31 Ağustos 2009 Pazartesi

ŞEKERPARE


MALZEMELER
3 çorba kaşığı irmik
125 gr. tereyağı (yumuşak)
yarım bardaktan biraz fazla pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için fındık
Şurup için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Önce şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım.Kaynadıktan sonra ,limon suyunu sıkalım,15 dk kısık ateşte koyulaşana kadar kaynasın.Şerbetimiz hazır olsun.Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tereyağ ile pudraşekerini ve yumurtayı çırptıktan sonra diğer tüm malzemeyi karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hazırladığınız hamurdan  ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve tepsiye yerleştirin. Hamur yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek yok. Fındıkları da üzerlerine yerleştirip 30 dakika kadar pişirin.Tatlı piştikten sonra ilk sıcaklığının çıkmasını 10 dk. bekleyelim.Sonra ılık olan tatlıya  ılık şerbetimizi dökelim.Tatlı şerbetini emip soğuduktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun...

11 yorum:

  1. canim enfes olmus tatlin benimde
    favori tatlilarimin arasinda dir
    ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. iftar sofrası tatlısız olmaz

    şekerparede en güzellerinden biri
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım nefis gözüküyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Özlemcim favori tatlılarımdandır ellerine sağlık kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik cok güzel görünüyorlar .Afiyet olsun hayirli ramazanlar sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;21.08.2009--05.09.2009 Tarihleri arasında “İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3 “OLACAKTIR http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HER TÜRLÜ TARİF YOLLAYABİLİRSİNİZ İSTER SALATA İSTER YEMEK İSTER GUZEL BİR SOFRANIZI BİZİMLE PAYLŞAŞMAK İSTERSENİZ MUTLULUK DUYACAĞIM . TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3” BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.
    CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL
    ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİN ÇOK BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM..

    YanıtlaSil
  7. En sevdiğim şerbetli tatlıdır kendileri. Çok da güzel görünüyor, sanat eseri gibi ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Arkadaslar blog hirsizlarina dikkat edin,malum bu ara bir hirsiz dadamnis bloglarimiza,ne var ne yok alip goturuyor,buna bir care blogumda goreceksiniz linki herkesten rica ediyorum elinden geleni yapsin bugun bize yarin size bu sahsi siddetle kiniyorum.Boyle durumlarda hep beraber olmaliyiz birbirimize destek cikmaliyiz.Belkide sizinde vardir bir fotografiniz.Emege saygi lutfen.Ne kadar cok kisiye ulasirsa okadar iyi olur,blogunuzdaki butun arkadaslara yollayin bu yaziyi.Saygilarimla
    Bu yazi otomatik olarak gonderiliyor

    YanıtlaSil
  9. Tatlı harika:) ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. ellerinize saglik...
    Dün tatlinizi denedim, cok güzel oldu...
    Tarif icin tesekkürler...

    YanıtlaSil
  11. Seçkin ve özenli bloğunuza Link Avcısı "Gül Grubu Yemek Blogları" arasında link vermiştir, selamlar.

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.