23 Ocak 2009 Cuma

YE#41 PORTAKAL KABUĞU REÇELİ




Şimdi gelelim bu gördüğünüz kaymak üstü reçelimize ..Kahvaltı sofralarında olmassa olmazlarımdan bi taneside reçeldir ..Tatlıyı çok sevdiğim için, illaki sabah kahvaltıdada güne tatlıyla başlamam gerekir:)....Akşamları otururken portakal tükettiğimizde kabukları çöpe atmak yerine ,değerlendireyim dedim ve reçel yapmaye karar verdim... Biraz sabır istiyor ama ,sonuç herşeye deyiyor ..Oğlum en başta iğğ ben kabuktan yapılan reçel yemem dedi ,sonrada anne senin elinden çıkan herşey güzel oluyor diyede gönül aldı..Yaramaz işte ,kime çektiyse:)..Bu nefis tarifi portakalağacı sitesinin sahibi Haticeye gönderiyorum.Kendisine ekinlik için kolaylıklar diliyorum. Portakallı değişik lezzetler denemek isterseniz tarifler burada..
Geçelim oğlumun yedikten sonra çok beğendiği reçelimize;
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

1,5 Kiloya yakın portakalın kabukları.(kabukları tarttığımda 500 gr çıktı)
800 gr şeker
1 limon suyu
1 portakal suyu
2,5 bardak su ve
iğne ,iplik...



YAPILIŞI

Portakal kabuklarını istediğiniz gibi yada kenarlarından çizikler atarak dilim şeklinde kabuklarını çıkartıyoruz..Bir gün boyunca suda yumuşamasını sağlıyoruz.Vakit varsa 2 saatte bir suyunu değiştiriyoruz..Dilim kabukları şekilde göründüğü gibi rulo yapıp iğneyle ipe diziyoruz ,tamamını bitirdikten sonra , kabukları su dolu tencerede haşlıyoruz..Suyunu süzüp üzerine şekerini ilave ediyoruz ,limon portakal ve normal suyumuzuda ilave edip kaynamaya bırakıyoruz..Bir küçük tabağa deneme yapabilirsiniz ,bir damla damlatıp reçelimizin olup olmadığını anlamak için ..Yarım saate yakın bi zamanda oluyor ama ,bu değişebilir diye düşünüyorum:)..ve iplerimizi reçelimiz olduktan sonra kabuklardan temizliyoruz..Biraz soğuduktan sonra kavonozumuza yerleştiriyoruz..Yada benim gibi dayanamayıp ,bir dilim ekmeğimize kaymağımızı sürüp, üzerinede mis kokulu reçelimizden sürüyoruz afiyetle yiyoruz ..:)

Sevgilerimle.......

43 yorum:

  1. Hoşgeldin arkadaşım gelir gelmez nefis bir lezzet sunmuşsun.Ay ne de güzel anlatmışsın.Kaymağın üstüne reçel şu saatte canım çekti.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. çok nefis sanki yanımda gibi canlı görünüyor afiyet olsun canım ellerine sağlık oğlun doğru söylemiş annemin ellerinden çıkan güzel diye sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. SEVGILI ARKADASLAR
    DÜN AKSAM DAN ITIBAREN DEFNE-YAPRAGI OLAN ISMIMI DEGISTIRDIM. ÖGRENDIMKI AYNI ISIMDEN BIR BASKA YEMEK SAYFASI VAR.KIMSENIN EMEGINE HAKSIZLIK VE SAYGISIZLIK OLMAMASI ICIN BÖYLE OLMASI GEREKIYORDU. ARTIK SITEMIN YENI ISMI http://www.emineninemekleri.blogspot.com/
    ARTIK BU ISIM ALTINDA GÜZEL YORUMLAR VE TARIFLERLE BULUSMAK DILEGIYLE ARKADASLAR.


    SEVGILERIMLE
    EMINE
    http://www.emineninemekleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin
    Dedim bu hiç gelmiycek =)
    Reçel görüntü güzelde bide tadına baksam fena olmaz hanii..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık özlemim,senin elinden çıkan herşey güzel oluyor:)))
    yerim ben senin tatlı oğlunu:))))

    nefis görünüyor canım...

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. ah ah canımız cekti gercekten...ellerine saglık...blogunuzu gezdim birde nefis tarifler var maşallah....bende Adanadan yafa portakal isteyeyimde recel yapalım..sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Buna seneler önce kanal 6 reçeli derlerdi :D:D:D kabuklar kıvrılıp açılınca 6 gibi oluyorya:D
    Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Çikolatalı öslemim benim, :)))

    Şahane olmuş reçel. Ben de çok seviyorum. Kaymak üstünde tam canavar olmuş :)))

    Ellerine sağlık hayatım.

    Seni sımmsıkı kucaklıyorum.

    sevgiler kocamanından.

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  9. Canım evine hoşgeldin, çok ta güzel bir tarifle merhaba demişsin. Çok severim bu reçeli, seninkiler de ne kadar canlı ve güzel görünüyorlar, ellerine sağlık canım,sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  10. canim yorumunu yeni gordum ekledim yeni listeme sorry so sorry

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglik canim
    recel mis olmus miss
    dur bir dilim ekmek bende alip gelim:))

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  12. Kıss Özlem nerde kaldın sen bacım yahu... Gelip gelip nöbet tuttum vallahi burada :))))
    Canımcım, ellerine sağlık harika bir reçel..Bende çok severim, kayınvalidem yapar..Birazdaha farklı bir tarif ama görünüş aynıııı...
    Ellerin dert görmesin canımcım..
    Hoşgeldünnnn...

    YanıtlaSil
  13. ooo ne güzelo olmş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. yarın sabahki kahvaltıya bir kasecik gönderebilirmisiniz?
    :))

    bu sene evde yapılmadı hala ama anneme dahada ısrarcı tavırda olmalıyım,açıkçasıher zaman yapardı ama bakalım.
    ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. Billur gibi berrak olmus recelin,cok severim ama hic portakal kabugu recelini yemedim,bu görüntüden sonra yiyecegim kesinlesti,eline saglik canim

    YanıtlaSil
  16. özlem'cim ellerine sağlık cnm.nefis görünüyor.portakal aromasını çok fazla sevmesemde sevenler için nefis bir tarif.cnm sen gel ben sana ne mamalar hazırlarım söz:)

    YanıtlaSil
  17. hoşgelmişen yeavrım...de bakım sen buluşmaya nie gelmiyosun çok ayuppppp duymamuş olayum:)))) bebişim hade çık gel yarın bekliosssss.......reçelin muhteşem olmuş yeavrım ellerine sağlık....buluşmaya gelmek istersen bana yorum yada msj at yatmadan bakar sana adresi veririm yer anadolu yakasında olcak bebişim..hade öpüyorum sevgülerümle kaluver...öpüvedümmmm senü:))))

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Özlemcim
    Vallahi ne becerikli hanimlar var, ellerine saglik canim. Cok farkli birsey canim. Acaba ben becerebilirmiyim ??? Kutlarim seni cok istah acici duruyor recelin.

    Sevgilerimle Emine

    YanıtlaSil
  19. recelin nefis olmus,

    harika bir görüntü tadi muhtesemdir :))

    ellerine saglik...

    aysel

    YanıtlaSil
  20. canım ne kadarda şık olmuş.çok hoş görünüyorlar.llerine saglık canım kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Canım,
    Evine ve Avrupa yakasına hoşgeldin: )
    Ellerine sağlık,portakal reçelin nefis görünüyor.
    Portakal reçeline bayılırım,portakalı yedikten sonra hele etli bir portakal kabuğuysa bende dayanamayıp,hemen kabuklarını doğramaya başlarım.
    Ben şerit şerit doğruyordum ama senin doğradığın dilim hali çok şık olmuş,ekmeğin üzerinde çok güzel görünür.
    Bu arada Maşallah oğlunda pek tatlı dilliymiş,annesinin gönlünü hemen almayı başarmış.

    YanıtlaSil
  22. Canim bu receli hic tadtmadim ,fakat görüntü muhtesem.Mutlaka cok güzel bir lezzettedir.Portakalin aramosini hayal ederek bunu anlayabiliyorum.
    Yorumun icin tesekkür ederim güzelim,yine beklerim.
    Iyi haftasonlari diliyorum.

    YanıtlaSil
  23. canimcim yorumun icin cok tesekkur ederim...
    cheesecake icin soru sormusun...
    aslinda biz almanyada yasayan bayanlar cheesecake´ye GUARK kullaniyoruz nette arastirdim guarka en yakin tad suzme yogurt mus...

    keyifli bir hafta sonu dilerim canim
    sevgiler....

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  24. Ay ay ay..Sayfayı görünce içimden bu geçti. Portakal reçeli bu kadar güzel olabilir herhalde. Harika görünüyor.Ellerine sağlık canım. Sevgiler.
    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlaSil
  25. bu reçele bayıldım.elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  26. jkjjhkj...........

    YanıtlaSil
  27. Özlemciğim,
    ellerine sağlık çok güzel olmuş reçelin. mis gibi portakal kokusu da eklenince yeme de yanında yat. tabi ben yemeyi tercih ederim. sevgiler..

    YanıtlaSil
  28. portakallı herşeye bayılırım, cok guzel gorunuyor, listeme aliyorum bu tarifi, tesekkurler ellerine saglik, emel

    YanıtlaSil
  29. canım öslemim, ben pek severim portakal turunç kabuğundan yapılan reçeli..

    Harika görrünüyor. ellerine sağlık canımın içi.

    görüşemiyoz ne zamandır ösledim seni

    öperim yanaklarından

    YanıtlaSil
  30. canim ellerine saglik ne nefis bir recel bu en kabuklarina bayilirim zate :D

    YanıtlaSil
  31. çok sevgili özlemciğim, dua dolu yorumlarına ve temennileriine canı gönülden teşekkürler edeiyorum canım..
    reçelin ise harkulade olmuş afiyetler olsun canım.
    sevgiler NuNu

    YanıtlaSil
  32. çok severim ,mutlaka deniycem ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  33. ikinci resim beni kopardı taaam benlik.
    eline sağlık bir kavanoz olsa oturur yerim bu reçelden favorimdir...
    çook öptüm sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  34. reçel şahane,ellerine sağlık canım
    Allaha şükür 1 kaşık hakkım var kahvaltıda öpüyorum özlem abla :)

    YanıtlaSil
  35. SANA SORULAR YAZDIM AMA SÜNGER BOPLU PASTANLA İLGİLİ AMA GÖNDEREBİLDİMMİ BİLMİYORUM İNŞALLAH YOLLAYABİLMİŞİMDİR ACEMİ EBRU

    YanıtlaSil
  36. EBRUCUM BU YORUMUNDAN BAŞKA Bİ YORUM YADA MAİL GÖREMEDİM.TEKRAR SORULARINI YAZARSAN CEVAPLAMAYA ÇALIŞIRIM.İLGİN ALAKAN VE TAKİBİN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM .

    YanıtlaSil
  37. Hmmmmm... tek kelimeyle harika görünüyor, ye beni diye bağırıyor :)) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  38. Özlemcim ne güzel bir reçel olmuş, görüntü süper, pırıl pırıl..
    Ellerine sağlık:).
    Mutlaka ama mutlaka deneyeceğim.
    Sevgileeer:).
    aslı

    YanıtlaSil
  39. Özlem Hanım,
    Süper görünüyor, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  40. ÖZLEM ARKADAŞIM GERÇEKTEN ÇOK KİBARSIN ESAS BEN İLGİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM .. HEMEN CEVAP YAZMIŞSIN ÇOK SEVİNDİM.. OĞLUMA DOĞUMGÜNÜ YAPACAĞIM OKULDA TABİ TATİL DÖNÜŞÜ.. SENİN OĞLUNA YAPTIĞIN SÜNGER BOPLU PASTANDAN İSTİYOR.. BENDE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYINCA SANA SORAYIM DEDİM..
    1- PANDİSPANYA TARİFİNDEKİ , NİŞASTA NE NİŞASTASI OLACAK. VE PANDİSPANYA YAPARKEN NASIL BİR SIRALAMA UYGULAMAMIZ LAZIM?
    2- PANDİSPANYAYI YAPTIĞIN TEPSİNİN BOYUTLARINI YAZABİLİRMİSİN?
    3- KREM ŞANTİ YAZMIŞSIN YA SADE Mİ ALACAĞIM?
    4- BİR DE ARKADAŞIM PANDİSPANYAYI NASIL KESMELİYİM ?
    5- BU PASTA 40 KİŞİYE YETER Mİ?
    ARKADAŞIM ÇOK SORDUM BİLİYORUM AMA SAMİMİYETİNE SIĞINIYORUM. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM EĞER CEVAP YAZARSAN BENİ ÇOK SEVİNDİRİRSİN.. SEVGİLERİMİ VE SAYGILARIMI GÖNDERİYORUM, KENDİNE VE AİLENE İYİ BAK......

    YanıtlaSil
  41. ARKADAŞIM SÜNGER BOPLA İLİGİLİ SORULARI SORAN BENDİM BAŞININ BELASI ACEMİ EBRU YAZMAYI UNUTMUŞUM...(GERÇEKTEN ACEMİYİM GÖRÜYORSUN) VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM ACEMİ EBRU...

    YanıtlaSil
  42. rahatsız felan etmiyorsun canım .sen yorum yazdıkça ben çok mutlu oluyorum.yorumunu gördüm fakat zamanım olmadığı için yanıtlayamadım kusura bakma canım.

    soru 1:nişasta olması yeterli pirinç veya buğday farketmiyor.
    soru 2:pandispanya yaptığım tepsi boyutu fırınlı aygaz diye geçen fırın tepsisidir.en büyük boy dikdörtgen fırın tepsisi.
    soru 3:kremşanti sizin damak zevkinize kalmış ben sade kullandım.
    soru 4:pandispanyayı fırın tepsisinin tam ortasından kesip 2 tane dikdörtgen elde ediyoruz.kekimizin 2 katı hazır oluyor.
    başka bir tepside aynı şekilde bir tane daha pişiriyoruz.onuda ortadan ikiye kesiyoruz.4 kat kekimiz oluyor.fakat ben 3 katını kullandım yüksekliği bana normal gelmişti.4 katı çok yüksek vede kalın olabilir.ama kekiniz kabarmaz ise siz 4 katınıda kullanabilirisniz.
    soru 5:bu pasta tam tamına 40 kişiye yetiyor.pastam 40 kişilikti.


    tekrar teşekkür ederim yine beklerim:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  43. ARKADAŞIM CEVABIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.. ÇOK NAZİKSİN. İNŞALLAH SENİ UTANDIRMAM. EĞER YAPIP DA BECEREBİLİRSEM SANA MUHAKKAK YAZACAĞIM.. SEVGİ VE SAYGILARIMLA..
    ACEMİ EBRU..

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.