28 Temmuz 2009 Salı

ÇATAL TARİFİ

Gördüğünüz çatal tarifini deneme yapmak için yaptım.Aslında tarif defterim de her zaman yaptığım, genelde hepimizin bildiği çatal tarifim vardı ama ,ben dışarda simitçi tezgahlarında satılan çatalı istediğim için bu tarifi denedim. Ama alakası bile olmadı .Sadece nefisti .Kandil günü yapmıştım.Çayın yanında kıtır kıtır afiyetle yenildi.Tadı kandil simidi paketlerinde bulunan tuzlu halkayı andırıyordu.Hatta aynısıydı:)Eğer o tuzlu halkaları seviyorsanız tıpatıp tarifi buyrun.Sizde sokak simitçi arabalarında ki çatalı yapabiliyorsanız , bana yorumla tarifi yazarsanız çok sevinirim:)
Malzemeler
125 gr erimiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket susamlı mahlepli kabartma tozu
Yeterince un
Üzerine:
Çörek otu
yumurta sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştıralım ve hamurumuzu yoğurup, hazırlayalım.Uzun çubuklar hazırlayıp S harfi yapıp, çatal şekli verelim .Fırın tepsisine dizelim.Üzerine hafif sulandırılmış yumurta sarımızı sürelim, çatalla üzerini çizelim , çörek otu ,susam yada haşhaş serpiştirelim. Fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...

20 Temmuz 2009 Pazartesi

PİŞİRMEDEN (PRATİK) CHESSCAKE



Herkesin geçmiş miraç kandilini kutluyorum.Hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Bu sıcak yaz günlerin de ,alın size serin serin nefis bir tatlı:)hem kolay hemde güzel..Malzemeleriniz hazır olduktan sonra yarım saatinizi bile almıyor. Çabucak chesscakeniz oluyor:)...

PRATİK CHESSCAKE
MALZEMELER

1 poşet krem şanti
yarım bardak süt
200 gr labne peyniri
100 gr krema peyniri
2 kaşık koyu yoğurt
yarım paket jöle
yarım bardak su
Göz kararı damla çikolata
1 paket burçak bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi(ben kremalı kullandım)
100 gr kadar tereyağ
YAPILIŞI
Tereyağını eritiyoruz.Bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz.Tereyağla harmanlayıp ,folyoladığımız kelepçeli kalıbın altına taban olarak elimizle sıkıca bastırarak yerleştiriyoruz.Jölemizi yarım bardak suyla kaynatarak küçük bir tavada pişiriyoruz.Karıştırarak soğumasını bekliyoruz. Krem şantiyi sütle mikserliyoruz.İçine labne ,yoğurt ve krema peynirini katıyoruz.Soğuyan jöleyide ekleyip 5 dk kadar daha mikserle çırpıyoruz.İçine damla çikolata katıyoruz, bisküvili tabanımızın üzerine yerleştiriyoruz.Donması için buzluğa koyuyoruz. Bir gece önceden yaparsanız tadı oturup dahada lezzetli oluyor.Donduktan sonra kalıbın kelepçelerini çıkarıp ,üzerine ister çikolata sosu isterseniz karemel yada benim yaptığım gibi ahududu sosu ile süsleyip, renklendirip, afiyetle yiyoruz.
Sevgilerimle

13 Temmuz 2009 Pazartesi

BEN10 PASTASI

Ve Oğluşun Doğum günü...




Sizde de Ben10 çılgınlığı varmı? Bilmiyorum .Ama, Bizde bu furya uzun süredir devam ediyor. Hele ki erkek annesiyseniz siz de oğlunuzla birlikte bu çizgifilmi izlemeye, karakterini sevmeye mahkumsunuz:)hatta kitapları, saati ve t-shirtlerini almak zorundasınız. Oğlunuzun mutlu olma pahasına, pastasını bile yaparsınız:)
Dün oğlumun doğum günüydü.Yavru kuşum Emir Kaan'ım artık 9 yaşına girdi. Daha doğduğu günü hatırlıyorum da, dün gibi. Seneler ne çabuk geçiyor.Belki klişeleşmiş sözler cümleler bunlar ama gerçek olduğunuda kabul etmek zorundayız.Yavrularımız bizim gözümüzde hiç büyümeyen bebekler, taki bizimle oturup büyük adam gibi muhabbetler edip davranışlar sergilediklerin de anlıyoruz ki onlar da büyüyorlar.
Rabbim yavruma, sağlıklı ,huzurlu, başarılı geçirebileceği daha uzunnnnnn hayırlı ömürler versin inşallah.O benim herşeyim ,umarım ömrümün sonuna kadarda bu böyle gider.Seni seviyorum annesinin karaböcükü:)Sen yaptıklarımın dahada iyilerine layıksın...
Bu arada hep dalgınlığıma geldi unuttum. Gördüğünüz peçetelikleri bana cicişim buluşmamızda hediye etmişti, bende çok severek kullanıyorum.Kendisine teşekkür etmiştim ama, burdanda sizlerin önünde bir kez daha teşşekkür etmek istedim.


Sevgilerimle

7 Temmuz 2009 Salı

SÜNNETİMİZ

Hayırlısıyla sünnetimizi atlatalı tam 1 ay oldu.Her gün buraya resimleri eklemek için sabırsızlansam da, tatil di ,misafir di, düğün dernek ti , pasta siparişiydi ,derken kendime ayıracak vakti bir türlü bulamadım.Şimdide okulların tatil olması, oğluşun evde olmasından dolayı bana bir türlü bilgisayar sırası gelmiyor.Ama ben bir fırsatını bulup ,sizinle resimleri paylaşmak istedim.İnşallah sizlerde beğenirisniz. Bütün organize bana aitti. Acayip tatlı bir koşuşturma yaşadım.İnanın farkında olmadan 5 kilo vermişim.Kilo vermek isteyenlere bizimki gibi bir sünnet düğünü tavsiye edebilirim:)şaka bir yana eğer sizinde sünnet telaşeniz varsa Allah yardımcınız olsun.Çok zor ama bir o kadar da mutluluk verici ve çok heycanlı.inşallah en kısa zamanda sizinle bu zamana kadar yaptığım pastaları da paylaşıcam.Tabi vakit bulursam;)hepinizi sımsıkı kucaklıyorum.Sevgilerimi yolluyorum.

Bu brovniler kına gecesi için şeker hamuru ile hazırlandı.Aceleden görüntüsü pek güzel olmadı ama yinede yiyenlerin beğenisini kazandı...Menümüzde ise,lokumlu tart ,zeytinyağlı sarma,şekerpare,sirkeli kurabiye,ve o günün gözdesi boşnak mantısı vardı.




Sünnette kurabiyeler ,herkese özel ,masadaki peçetelerine peçetelik olarak takıldı.Tam tamına 205 taneydi.Saolsun arkadaşlarım çok yardımcı oldular.Onlara burdan çok teşekkür ediyorum.Nitekim asla tek başına bunları pişirip kaplayıp poşetleyip hazırlayamazdım.



Akşam saati olmadan oğluşumdan bi poz:)





Oğluşum mehter marşı eşliğinde volkanlar ve meşalelerle sünnet koltuğuna doğru gidiyor:)






İşte padişahım:)






Düğün boyunca oğluşumu ve tüm çocukları eğlendiren palyaçomuz.






Pastamız kesilirken,







Sofraozlemi ve Lezzetavcisi nın oğluşları çuval yarışında:)







Acaba oyunu kim kazandı?inanın bende bilmiyorum:)............