30 Ocak 2009 Cuma

RENKLİ PATATES SALATASI



Bu salatayı yapalı ve resmini çekeli herhalde 2 sene oluyor.Her seferinde eklemek istiyorum ama bir türlü kısmet olmuyor.Ya fotoğrafı beğenmiyorum ,yada herkes yayınladı ,ben değişik bişiler yapmalıyım diyorum ,ama arşivimde tarifi olması açısından ekliyorum:)kısmet bugüneymiş.Davet masalarınıza yakışacak tarzda olan bu salatayı yapmanızı tavsiye ederim.Patatesi seven herkes mutlaka denemeli.Pancar tadıyla harika bir lezzet ortaya çıkıyor.İşte tarif.
MALZEMELER
1 , 1buçuk kilo kadar patates
200 gr kadar pancar turşusu (kırmızı lahana ile de yapılabilir).
3 tane havuç
dereotu ve yeşil soğan
tuz karabiber.
sıvı yağ ve limon suyu
Üzerine;
1 kase yoğurt ve 2 kaşık mayonez karıştırılır.
YAPILIŞI
Patatesler haşlanır.İçine sıvı yağ ,tuz ,limon suyu ve karabiber ilave edilerek püre yapılır.3' e bölünür.Pancar turşusu çatalla ezilir yada blendırla çekilir.ilk kısma pancar turşusu karıştırılır.Kek kalıbının altına streçfilm yayılarak pancarlı patates karışımı yerleştirilir.İkinci kısma ise havuçlar rendelenerek katılır.Kek kalıbına bastıralarak yerleştirilir.En son dereotu ve taze soğanlar kıyılır 3 .kısma karıştırılarak kalıba konur ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır.Yoğurt ve mayonez karışımı ,servis yapacağımız zaman kalıbtaki salata ,bir tepsiye ters çevrilip üzerine dökülür.Afiyetle yenir.(isterseniz servisten bir kaç saat önce bu işlemi yapabilirisniz.O zaman üzerinde ki yoğurt sosu pembe rengi alacaktır!.
Sevgilerimle

26 Ocak 2009 Pazartesi

PASTALAR



Hatalarıyla günahlarıyla pastalarım:)

SPIDERMANLI PASTA

Arkadaşım Yüksel' in oğlu için yaptığımız örümcek adamlı pastamız.

1 YAŞ PASTASI



Seyhan ile birlikte yaptığımız pasta.


BİLGİSAYAR PASTA





Bilgiayar kursunu bitiren öğrencilerimizin veda partisi pastası:)Seyhan la birlikte yapmıştık.


YUNUS BALIKLI PASTA





Eşim için,
hem balık tutma sevdası hemde ismi birleşince 1 saatte doğaçlama bu pasta ortaya çıktı.:)

Hepinize sevgilerimi yolluyorum.

23 Ocak 2009 Cuma

YE#41 PORTAKAL KABUĞU REÇELİ




Şimdi gelelim bu gördüğünüz kaymak üstü reçelimize ..Kahvaltı sofralarında olmassa olmazlarımdan bi taneside reçeldir ..Tatlıyı çok sevdiğim için, illaki sabah kahvaltıdada güne tatlıyla başlamam gerekir:)....Akşamları otururken portakal tükettiğimizde kabukları çöpe atmak yerine ,değerlendireyim dedim ve reçel yapmaye karar verdim... Biraz sabır istiyor ama ,sonuç herşeye deyiyor ..Oğlum en başta iğğ ben kabuktan yapılan reçel yemem dedi ,sonrada anne senin elinden çıkan herşey güzel oluyor diyede gönül aldı..Yaramaz işte ,kime çektiyse:)..Bu nefis tarifi portakalağacı sitesinin sahibi Haticeye gönderiyorum.Kendisine ekinlik için kolaylıklar diliyorum. Portakallı değişik lezzetler denemek isterseniz tarifler burada..
Geçelim oğlumun yedikten sonra çok beğendiği reçelimize;
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

1,5 Kiloya yakın portakalın kabukları.(kabukları tarttığımda 500 gr çıktı)
800 gr şeker
1 limon suyu
1 portakal suyu
2,5 bardak su ve
iğne ,iplik...



YAPILIŞI

Portakal kabuklarını istediğiniz gibi yada kenarlarından çizikler atarak dilim şeklinde kabuklarını çıkartıyoruz..Bir gün boyunca suda yumuşamasını sağlıyoruz.Vakit varsa 2 saatte bir suyunu değiştiriyoruz..Dilim kabukları şekilde göründüğü gibi rulo yapıp iğneyle ipe diziyoruz ,tamamını bitirdikten sonra , kabukları su dolu tencerede haşlıyoruz..Suyunu süzüp üzerine şekerini ilave ediyoruz ,limon portakal ve normal suyumuzuda ilave edip kaynamaya bırakıyoruz..Bir küçük tabağa deneme yapabilirsiniz ,bir damla damlatıp reçelimizin olup olmadığını anlamak için ..Yarım saate yakın bi zamanda oluyor ama ,bu değişebilir diye düşünüyorum:)..ve iplerimizi reçelimiz olduktan sonra kabuklardan temizliyoruz..Biraz soğuduktan sonra kavonozumuza yerleştiriyoruz..Yada benim gibi dayanamayıp ,bir dilim ekmeğimize kaymağımızı sürüp, üzerinede mis kokulu reçelimizden sürüyoruz afiyetle yiyoruz ..:)

Sevgilerimle.......

19 Ocak 2009 Pazartesi

ACIKA & ÇEMEN




Merhabalar bu hafta içi kahvaltıda misafirlerim vardı. Ekstra olarak acıka ve mıhlama yaptım.İlk olarak acıkanın tarifini vereceğim .Çünkü mıhlamanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum malesef:(
Hemen malzemeleri veriyorum.Yapımı çok kolay vede yemesi zevkli olan bir tarif.Ekmeğe sür sür ye:)



MALZEMELER
2 kaşık biber salçası
2 kaşık domates salçası
2 kaşık zeytin yağı
1 kaşık galete unu
2 kaşık iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı çemen unu
1 çay kaşığı poy
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Hepsini karıştırıp içine sarımsakları rendeliyoruz.Ya hemen ekmeğin üzerine sürüp yiyoruz yada cam bir kavonoza ağzını kapayıp buzdolabına saklamak üzere kaldırıyoruz.

Afiyet olsun.

Bu arada blog sayfamın rengi ne zaman şu vahşet biterse o zaman beyaz rengine geri dönecek.Sık sık bloğu güncellemememin sebebi de budur arkadaşlar.Herkese sağlık ,sevgi ve barış dolu günler diliyorum.Selam ve dua ile.

12 Ocak 2009 Pazartesi

BALKABAKLI BÖREK






Herkese kocamannn bir merhaba,
İnsan uzun süre ara verince ,yazısına nereden başlayacağına bir türlü karar veremiyor.En iyisi ben hemen tarifime geçeyim:).Nerelerdeydin? derseniz aslında buralardaydım ama tembellik rüzgarları esti sanırım üzerime.Sizleri ziyaret etmeyi çok özledim.Sizlerin yorumlarını çok özledim.Bu aradada değişik ve güzel tarifler biriktirdim.En güzel yanıda bu olsa gerek:)

Gördüğünüz resim annemin nefis kabaklı böreği.Aslında kabak tatlısı yapacaktık ama ne zamandır böreğini yapmadığını konuşunca tamamen fikir değişikliği yapılıp hemen hamuru yoğuruldu yufkaların.Sonuç olarak bu nefis börek ortaya çıktı.


MALZEMELER

Un,su tuz
1 kilo balkabağı
2 bardak şeker
1bardak sıvı yağ
YAPILIŞI
Un ,su tuz dan hamur tutulur, 9 tane yufka çıkacak şekilde.Kabaklar rendelenir.Yufkalar açılır.2 kaşık sıvı yağı dökülür .Rendelenmiş kabak şeker serpilir.Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.En üst yufkaya da sıvı yağ dökülür ,fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Biraz ılındıktan sonra üzerine pudraşekeri elenerek servis yapılır , afiyetle yenir.Biz hiç hazır yufkayla yapmadık ama bizim akrabalardan yapanlar varmış duydum ,isterseniz sizde deneyip bu nefis lezzetten mahrum kalmayın ..Sevgilerimle