20 Kasım 2007 Salı

ISPANAKLI ARNAVUT BÖREĞİ


Bu ayki etkinlik sırası sevgili adaşım leziz Özlem de..Kendisine kolaylıklar diliyorum ve nefis arnavut böreği tarifimlede etkinliğe katılmak istiorum:)
Şükür nişanı atlattık.Darısı sözlülerin ve bekarların başına...Bir koşturmaca bir yoğunluk geldi geçti ,umuyorum:).. Şöle tariflerime bir baktımda, hep tatlı ,hep pasta, bende istedimki adına yakışır bir börek yapayım..Blogları gezerken insanın canı neler neler çekiyor ,işte yine böle bir zamanda ,canım misssimin sayfasında gezerken, arnavut böreği gördüm..Aman
Allahım..Beynimde şimşekler çaktı:)) Hemen yapmalıydım ,yapmam için bir engelde yoktu, o gün yapmaya koyuldum. Fakat yaptığım börek arnavut bir arkadaşımdan aldığım tarif ..Orjınal hasmı has yağlı arnavut böreği..Heee, aman ben böle yağlı mağlı hamur işi yiyemem ,diyorsanız, buyrun misssciğimin sayfasına yönlendiriyorum sizi tıklayın yağsız arnavut böreğine ulaşın
Orjınal yağlı arnavut böreği hasından:)))
Malzemeler
1 kilo kadar un
yarım litre kadar su
ve tuz
İçi için ;
750 gr.ıspanak
1 tane soğan
4- 5 kaşık kadar yoğurt
(Ben 200 grlık çiğ krema kullandım)..
1 yumurta
tuz ve karabiber..
Arasına sürmek için 1 paket margarin 3 kaşık sıvı yağ..
YAPILIŞI
Öncelikli hamur malzemeleri yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir.İyice yoğurulup hamur özleştirilir...Yarım saat hamurun üzeri temiz bir bezle örtülüp,dinlendirilir..Bu arada iç malzeme hazırlanır..Ispanaklar yıkanıp ,süzülüp doğranır .Soğanlar kıyılır...Tuz ve karabiber, arzuya göre katılır .Krema yada yoğurt karıştırılır..İçine birde yumurta kırılır..İç malzememiz hazır hale gelir...


Dinlenen hamurlar 25 adet peziye bölünür.. Yağımız bir tavada eritilir..Tepsimizin altı yağlanır..Soframıza un serpilip, peziler merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır..Sonra tek,tek yufkalara 2 şer kaşık yağımızdan alınıp fırça yardımıyla yayılır..böreğimizin alt yufkası 13 adet üst üste koyup tamamlanır... Tepsimizin içinde elimizle kenarlarından çekiştirilerek tepsi büyüklüğünde açılır...İçine hazırlanan harc dökülür.. Üst katıda kalan hamurlarla aynı işlem tamamlanır..Hamurun kenarları birbirine yapıştırılır.Üzerinede kalan yağ bolca sürülür..Kızgın fırında yavaş yavaş pişirilir...Sonra afiyetle yenilir..:))

TÜKETİCİNİN NOTU:Harika bir börekti..Benim gibi ıspanak aşığı olan kişilere şiddetle tavsiye edilir..Yapımı göründüğü kadarda zor değil.. Oklavayla açılan yufkadan daha basit..İnanın ıspanağı yada herhangi iç malzemeyi hazır ettikten sonra yarım saatlik işi var.İnşallah sizlere yapılışını güzel anlatabilmişimdir ,eğer anlamadığınız bir yer olursa veya düzeltmemi istediğiniz bir yer olursa yorumlarınızı bekliyorum.. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin....
Hoşçakalın....

13 yorum:

  1. Gecenin bu saati bu börek aklimi aldi yaa...tam gözlere senlik bir görüntü elerine saglik sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. slm canım..

    oh oh...demek nişanda atlatıldı...

    sen işin içinde olduktan sonra düğünde halledilir...

    ellerine sağlık...börek nefis...

    YanıtlaSil
  3. offf off bayılırım hele ıspanaklıysa.ama pırasalısına da bayılırım.ellerine sağlık arkadaşım.miss gibi olmuş valla.sevgiler.naşide

    YanıtlaSil
  4. canım nasıl güzel ve lezzetlidir bu börek içim gitti inan ellerin dert görmesin canım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşım ne ara yaptın bunu harika gözüküyor.Sen böreklerdemi açardım gözlerim yaşardı =)
    Valla bende isterim ona göre ellerine sağlık.
    lezzetavcisi

    YanıtlaSil
  6. mmmhhhh harika görünüyor nasıl canım istedi...ellerine sağlık canikom...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. nısan telası bıtmıs hayırlı olsun canım .Borek harika gorunuyor ne guzel aciklamissin her asamasini afiyet olsun

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık,harika görünüyor..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Ooof bu ne güzel bir görüntü böyle,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  11. halenze öçlem29 Kasım 2007 01:21

    anaaaaa bu kızzz koymuş böreği buraya haberimiz yok be:))) nefis olmuş nefiss bak şimdi canım çekti:(( ya ben napcam öçlem kurtar benii:)))ellerine sağlıkkk.

    YanıtlaSil
  12. merhaba hersey cok güzel suan firinda kabak böreginizini deniyorum bir misafirlikte yemistim ve cok güzel olmustu fakat o kisiye ulasamadim favori sayfam oldunuz adeta ancak ben sizin bi pasta tarifinizi denemek istiyordumda cig krema nin almancasi nedir ve genelde lidl den yada rewede mi vardir cok aradim bulamadim sevgiler emekleriniz cok tesekkürler

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,

    ıspanaklı börekleri çok severim. Bu linki de kız arkadaşıma göndereceğim. Elinize sağlık. Burdan kendisine şu mesajı da gönderiyorum. 7z926sm. çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.