dökülecek .
175 derecede sıcak fırında pişirilecek .
Tavsiye; içine kuru üzüm atılırsa marketlerden aldığımız üzümlü ekmek gibi oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.