Şimdi gelelim bu gördüğünüz kaymak üstü reçelimize ..Kahvaltı sofralarında olmassa olmazlarımdan bi taneside reçeldir ..Tatlıyı çok sevdiğim için, illaki sabah kahvaltıdada güne tatlıyla başlamam gerekir:)....Akşamları otururken portakal tükettiğimizde kabukları çöpe atmak yerine ,değerlendireyim dedim ve reçel yapmaye karar verdim... Biraz sabır istiyor ama ,sonuç herşeye deyiyor ..Oğlum en başta iğğ ben kabuktan yapılan reçel yemem dedi ,sonrada anne senin elinden çıkan herşey güzel oluyor diyede gönül aldı..Yaramaz işte ,kime çektiyse:)..Bu nefis tarifi portakalağacı sitesinin sahibi Haticeye gönderiyorum.Kendisine ekinlik için kolaylıklar diliyorum. Portakallı değişik lezzetler denemek isterseniz tarifler burada..
Geçelim oğlumun yedikten sonra çok beğendiği reçelimize;
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
1,5 Kiloya yakın portakalın kabukları.(kabukları tarttığımda 500 gr çıktı)
800 gr şeker
1 limon suyu
1 limon suyu
1 portakal suyu
2,5 bardak su ve
iğne ,iplik...
YAPILIŞI
Portakal kabuklarını istediğiniz gibi yada kenarlarından çizikler atarak dilim şeklinde kabuklarını çıkartıyoruz..Bir gün boyunca suda yumuşamasını sağlıyoruz.Vakit varsa 2 saatte bir suyunu değiştiriyoruz..Dilim kabukları şekilde göründüğü gibi rulo yapıp iğneyle ipe diziyoruz ,tamamını bitirdikten sonra , kabukları su dolu tencerede haşlıyoruz..Suyunu süzüp üzerine şekerini ilave ediyoruz ,limon portakal ve normal suyumuzuda ilave edip kaynamaya bırakıyoruz..Bir küçük tabağa deneme yapabilirsiniz ,bir damla damlatıp reçelimizin olup olmadığını anlamak için ..Yarım saate yakın bi zamanda oluyor ama ,bu değişebilir diye düşünüyorum:)..ve iplerimizi reçelimiz olduktan sonra kabuklardan temizliyoruz..Biraz soğuduktan sonra kavonozumuza yerleştiriyoruz..Yada benim gibi dayanamayıp ,bir dilim ekmeğimize kaymağımızı sürüp, üzerinede mis kokulu reçelimizden sürüyoruz afiyetle yiyoruz ..:)
Sevgilerimle.......
Hoşgeldin arkadaşım gelir gelmez nefis bir lezzet sunmuşsun.Ay ne de güzel anlatmışsın.Kaymağın üstüne reçel şu saatte canım çekti.Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok nefis sanki yanımda gibi canlı görünüyor afiyet olsun canım ellerine sağlık oğlun doğru söylemiş annemin ellerinden çıkan güzel diye sevgiler canım
YanıtlaSilSEVGILI ARKADASLAR
YanıtlaSilDÜN AKSAM DAN ITIBAREN DEFNE-YAPRAGI OLAN ISMIMI DEGISTIRDIM. ÖGRENDIMKI AYNI ISIMDEN BIR BASKA YEMEK SAYFASI VAR.KIMSENIN EMEGINE HAKSIZLIK VE SAYGISIZLIK OLMAMASI ICIN BÖYLE OLMASI GEREKIYORDU. ARTIK SITEMIN YENI ISMI http://www.emineninemekleri.blogspot.com/
ARTIK BU ISIM ALTINDA GÜZEL YORUMLAR VE TARIFLERLE BULUSMAK DILEGIYLE ARKADASLAR.
SEVGILERIMLE
EMINE
http://www.emineninemekleri.blogspot.com/
Hoşgeldin
YanıtlaSilDedim bu hiç gelmiycek =)
Reçel görüntü güzelde bide tadına baksam fena olmaz hanii..
Ellerine sağlık.
ellerine sağlık özlemim,senin elinden çıkan herşey güzel oluyor:)))
YanıtlaSilyerim ben senin tatlı oğlunu:))))
nefis görünüyor canım...
öpüyorum
ah ah canımız cekti gercekten...ellerine saglık...blogunuzu gezdim birde nefis tarifler var maşallah....bende Adanadan yafa portakal isteyeyimde recel yapalım..sevgiler...
YanıtlaSilBuna seneler önce kanal 6 reçeli derlerdi :D:D:D kabuklar kıvrılıp açılınca 6 gibi oluyorya:D
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık
Çikolatalı öslemim benim, :)))
YanıtlaSilŞahane olmuş reçel. Ben de çok seviyorum. Kaymak üstünde tam canavar olmuş :)))
Ellerine sağlık hayatım.
Seni sımmsıkı kucaklıyorum.
sevgiler kocamanından.
www.misssgibi.com
Canım evine hoşgeldin, çok ta güzel bir tarifle merhaba demişsin. Çok severim bu reçeli, seninkiler de ne kadar canlı ve güzel görünüyorlar, ellerine sağlık canım,sevgilerimle öpüyorum...
YanıtlaSilcanim yorumunu yeni gordum ekledim yeni listeme sorry so sorry
YanıtlaSilellerine saglik canim
YanıtlaSilrecel mis olmus miss
dur bir dilim ekmek bende alip gelim:))
www.yenitadlar.blogcu.com
Kıss Özlem nerde kaldın sen bacım yahu... Gelip gelip nöbet tuttum vallahi burada :))))
YanıtlaSilCanımcım, ellerine sağlık harika bir reçel..Bende çok severim, kayınvalidem yapar..Birazdaha farklı bir tarif ama görünüş aynıııı...
Ellerin dert görmesin canımcım..
Hoşgeldünnnn...
ooo ne güzelo olmş ellerine sağlık
YanıtlaSilyarın sabahki kahvaltıya bir kasecik gönderebilirmisiniz?
YanıtlaSil:))
bu sene evde yapılmadı hala ama anneme dahada ısrarcı tavırda olmalıyım,açıkçasıher zaman yapardı ama bakalım.
ellerinize sağlık nefis görünüyor.
Billur gibi berrak olmus recelin,cok severim ama hic portakal kabugu recelini yemedim,bu görüntüden sonra yiyecegim kesinlesti,eline saglik canim
YanıtlaSilözlem'cim ellerine sağlık cnm.nefis görünüyor.portakal aromasını çok fazla sevmesemde sevenler için nefis bir tarif.cnm sen gel ben sana ne mamalar hazırlarım söz:)
YanıtlaSilhoşgelmişen yeavrım...de bakım sen buluşmaya nie gelmiyosun çok ayuppppp duymamuş olayum:)))) bebişim hade çık gel yarın bekliosssss.......reçelin muhteşem olmuş yeavrım ellerine sağlık....buluşmaya gelmek istersen bana yorum yada msj at yatmadan bakar sana adresi veririm yer anadolu yakasında olcak bebişim..hade öpüyorum sevgülerümle kaluver...öpüvedümmmm senü:))))
YanıtlaSilMerhaba Özlemcim
YanıtlaSilVallahi ne becerikli hanimlar var, ellerine saglik canim. Cok farkli birsey canim. Acaba ben becerebilirmiyim ??? Kutlarim seni cok istah acici duruyor recelin.
Sevgilerimle Emine
recelin nefis olmus,
YanıtlaSilharika bir görüntü tadi muhtesemdir :))
ellerine saglik...
aysel
canım ne kadarda şık olmuş.çok hoş görünüyorlar.llerine saglık canım kocaman sevgiler
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilEvine ve Avrupa yakasına hoşgeldin: )
Ellerine sağlık,portakal reçelin nefis görünüyor.
Portakal reçeline bayılırım,portakalı yedikten sonra hele etli bir portakal kabuğuysa bende dayanamayıp,hemen kabuklarını doğramaya başlarım.
Ben şerit şerit doğruyordum ama senin doğradığın dilim hali çok şık olmuş,ekmeğin üzerinde çok güzel görünür.
Bu arada Maşallah oğlunda pek tatlı dilliymiş,annesinin gönlünü hemen almayı başarmış.
Canim bu receli hic tadtmadim ,fakat görüntü muhtesem.Mutlaka cok güzel bir lezzettedir.Portakalin aramosini hayal ederek bunu anlayabiliyorum.
YanıtlaSilYorumun icin tesekkür ederim güzelim,yine beklerim.
Iyi haftasonlari diliyorum.
canimcim yorumun icin cok tesekkur ederim...
YanıtlaSilcheesecake icin soru sormusun...
aslinda biz almanyada yasayan bayanlar cheesecake´ye GUARK kullaniyoruz nette arastirdim guarka en yakin tad suzme yogurt mus...
keyifli bir hafta sonu dilerim canim
sevgiler....
www.yenitadlar.blogcu.com
Ay ay ay..Sayfayı görünce içimden bu geçti. Portakal reçeli bu kadar güzel olabilir herhalde. Harika görünüyor.Ellerine sağlık canım. Sevgiler.
YanıtlaSilguldenelkan.blogcu.com
bu reçele bayıldım.elinize sağlık..
YanıtlaSiljkjjhkj...........
YanıtlaSilÖzlemciğim,
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş reçelin. mis gibi portakal kokusu da eklenince yeme de yanında yat. tabi ben yemeyi tercih ederim. sevgiler..
portakallı herşeye bayılırım, cok guzel gorunuyor, listeme aliyorum bu tarifi, tesekkurler ellerine saglik, emel
YanıtlaSilcanım öslemim, ben pek severim portakal turunç kabuğundan yapılan reçeli..
YanıtlaSilHarika görrünüyor. ellerine sağlık canımın içi.
görüşemiyoz ne zamandır ösledim seni
öperim yanaklarından
canim ellerine saglik ne nefis bir recel bu en kabuklarina bayilirim zate :D
YanıtlaSilçok sevgili özlemciğim, dua dolu yorumlarına ve temennileriine canı gönülden teşekkürler edeiyorum canım..
YanıtlaSilreçelin ise harkulade olmuş afiyetler olsun canım.
sevgiler NuNu
çok severim ,mutlaka deniycem ellerinize sağlık...
YanıtlaSilikinci resim beni kopardı taaam benlik.
YanıtlaSileline sağlık bir kavanoz olsa oturur yerim bu reçelden favorimdir...
çook öptüm sevgilerimle.
reçel şahane,ellerine sağlık canım
YanıtlaSilAllaha şükür 1 kaşık hakkım var kahvaltıda öpüyorum özlem abla :)
SANA SORULAR YAZDIM AMA SÜNGER BOPLU PASTANLA İLGİLİ AMA GÖNDEREBİLDİMMİ BİLMİYORUM İNŞALLAH YOLLAYABİLMİŞİMDİR ACEMİ EBRU
YanıtlaSilEBRUCUM BU YORUMUNDAN BAŞKA Bİ YORUM YADA MAİL GÖREMEDİM.TEKRAR SORULARINI YAZARSAN CEVAPLAMAYA ÇALIŞIRIM.İLGİN ALAKAN VE TAKİBİN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM .
YanıtlaSilHmmmmm... tek kelimeyle harika görünüyor, ye beni diye bağırıyor :)) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÖzlemcim ne güzel bir reçel olmuş, görüntü süper, pırıl pırıl..
YanıtlaSilEllerine sağlık:).
Mutlaka ama mutlaka deneyeceğim.
Sevgileeer:).
aslı
Özlem Hanım,
YanıtlaSilSüper görünüyor, elinize sağlık..
ÖZLEM ARKADAŞIM GERÇEKTEN ÇOK KİBARSIN ESAS BEN İLGİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM .. HEMEN CEVAP YAZMIŞSIN ÇOK SEVİNDİM.. OĞLUMA DOĞUMGÜNÜ YAPACAĞIM OKULDA TABİ TATİL DÖNÜŞÜ.. SENİN OĞLUNA YAPTIĞIN SÜNGER BOPLU PASTANDAN İSTİYOR.. BENDE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYINCA SANA SORAYIM DEDİM..
YanıtlaSil1- PANDİSPANYA TARİFİNDEKİ , NİŞASTA NE NİŞASTASI OLACAK. VE PANDİSPANYA YAPARKEN NASIL BİR SIRALAMA UYGULAMAMIZ LAZIM?
2- PANDİSPANYAYI YAPTIĞIN TEPSİNİN BOYUTLARINI YAZABİLİRMİSİN?
3- KREM ŞANTİ YAZMIŞSIN YA SADE Mİ ALACAĞIM?
4- BİR DE ARKADAŞIM PANDİSPANYAYI NASIL KESMELİYİM ?
5- BU PASTA 40 KİŞİYE YETER Mİ?
ARKADAŞIM ÇOK SORDUM BİLİYORUM AMA SAMİMİYETİNE SIĞINIYORUM. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM EĞER CEVAP YAZARSAN BENİ ÇOK SEVİNDİRİRSİN.. SEVGİLERİMİ VE SAYGILARIMI GÖNDERİYORUM, KENDİNE VE AİLENE İYİ BAK......
ARKADAŞIM SÜNGER BOPLA İLİGİLİ SORULARI SORAN BENDİM BAŞININ BELASI ACEMİ EBRU YAZMAYI UNUTMUŞUM...(GERÇEKTEN ACEMİYİM GÖRÜYORSUN) VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM ACEMİ EBRU...
YanıtlaSilrahatsız felan etmiyorsun canım .sen yorum yazdıkça ben çok mutlu oluyorum.yorumunu gördüm fakat zamanım olmadığı için yanıtlayamadım kusura bakma canım.
YanıtlaSilsoru 1:nişasta olması yeterli pirinç veya buğday farketmiyor.
soru 2:pandispanya yaptığım tepsi boyutu fırınlı aygaz diye geçen fırın tepsisidir.en büyük boy dikdörtgen fırın tepsisi.
soru 3:kremşanti sizin damak zevkinize kalmış ben sade kullandım.
soru 4:pandispanyayı fırın tepsisinin tam ortasından kesip 2 tane dikdörtgen elde ediyoruz.kekimizin 2 katı hazır oluyor.
başka bir tepside aynı şekilde bir tane daha pişiriyoruz.onuda ortadan ikiye kesiyoruz.4 kat kekimiz oluyor.fakat ben 3 katını kullandım yüksekliği bana normal gelmişti.4 katı çok yüksek vede kalın olabilir.ama kekiniz kabarmaz ise siz 4 katınıda kullanabilirisniz.
soru 5:bu pasta tam tamına 40 kişiye yetiyor.pastam 40 kişilikti.
tekrar teşekkür ederim yine beklerim:)
sevgilerimle
ARKADAŞIM CEVABIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.. ÇOK NAZİKSİN. İNŞALLAH SENİ UTANDIRMAM. EĞER YAPIP DA BECEREBİLİRSEM SANA MUHAKKAK YAZACAĞIM.. SEVGİ VE SAYGILARIMLA..
YanıtlaSilACEMİ EBRU..