27 Ağustos 2009 Perşembe

RAMAZAN PİDESİNDEN PİZZA

Sahurda insan yemek yiyemiyor .Biz genelde kahvaltı yapıyoruz.Kahvaltımızı renklendirmek için ise, akşamdan kalan pidelerimizi pizza olarak değerlendiriyoruz:)Çocukken pide almaya ben giderdim ve her seferinde Annem bize bu pizzadan yapsın diye, fazla pide alırdım.Sanırım, sizde eğer bunu denemediyseniz hala ,denedikten sonra aynı şeyi yapacaksınız:)Nefis ve pratik olan pizzanın tarifi ise şöyle;
MALZEMELER
1 adet bayat ramazan pidesi
1 kaşık salça yada ketçap
kaşar peyniri,sucuk, salam,zeytin,kırmızı ve yeşil biber, domates,
kekik ,tuz
1 tatlı kaşığı margarin
YAPILIŞI
Pidemizin orta yerinde olan kabuğunu alıp ,salça veya ketçabımızı yarım bardak suyla sulandırıp sürüyoruz.. Doğradığımız malzemeleri sırasıyla pidemize yerleştiriyoruz ,üzerine kekik ve tuz serpiyoruz, önceden ısıtılmış fırınımızın üst gözünde 15  dk. kadar tutuyoruz.En son kaşar peynirini rendeleyip 5 dk daha fırınlayıp pişen pizzamızın kenarlarına margarini sürüyoruz, afiyetle yiyoruz.İster kahvaltıya ister sahurda hem doyurucu hemde pratik nefis bir tarif..

13 yorum:

  1. Canım dilim ekmekten yaparım fakat hiç tüm olarak denemdim süper bir fikir ellerine sağlık hayırlı sahurlar...

    YanıtlaSil
  2. ben de çok severim ablacım bu şekil pizzayı. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyor.ellerine saglık.sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. harika olmaz mı yaa bir taşla iki kuş hem pide yersin hemde pizza:)

    YanıtlaSil
  6. bizde kahvalti türü yiyoruz sahurda,iyi fikir hemde pratik ellerine saglik
    bereketli fitarlar

    YanıtlaSil
  7. Çok harika canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Harika oluyor harika yapın yapın yiyin anacım:)
    denemeyenler denesin bence:)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. NEFİS GÖRÜNÜYOR AKLIMA GELMEZDİ PİDEYİ BÖYLE DEĞERLENDİRMEK BİR GÜN ÖNCESİNDEN KALIP BAYATLAMIŞ PİDELER İÇİNDE KULLANILABİLİR TEŞEKKÜRLER CANIM PAYLAŞIMIN İÇİN SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  10. pideden pizza yapmak harika bir fikir ellerinize sağlık bu arada pizza nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık arkadaşım ben de bayat ekmek pizzası yapıyorum ama pideden yapmadım hiç du bakıyım deniyim ben bunu...
    sevgiler.
    haaa bu arada ortalıktan kaybolmayı sevmiyorum ama oluyo işte bi bilgisayar bi ben arızalanıp duruyoruz :)

    YanıtlaSil
  12. ÇOK PARLAK Bİ FİKİRMİŞ BU PİZZA BAYILDIM

    YanıtlaSil
  13. BEN MARGARİN YERİNE TERAYAĞI KULLANIRIM VE SALAM KULLANMAM

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.