6 Eylül 2008 Cumartesi

TAVŞAN İÇİ


Bu akşamki iftar menümüz tarhana çorbası ve tavşan içi ile ayrandı..Bana o kadar normal geliyordu ki tavşan içi yemek ve yapmak..Taki msn de Halenzem bu akşam ne yediniz diye sorana kadar..:)Bende bilirmisin bilmem ,yufkalı bulgurlu tavuklu bişi dedim..Aaaa dedi onun aslı tavşanla yapılır..Nefis bişi olur bilmem mi..Sonrasında ise beni yayınlamam için ikna etti.Ben bilirim ama herkeste bilsin ,kesin yayınlamalısın bu yemeği dedi.Son kalan bir tabağındasmeti bloglarda reklam olmakmış..Hadi bakalım buyrun sizler için iftarda çeşit çeşit yemek derdi olmadan tek başına ana öğün olabilecek tavşan içinin tarifine:)


MALZEMELER..

1 Tavuk

5 tane Kuru yufka (biz evde açtık)

1 bardaak Pilavlık bulgur

200 gr kadar tereyağı

Tuz isteğe göre sarımsak.

YAPILIŞI

Tavuk bol suda haşlanır..Etleri didiklenir..Bir bardak kadar bulgur tavuk suyuyla ve bir kaşık tereyağıyla pişirilir..Didiklenen tavukla karıştırılır..Tepsiye 1 tane kuru yufkarlır..Üzerine tavuk bulgur karışımı dökülür..Sırayla 3 veya 4 kat bu şekilde dizilir..En sonda geriye kalan tavuk suyunun içine 100 gr kadar tereyağı konarak kaynatılır..Kaynanan tavuk suyu tepsimizin üzerine gezdirilir..Çok sulu olmayacak kuru yufkada kalmayacak şekilde!..5 dk dinlendikten sonra yemeğimiz servise hazırdır..İsteğe göre tereyağı küçük tavada ertilip sarımsak rendelenerek içinde öldürülür..Tavşan içinin üzerine gezdirilir..Bir bardak ayranla nefis yemeğimiz afiyetle yenir..Hayırlı iftarlar.

40 yorum:

  1. evettt işte budur. tepsi yemeklerinin en güzeli. heleki sofraların öçleminin elinden çıkınca daha bi nefis olmuş. ellerine sağlık bitanem yanına ayranda isterim sodalı olsun. bu son tabağı kim yiyecekse çok şanslı:)

    YanıtlaSil
  2. Hem adı hemde kendisi çok ilginç ve değişik bir yemek olmuş. Tadıda görüntüsü kadar güzeldir eminim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık bizde yaparız ama tavşan içi demeyiz adına ...
    eti didikleyip yufkalı ve meyhanelisini de yaparız onada damat paçası derler
    aslında bizim oraların yemeğidir orjinal ismini hatırlamıyorum...

    YanıtlaSil
  4. oyy canım çekti,bizde tavuklu bulgur yaparız ama tavuklu bulgur olur:D
    ay ne diyorum ben ya:D
    ellerine sağlık aplaların aplası:)

    YanıtlaSil
  5. abooooo daha neler ogrencezzzzzz :) afiyet olsun sekercimmmmmmm

    YanıtlaSil
  6. aysultanım bi kere bu yemeğin orjinaline tavşan içi derler. tavşan etinden yapılır. almiyim damadın paçasını aşağıya. getirtmeyin beni oraya, yiyin işte :)

    YanıtlaSil
  7. Sahip, yemeğinizin gerçek ismini söylemiş. Yemeğinizin tarifini sizden, ismini sahipten, onayı ise, Google'dan aldım. Ne mutlu, bir tarifim daha oldu. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. oo klasik tatlar:) bana niye uğramıyor ki küsmüyüz acaba:P
    zaten blograzzi de açılmıyor,ordaki yorumumu göremedim bir türlü:D

    YanıtlaSil
  9. Sofra Özlemi'nin izini ile,

    PP, hayır küs değiliz. Ancak, mübarek ay'da öyle tatlı'ya nasıl yorum yazabilirim?

    Halka tatlısı desen olmaz mı?

    YanıtlaSil
  10. !!!!!!!
    BENDE İLK KEZ DUYDUMM.
    ELİNİZE SAĞLIK..
    HAYRLI RAMAZANLAR DİLERİMM.
    SVGLRRRR

    YanıtlaSil
  11. nefisss olmus, ellerine saglik canim ...

    kocaman sicacik sevgilerimle ..

    YanıtlaSil
  12. Ayyy dedim kıydılar tavşanaa =)

    Ben ilk defa duydum bu ismi.

    ee halenze dediyse vardır bi hikmeti=)Ellerine sağlık.
    lezzetavcisi

    YanıtlaSil
  13. Vallahide billahide.. i don't no..ben bunu bilmiyodum..tavsanmidir tavukmudur hala anlamis degilim desem yalan olmaz..ama ellerine saglik,"recept"e bakinca guzel bir tarif oldugu ve lezzetli olacagi kesin.banada bu son tabak icin:) sizlere "eet smakelijk" demek duser..sevgilerimle
    deturkserecepten.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. ÖZLEMCİĞİM MERHABALAR
    VALLA DAHA ÖNCE HİÇ TATMADIM, AMA UMARIM TADI SÜPERDİR. ÇÜNKÜ GÖRÜNTÜ ÖYLE ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  15. gerçekten ismi kadar farklı bir tarif ellerine sağlık canımm..

    YanıtlaSil
  16. hay allah sen cok yasa emi, bende tavsan ici yazinca gercekten tavsanla yaptin sandim :0 ellerine saglik cok severim tavugu... hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
  17. Harika birsey olmus bu tavsan ici,peki tavsai nereden bulalim simdi?:)Ellerine saglik canim,herhalde tavuktan da olur denemek gerek diyorum:)
    Selamlarimla,serap.

    YanıtlaSil
  18. selam..ne ilginç bir tarif böle..adıda kendide degişik bir yemek..elinize saglık..size afiyet balll olsun.sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  19. Canim harika bir yemek olmus.
    Bizdede bunun gibi ayni yufkadan yapilir bu yemek ama bulgursuz.Birde böyle denemek lazim.
    Ellerine saglik. sevgilerle.

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.canım çekti yaaaa zaten karnım da iyice acıktı.ben bu tabağı alsam ne dersin canikom.sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  21. Sahane bir yemek olmus, ellerine saglik canim. Sevgilerimi yolluyorum.
    KIZILCIKSURUBU/SENEM

    YanıtlaSil
  22. halenze iyikide kydurmuş.. yoksa ben bunu nerden öğrencektim.. evde annemin yapıp verdiği bir sürü kuru yufka... ..yaparım bari böyle değerlenmiş olur... sağolasın....

    YanıtlaSil
  23. Canim benim merhaba,oncelikle guzel yorumuna tesekkurler...

    Ay tavsan içi gorunce dedim,ay tavsan etinden mi acaba diye dusundum ama sonra okuyunca bir anda rahatladim:))hiç duymamistim bu tarifi ve ismi valla çok lezzetli bir tarife benziyor ellerine saglik canim,mutlaka denicem gorunce bak çok istediiiiiiiiim iftara yolla hiiihii:))
    Öpuyorum seni guzelim hayirli ramazanlar dilerim sofraniz bereketle dolsun,kocaman opuldun.

    Gorusuruz...

    YanıtlaSil
  24. Canim merhaba.
    gel bak seni sobeledim.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  25. çok yenilesi bir hali var, ama ben tavuk etiyle olan halini tercih ederim. efiyet olsun.

    YanıtlaSil
  26. cok guzel bır tarıf canım ellerıne saglık. sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  27. Çok enteresan ismi varmış gerçekten. Bende diğer arkadaşlar gibi acaba tavşanlamı yaptı diye hayretle bakınıyordum. Tavuk masumane geldi :) Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  28. Hiç duymadığım bir yemek tadını çok merak ettim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  29. Canim cok enteresan bir tarif,yapmak isterim.Tavuklu Pilavli yufkanin üzerine döküyoruzda ,bu senin tarifin biraz daha degisik.Yapmak denemek lazim.Ellerine saglik canim,sevgilerimi biraktim;)

    YanıtlaSil
  30. MERHABA CANIM,YAPTIKLARININ HEPSİ ÇOK GÜZEL MAŞAALLAH UZUN UZUN İNCELİYCEM,SIK GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE ALLAH'A EMANET OL
    susamcorekotu.blogcu.com

    YanıtlaSil
  31. Bu kadar mı enteresan isimli bir yemek olur, görüntüsü de enfesss...

    Ellerine sağlık canımmm,

    Sımsıcak sevgiler........

    YanıtlaSil
  32. Vay vay bu kadar tavuk+yufka+bulgur üçlüsüne yürek mi dayanır. Harika görünüyor, ellerine sağlık, afiyet şeker olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
  33. özlemimmmmm ay kafam karıştı ortalık karıştı deyince geldim bloğunu okudum pek anlamadım bide iftardan sonra okuyum sanrıım boş mide boş beyin oldum bu arlara...sana şakamı yapıldı yoksa gerçekten biri seni sinirmi etti:))) çıkamadım işin içinden...öçlem sensin halenze kim..halenze arkadaşınsa seni hackleyen kim...heck ve halenze işin şakasımı oyunumu :)) ayyyyyy gidiyorum ben tavışan etinden iftarıma alaraktan:)) elciklerine sağlık yeavrım..sevgilyerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  34. Canım isminden tavşanla yapılan bir yemek olduğunu sanmıştım ama tavukla yapılıyormuş. Güzel ve değişik bir yemek olmuş, lezzetli olduğu muhakkak, ellerine sağlık güzelim, afiyet şeker olsun, sevgilerimle iyi iftarlar...

    YanıtlaSil
  35. Kiz Öclem.
    Ikinizin cevaplarida süper olmus.
    Konkene giderken benide alirmisin diye sormaya geldim.
    Bekliyorum ona göre.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  36. yine tatli:)ben bu tatliya geldim baktim canim cekti:(.Muhtesem bir goruntusu var yapilisida kolay gibi ama seni ugrastirmis,bende denemek istiyorum ama iki onemli engelim var buyuk kizim hic durmaz ben yaparken bir baska nedende kilolaarrrr!tatli pasta yiyemiyorum ama cok istiyorum mubarek ramazandada yapmamak olmaz.bakalim yememek icin nekadar daganacagim..
    deturkserecepten.blogspot.com

    YanıtlaSil
  37. demek siz de biliyorsunuz tavsan icini. tavuk etkinligi icin hazirladigimda insanlara degisik gelmisti,bilen birilerini gormek guzel.tabi tavsan icini yemesi daha da guzel! ne zamandir yememistim cnaim cekti!

    YanıtlaSil
  38. cahiller toplulugu bu yemegi yemekteyiz yayininda davarlar arap lara yamamak icin cahilce ve o kadar da gülünc tunus da bu na benzer yimis de daha tunusun nerede oldundan bilgisi yok cahilin hatay yöresinin mi diye öbürüne bide soruyor yokkk nijeryali ula hatay nire tunus nire suriye dese anliyacam oda suriyenin o bölgesi güneygoguda türkmen agirlikli o konusan davardan cok daha güzel türkce (türkmence) konusurlar
    Aciklama:
    bu tarifin adı her ne kadar tavşan içi olsada tavukla yapılan giresun çamoluk yöresine ait çok güzel türk kökenli yöresel bir yemektir.

    YanıtlaSil
  39. yaklaşık 1.5 sene sonra bu tarifi arayıp arayıp, nette ayıklayıp sen de karar kıldım :))) ellerine kollarına sağlık. bir kerecik yemiştim tadı hala damağımda... eee artık bloğumda olduğuna göre yapabilecek kadar pişmişimdir diye düşünüyorum :)))
    izlemedesin :), görüşmek dileği ile canm...

    YanıtlaSil
  40. Biz Giritlilerde buna Çullama deriz..

    Malzemeler:
    5 adet yufka
    1 bütün haşlanmış, kemikleri çıkarılmış tavuk

    Pilav Malz.
    3 su bardağı pirinç
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı tereyağı

    Yapılışı:
    Tenceye tereyağını koyup orta ateşte eritin,sıvıyağı da ekleyin,İyice yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri de ekleyin,kavurun tuzunu da koyun,Pirinçleri 5 dakika kadar kavurup,karabiber ekleyin.Ayıklanmış tavukları da tencereye atın,Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak tavuk suyu ekleyin,halk deyimiyle göbek atana dek kaynatın sonra kapağını kapatın,
    Önce orta ateşte, sonra da 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin,
    Pilav biraz diriyken tencereyi ocaktan indirin, pilav demlensin,
    Pilav soğuduktan sonra tepsiyi yağlayın,
    3 yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir,
    pilav düzgün bir şekilde yayılır ve üzerine de kalan 2 yufkayı yerleştirilip,tepsiden sarkan alttaki yufkalar ile diğer yufkanın üstü kapayılır.
    Yaklaşık 1,5 bardak tavuk suyu tepsi içindekilerin üzerine boca edilip,
    30 dakika dinlendikten sonra fırına sürülür.Fırın önceden 200 derecede ısıtılıp
    yufkalar kızarana kadar 40-45 dakika pişirin,Fırından çıkarmadan önce 1 çay bardağı sıcak tavuk suyu gezdirilir.Afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.