Malzemeler
3 yemek k.şeker 2 ad.yumurta 50 gr.un 75 gr.margarin 125 gr.bitter çikolata
Hazırlanışı;
Afiyet Olsunnn
TARİF EYLÜLÜN SEYİR DEFTERİNDEN ALINMIŞTIR..
Malzemeler; 1 su bardagı nisasta ,1 yumurta sarisi ,125 gr tereyagı1 cay bardagı sıvıyag ,yarim subardagi yogurt 3 corba kasıgi seker 1 corba kasıgı sirke 1 corba kasıgı gulsuyu (Kırmızı hamura)1 cay kasiginin ucuyla az toz gıda boyası 1 paket kabartma tozu1 paket vanilya aldığı kadar un.
ŞERBET icin;4 subardagi su 4 subardagi seker bir iki damla limon suyu
YAPILIŞI
Malzemeler kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.hamur yarıya bölünür ..biri sade diğerine kırmızı gıda boyası eklenip güzelce yedirilir ,20 dk dinlenmeğe alınır.. Hamur, merdaneyle teker teker ince bir sekilde acılır.Acilan hamurdan cay bardagi ile yuvarlaklar kesilir.. Renklerden ikişer tane alıp ve 4 er tanesi yarilari ust uste gelecek sekilde yerlestirilip rulo yapilir . Bir kac defa ileri geri yuvarlanir iyice sıkıştırılır.Bıcakla ortasindan kesilerek 2 tane gul elde edilir. Şerbet hazırlanır.Soğumaya alınır..Yaglanmis tepsiye dizilen güller 170 derecede onceden ısıtılmış fırinda hafif kizarip rengi degisinceye kadar pişirilir.Soguk şerbet üzerine dokulup 5 dakika cekmesi beklenir sonra güller ters cevrilip ust kisimlarinin da serbeti cekmesi saglanir.Soguyunca servis yapilir . ..AFİYET OLSUN ..
HURMALI KEK
Şimdi gelelim, kek etkinliği için yaptığım güzel kekime ;
MALZEMELER
3yumurta
1bardak şeker
yarım bardak süt
1bardak sıvıyağ
kabartma tozu ,vanilya
3bardak un
yarım bardak ceviz
1bardak çekirdeği çıkmış ve zar gibi küçük doğranmış hurma
üzeri için;
1paket hazır beyaz çikolata sosu
1paket beyaz çikolata
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri çırp, köpürt, sırasıyla malzemeleri kat mikserle çırp,
en son cevizle hurmayı kat ,kaşıkla karıştır, yağlanmış kek kalıbına dök ,
175derecede 45dk pişir. Fırının içinde soğut, servis tabağına ters çevir,
çikolata sosunu üzerindeki tarife göre yap, sıcakken içine beyaz çikolata kat ,
ve kekin üzerine kaşıkla gezdir, soğumaya bırak.
Afiyet olsun.....
KIRMIZI LAHANA SALATASI