17 Haziran 2007 Pazar

GÜL TATLISI

Malzemeler; 1 su bardagı nisasta ,1 yumurta sarisi ,125 gr tereyagı1 cay bardagı sıvıyag ,yarim subardagi yogurt 3 corba kasıgi seker 1 corba kasıgı sirke 1 corba kasıgı gulsuyu (Kırmızı hamura)1 cay kasiginin ucuyla az toz gıda boyası 1 paket kabartma tozu1 paket vanilya aldığı kadar un.

ŞERBET icin;4 subardagi su 4 subardagi seker bir iki damla limon suyu


YAPILIŞI
Malzemeler kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.hamur yarıya bölünür ..biri sade diğerine kırmızı gıda boyası eklenip güzelce yedirilir ,20 dk dinlenmeğe alınır.. Hamur, merdaneyle teker teker ince bir sekilde acılır.Acilan hamurdan cay bardagi ile yuvarlaklar kesilir.. Renklerden ikişer tane alıp ve 4 er tanesi yarilari ust uste gelecek sekilde yerlestirilip rulo yapilir . Bir kac defa ileri geri yuvarlanir iyice sıkıştırılır.Bıcakla ortasindan kesilerek 2 tane gul elde edilir. Şerbet hazırlanır.Soğumaya alınır..Yaglanmis tepsiye dizilen güller 170 derecede onceden ısıtılmış fırinda hafif kizarip rengi degisinceye kadar pişirilir.Soguk şerbet üzerine dokulup 5 dakika cekmesi beklenir sonra güller ters cevrilip ust kisimlarinin da serbeti cekmesi saglanir.Soguyunca servis yapilir . ..AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.