28 Eylül 2007 Cuma

HANIMSÜNGER TATLISI



Ramazan sofraları tatlısız olmaz, işte sizler için, yapmanızı önereceğim güzel ,hafif, adındanda anlaşılacağı gibi ,süngerimsi bir tatlı ,tarifi vermek istiyorum.Hazır revani alıp, yiyenler varsa, ki mutlaka vardır ..Aynısı olduğuna sizlere garanti verebilirim..Tarifini seneler önce, kuzeninmden almıştım ,ve her ramazan geldiğinde ,haftada bir kere mutlaka yapılır bizim evde,
umuyorum sizlerde deneyip, beyenirsiniz.
Geçen hafta şeker hamuru denemeye kalktım ..Güya sizleri o gece, denediğim şeker hamurunu anında yayınlayıp, sevincime ortak edecektim. Fakat sevincim kursağımda kaldı:(
bide ,yorulduğumla kaldım tabi.1 saat yoğurmaya devam ettim ,ha oldu ,olucak.. Devam Özlem çok güzel gidiyorsun, diye kendime gaz vere, vere, birden şiştim ve söndüm..Malesef olmadığını anladım ..Ben nerde yanlış yaptım ,şarkısını söyliyerek bu faslı kapadım..Ama pesmi? Hayııır tabiykide deil, o kadar malzeme almışım, onu bitene kadar harcamamak olmaz... Devam edip, sizlerede maceralarımı buradan anlatmak istiyorum....Hayalim hep şeker hamurlu pastalar yapmak, ama, inşallah birgün bunu gerçekleştireceğim...Ben pasta yaparken, kendimi mutlu hissediyorum çünkü...
Lafı fazla uzatmadan, tatlımızın tarifine geçelim..
Tatlımız çok bereketli olup, koca bi tepsi çıkmakta, bunu belirteyim..



MALZEMELER
3 yumurta
1,5 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
2,5 bardak un
1 bardak irmik
ŞEREBTİ
5 bardak şeker
6 bardak su
YAPILIŞI
Şerbeti bir tencereye konulur ve kısık ateşte kaynatmaya bırakılır.
Tatlı malzemeleri kek gibi sırasıyla biir kapta mikserlenir...Yağlanmış tepsiye dökülür..
Orta ısılı fırında pişirilir..Bu arada şerbette kaynamış olur altı kapatılır..Pişen tatlı istediğimiz şekilde kesilir, ve sıcak olan tatlıya sıcak şerbeti dökülür.. Soğumaya bırakılır.. Daha sonra sünger gibi puf bir şekilde kabarmış olan tatlımız, afiyetle yenilir.......
Bir başka gün, bir başka ramazan lezetiyle buluşmak üzere....Hoşçakalın:)))

22 yorum:

  1. Özlem ağzımın sularını zor toparladım tarifini okurken .Çok severim ama evde bir türlü istediğim sonucu alamadığımdan hep hazır alırım .Bir kez irmiksiz bir tarif denedim güzel oldu onun dışında bir daha denemedim bile .Ama sen şimdi beni yeniden bu işe yüreklendirdin.Ellerine sağlık nefis güzel olmuş şerbetini tam çekmiş hatta tabağa da balları akmış valla nasıl dikkatle incelemişim değil mi...

    YanıtlaSil
  2. Hehehee, muhtemelen ilk yorumu kaptım.
    Bu tatlıya bayıldım.
    İş yerinde bize yemek yapan ablamları kandırabilirsem ilk önce işyerinde yaptırayım, eve kadar bekleyemeyeceğim:))
    ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. canım harika görünüyor tatlın...evet haklısın Ramazan sofralarında tatlı olmazsa olmaz....

    özlem

    YanıtlaSil
  4. Günaydin,cok sahane bir tatli olmus,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık severek yediğim hafif bir tatlı çok nefis görünüyor sevgiler hayırlı cumalar canım

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık...tatlı çok güzel görünüyo...ramazan ayınada şerbetli tatlılar çok yakışıyor...ve çokta hafif oluyo...

    YanıtlaSil
  7. Canımın içi özlemim, ben de pek severim bu süngerimsi revanimsi tatlıyı.. Ama bu yaşıma kadar kaç defa yaptıysam hepsi başarısız oldu..
    Ben de senin şeker hamurunda yılmaman gibi yılmadım.. Ama tükenmek üzereyim. Bir de bu tarifi denemeliyim.

    Ellerine sağlık bitanem

    Seni sımmsıkı kucaklıyorum. şeker hamurlu maceraları heyecanla bekliyorum

    YanıtlaSil
  8. neden hanımsünger neden neden neden,sünger bop olsa olmaz mı :))
    bunun revaniden farkıl tarafı ne kiii :)))
    çok gıcığım dimiii:))
    ellerine sağlık canım,sevgiler

    YanıtlaSil
  9. cok guzel olmus bayildim adina tadina ellerine saglik tarifi aldim

    YanıtlaSil
  10. canim cok guzel olmus ellerine saglik gozum asagidaki eksilikoftede kaldi cok severimde :D

    YanıtlaSil
  11. Soframızın özlemi Hanım sünger isminede pekbi güldüm =)Alem hatunsun vesselam.Şeker hamuru çalışmalarına usanmadan devam ettiğin içinde tekrar tebrik ederim.
    Ellerine yüreğine sağlık.
    www.lezzetavcisi.net

    YanıtlaSil
  12. arkadaşım istediğin tatlı olsun ben sana yaparım..bir sır vereyimmi marifet bende deil , işin sırrı karbonatta :)bende denediğim tüm tariflerde fiyaskoya uğradım ama bundaki karbonat yokmu puf puf kabarttı tatlımı ve bundan başkada tarif denememeye karar verdim. tavsiye ederim cnm ..cidden nefis bişi oluyo...
    sana yazdığım yorumun cevabını okudum hayatım ve şımardım.. o kadar mutlu oldumki.. cnm arkadaşım iyiki bende seni tanımışım ve iyiki benim arkadaşımsın...herşey karşılıklı..öpüyorum seni ..sevgilerle....

    sevgili ayça malesef ilk yorumu kapamadın ama güzel yorumunla beni çok mutlu ettin ..maşallah bu enerjiyi nasıl ve nerden buluyorsun acep:)
    cnm şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka hem işyerinde hemde evde denemelisiniz..cnm çok teşekkür ediyorum yine bekliyorum:)

    svegili adaşım galiba sende benim gibi tatlı seversin;)
    teşekkür ediyorum..

    senemcim çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda ziyaretine geleceğim..

    ablacığım hoşgeldiniz..
    evet içinde yağ olmadığı için çok hafif oluyor. vede lezzetli..ziyarteiniz için çok teşekkür ederim...

    yeşil domates cici yorumunuzdan dolayı çok çok teşekkürler yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  13. canım zerrinim biliyorum ikimizde tatlı canavarıyız..
    bende genelde kabarmayan revanilerle boğuşmuşumdur ama bu tariften sonra bidahamı asla denemem başka bi tarif..okadar bereketliki koca bitepsi çıkıyor ve anca bana yetiyor dermişim:)ama kapasite var merak etme biraz gayret etsem yerim ben bunu (koca tepsiyi:)
    cnm umuyorum bunu başarabildiğim gibi şeker hamurunuda başarabilirim...
    güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum hayatım çok öpüyorum seni...

    lulucum çok hoşsun yaa bak ben bunu niye düşünemedimki:)
    ne kadar düşüncesizim dimi..
    bundan sonra adı sünger bob ..isim anneside sensin..hehehe
    revaniden farklı tarafı az irmik ve adı:)
    canımcım gıcık yorumun için, ay pardon hayatım cici yorumun için teşekkür ediyorum :D:D:D
    yine bekliyorum...

    filiz ablacım çok teşekkür ediyorumm...deneyin pişman olmıyacaksınız..

    ninocum hoş geldin.. aşk olsun hangisinde gözün kaldıysa alsana sölememe gerek yokki...
    teşekkür ediyorum cnm...

    lezzetavcısı hanım;
    hoşgeldiniz..
    ne iyi ettinizde geldinzi:)
    adı böyleydi valla ben uydurmadım bu sefer..ama bak sünger bobta fena bi isim deil hani istersen sende öle de...
    teşekkür ediyorum beni alem bulduğunuz için:)
    bi teşekkür daha edip kaçıyorum cici yorumunuz için..
    beni ne kadar yıldırmak istesende şeker hamuru denemelerinde ben bu işe baş koydum mutlaka başarıcam ve bu işe senide alet edicem sonunda göreceksin.muhahamuhahahahahha..
    canımmm öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Sen varya sen dedektif gibi hatunsun. Yavrum sana süpriz yapılamaz ben sana söliim :)))

    YanıtlaSil
  15. pişşşşştttt Zerrin aramızda sır tmm ...:))))
    öpüyorum cnm sevgiler...kikiki:)

    YanıtlaSil
  16. canım sünger tatlısını bende çok severim revaniden bile daha hafif oluyor ellerinize sağlık ramazan için çok güzel bir tatlı olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  17. BIR COCUK GIBI KUCUK BIR KALBIN VARSA, KUCUK KALBINDEKILER BUYUK UMUTLARINSA, KALBIN NE KADAR KUCUK OLSADA, SEN BUYUK UMUTLARINLA YASA! DOSTUM..SEVGİLER ALLAHA EMANET OL...

    YanıtlaSil
  18. CANİM COK GUZEL GORUNUYOR TADİNİ MERAK ETTİM BEN BİR PORSİYON ALABİLİRMİYİM.MUTLAKA EN KİSA ZAMANDA DENEYECEGİM ELLERİNE SAGLİK SEVGİ VE SELAMLAR..

    YanıtlaSil
  19. nefis görünüyor eminimki tadıda öyledir....şerbetinin işine işlediği her halinden bellii...mmmmhhhhhh süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. mrb.canım.tatlın çok güzel olmuş.sanırım revani ye benziyor.aynı malzemeler var çünki.
    ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  21. öçlem teyze bu tatlı harika gözüküyo. bana da bundan yaparmısın.

    YanıtlaSil
  22. bu saatte bana irmik aldırıyosunuz valla

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.