Bu akşamki iftar menümüz tarhana çorbası ve tavşan içi ile ayrandı..Bana o kadar normal geliyordu ki tavşan içi yemek ve yapmak..Taki msn de Halenzem bu akşam ne yediniz diye sorana kadar..:)Bende bilirmisin bilmem ,yufkalı bulgurlu tavuklu bişi dedim..Aaaa dedi onun aslı tavşanla yapılır..Nefis bişi olur bilmem mi..Sonrasında ise beni yayınlamam için ikna etti.Ben bilirim ama herkeste bilsin ,kesin yayınlamalısın bu yemeği dedi.Son kalan bir tabağında kısmeti bloglarda reklam olmakmış..Hadi bakalım buyrun sizler için iftarda çeşit çeşit yemek derdi olmadan tek başına ana öğün olabilecek tavşan içinin tarifine:)
MALZEMELER..
1 Tavuk
5 tane Kuru yufka (biz evde açtık)
1 bardaak Pilavlık bulgur
200 gr kadar tereyağı
Tuz isteğe göre sarımsak.
YAPILIŞI
Tavuk bol suda haşlanır..Etleri didiklenir..Bir bardak kadar bulgur tavuk suyuyla ve bir kaşık tereyağıyla pişirilir..Didiklenen tavukla karıştırılır..Tepsiye 1 tane kuru yufka kırlır..Üzerine tavuk bulgur karışımı dökülür..Sırayla 3 veya 4 kat bu şekilde dizilir..En sonda geriye kalan tavuk suyunun içine 100 gr kadar tereyağı konarak kaynatılır..Kaynanan tavuk suyu tepsimizin üzerine gezdirilir..Çok sulu olmayacak kuru yufkada kalmayacak şekilde!..5 dk dinlendikten sonra yemeğimiz servise hazırdır..İsteğe göre tereyağı küçük tavada ertilip sarımsak rendelenerek içinde öldürülür..Tavşan içinin üzerine gezdirilir..Bir bardak ayranla nefis yemeğimiz afiyetle yenir..Hayırlı iftarlar.
evettt işte budur. tepsi yemeklerinin en güzeli. heleki sofraların öçleminin elinden çıkınca daha bi nefis olmuş. ellerine sağlık bitanem yanına ayranda isterim sodalı olsun. bu son tabağı kim yiyecekse çok şanslı:)
YanıtlaSilHem adı hemde kendisi çok ilginç ve değişik bir yemek olmuş. Tadıda görüntüsü kadar güzeldir eminim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık bizde yaparız ama tavşan içi demeyiz adına ...
YanıtlaSileti didikleyip yufkalı ve meyhanelisini de yaparız onada damat paçası derler
aslında bizim oraların yemeğidir orjinal ismini hatırlamıyorum...
oyy canım çekti,bizde tavuklu bulgur yaparız ama tavuklu bulgur olur:D
YanıtlaSilay ne diyorum ben ya:D
ellerine sağlık aplaların aplası:)
abooooo daha neler ogrencezzzzzz :) afiyet olsun sekercimmmmmmm
YanıtlaSilaysultanım bi kere bu yemeğin orjinaline tavşan içi derler. tavşan etinden yapılır. almiyim damadın paçasını aşağıya. getirtmeyin beni oraya, yiyin işte :)
YanıtlaSilSahip, yemeğinizin gerçek ismini söylemiş. Yemeğinizin tarifini sizden, ismini sahipten, onayı ise, Google'dan aldım. Ne mutlu, bir tarifim daha oldu. Teşekkürler..
YanıtlaSiloo klasik tatlar:) bana niye uğramıyor ki küsmüyüz acaba:P
YanıtlaSilzaten blograzzi de açılmıyor,ordaki yorumumu göremedim bir türlü:D
Sofra Özlemi'nin izini ile,
YanıtlaSilPP, hayır küs değiliz. Ancak, mübarek ay'da öyle tatlı'ya nasıl yorum yazabilirim?
Halka tatlısı desen olmaz mı?
!!!!!!!
YanıtlaSilBENDE İLK KEZ DUYDUMM.
ELİNİZE SAĞLIK..
HAYRLI RAMAZANLAR DİLERİMM.
SVGLRRRR
nefisss olmus, ellerine saglik canim ...
YanıtlaSilkocaman sicacik sevgilerimle ..
Ayyy dedim kıydılar tavşanaa =)
YanıtlaSilBen ilk defa duydum bu ismi.
ee halenze dediyse vardır bi hikmeti=)Ellerine sağlık.
lezzetavcisi
Vallahide billahide.. i don't no..ben bunu bilmiyodum..tavsanmidir tavukmudur hala anlamis degilim desem yalan olmaz..ama ellerine saglik,"recept"e bakinca guzel bir tarif oldugu ve lezzetli olacagi kesin.banada bu son tabak icin:) sizlere "eet smakelijk" demek duser..sevgilerimle
YanıtlaSildeturkserecepten.blogspot.com
ÖZLEMCİĞİM MERHABALAR
YanıtlaSilVALLA DAHA ÖNCE HİÇ TATMADIM, AMA UMARIM TADI SÜPERDİR. ÇÜNKÜ GÖRÜNTÜ ÖYLE ELLERİNE SAĞLIK CANIM
SEVGİLER..
gerçekten ismi kadar farklı bir tarif ellerine sağlık canımm..
YanıtlaSilhay allah sen cok yasa emi, bende tavsan ici yazinca gercekten tavsanla yaptin sandim :0 ellerine saglik cok severim tavugu... hayirli ramazanlar
YanıtlaSilHarika birsey olmus bu tavsan ici,peki tavsai nereden bulalim simdi?:)Ellerine saglik canim,herhalde tavuktan da olur denemek gerek diyorum:)
YanıtlaSilSelamlarimla,serap.
selam..ne ilginç bir tarif böle..adıda kendide degişik bir yemek..elinize saglık..size afiyet balll olsun.sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Canim harika bir yemek olmus.
YanıtlaSilBizdede bunun gibi ayni yufkadan yapilir bu yemek ama bulgursuz.Birde böyle denemek lazim.
Ellerine saglik. sevgilerle.
ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.canım çekti yaaaa zaten karnım da iyice acıktı.ben bu tabağı alsam ne dersin canikom.sevgiyle kal
YanıtlaSilSahane bir yemek olmus, ellerine saglik canim. Sevgilerimi yolluyorum.
YanıtlaSilKIZILCIKSURUBU/SENEM
halenze iyikide kydurmuş.. yoksa ben bunu nerden öğrencektim.. evde annemin yapıp verdiği bir sürü kuru yufka... ..yaparım bari böyle değerlenmiş olur... sağolasın....
YanıtlaSilCanim benim merhaba,oncelikle guzel yorumuna tesekkurler...
YanıtlaSilAy tavsan içi gorunce dedim,ay tavsan etinden mi acaba diye dusundum ama sonra okuyunca bir anda rahatladim:))hiç duymamistim bu tarifi ve ismi valla çok lezzetli bir tarife benziyor ellerine saglik canim,mutlaka denicem gorunce bak çok istediiiiiiiiim iftara yolla hiiihii:))
Öpuyorum seni guzelim hayirli ramazanlar dilerim sofraniz bereketle dolsun,kocaman opuldun.
Gorusuruz...
Canim merhaba.
YanıtlaSilgel bak seni sobeledim.
Sevgilerle.
çok yenilesi bir hali var, ama ben tavuk etiyle olan halini tercih ederim. efiyet olsun.
YanıtlaSilcok guzel bır tarıf canım ellerıne saglık. sevgılerımle..
YanıtlaSilÇok enteresan ismi varmış gerçekten. Bende diğer arkadaşlar gibi acaba tavşanlamı yaptı diye hayretle bakınıyordum. Tavuk masumane geldi :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Hiç duymadığım bir yemek tadını çok merak ettim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanim cok enteresan bir tarif,yapmak isterim.Tavuklu Pilavli yufkanin üzerine döküyoruzda ,bu senin tarifin biraz daha degisik.Yapmak denemek lazim.Ellerine saglik canim,sevgilerimi biraktim;)
YanıtlaSilMERHABA CANIM,YAPTIKLARININ HEPSİ ÇOK GÜZEL MAŞAALLAH UZUN UZUN İNCELİYCEM,SIK GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE ALLAH'A EMANET OL
YanıtlaSilsusamcorekotu.blogcu.com
Bu kadar mı enteresan isimli bir yemek olur, görüntüsü de enfesss...
YanıtlaSilEllerine sağlık canımmm,
Sımsıcak sevgiler........
Vay vay bu kadar tavuk+yufka+bulgur üçlüsüne yürek mi dayanır. Harika görünüyor, ellerine sağlık, afiyet şeker olsun, sevgiler...
YanıtlaSilözlemimmmmm ay kafam karıştı ortalık karıştı deyince geldim bloğunu okudum pek anlamadım bide iftardan sonra okuyum sanrıım boş mide boş beyin oldum bu arlara...sana şakamı yapıldı yoksa gerçekten biri seni sinirmi etti:))) çıkamadım işin içinden...öçlem sensin halenze kim..halenze arkadaşınsa seni hackleyen kim...heck ve halenze işin şakasımı oyunumu :)) ayyyyyy gidiyorum ben tavışan etinden iftarıma alaraktan:)) elciklerine sağlık yeavrım..sevgilyerimle öpüyorum
YanıtlaSilCanım isminden tavşanla yapılan bir yemek olduğunu sanmıştım ama tavukla yapılıyormuş. Güzel ve değişik bir yemek olmuş, lezzetli olduğu muhakkak, ellerine sağlık güzelim, afiyet şeker olsun, sevgilerimle iyi iftarlar...
YanıtlaSilKiz Öclem.
YanıtlaSilIkinizin cevaplarida süper olmus.
Konkene giderken benide alirmisin diye sormaya geldim.
Bekliyorum ona göre.
Sevgiler.
yine tatli:)ben bu tatliya geldim baktim canim cekti:(.Muhtesem bir goruntusu var yapilisida kolay gibi ama seni ugrastirmis,bende denemek istiyorum ama iki onemli engelim var buyuk kizim hic durmaz ben yaparken bir baska nedende kilolaarrrr!tatli pasta yiyemiyorum ama cok istiyorum mubarek ramazandada yapmamak olmaz.bakalim yememek icin nekadar daganacagim..
YanıtlaSildeturkserecepten.blogspot.com
demek siz de biliyorsunuz tavsan icini. tavuk etkinligi icin hazirladigimda insanlara degisik gelmisti,bilen birilerini gormek guzel.tabi tavsan icini yemesi daha da guzel! ne zamandir yememistim cnaim cekti!
YanıtlaSilcahiller toplulugu bu yemegi yemekteyiz yayininda davarlar arap lara yamamak icin cahilce ve o kadar da gülünc tunus da bu na benzer yimis de daha tunusun nerede oldundan bilgisi yok cahilin hatay yöresinin mi diye öbürüne bide soruyor yokkk nijeryali ula hatay nire tunus nire suriye dese anliyacam oda suriyenin o bölgesi güneygoguda türkmen agirlikli o konusan davardan cok daha güzel türkce (türkmence) konusurlar
YanıtlaSilAciklama:
bu tarifin adı her ne kadar tavşan içi olsada tavukla yapılan giresun çamoluk yöresine ait çok güzel türk kökenli yöresel bir yemektir.
yaklaşık 1.5 sene sonra bu tarifi arayıp arayıp, nette ayıklayıp sen de karar kıldım :))) ellerine kollarına sağlık. bir kerecik yemiştim tadı hala damağımda... eee artık bloğumda olduğuna göre yapabilecek kadar pişmişimdir diye düşünüyorum :)))
YanıtlaSilizlemedesin :), görüşmek dileği ile canm...
Biz Giritlilerde buna Çullama deriz..
YanıtlaSilMalzemeler:
5 adet yufka
1 bütün haşlanmış, kemikleri çıkarılmış tavuk
Pilav Malz.
3 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Tenceye tereyağını koyup orta ateşte eritin,sıvıyağı da ekleyin,İyice yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri de ekleyin,kavurun tuzunu da koyun,Pirinçleri 5 dakika kadar kavurup,karabiber ekleyin.Ayıklanmış tavukları da tencereye atın,Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak tavuk suyu ekleyin,halk deyimiyle göbek atana dek kaynatın sonra kapağını kapatın,
Önce orta ateşte, sonra da 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin,
Pilav biraz diriyken tencereyi ocaktan indirin, pilav demlensin,
Pilav soğuduktan sonra tepsiyi yağlayın,
3 yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir,
pilav düzgün bir şekilde yayılır ve üzerine de kalan 2 yufkayı yerleştirilip,tepsiden sarkan alttaki yufkalar ile diğer yufkanın üstü kapayılır.
Yaklaşık 1,5 bardak tavuk suyu tepsi içindekilerin üzerine boca edilip,
30 dakika dinlendikten sonra fırına sürülür.Fırın önceden 200 derecede ısıtılıp
yufkalar kızarana kadar 40-45 dakika pişirin,Fırından çıkarmadan önce 1 çay bardağı sıcak tavuk suyu gezdirilir.Afiyet olsun