26 Haziran 2007 Salı

BROVNİ YADA ÇİKOLATA ŞELALESİ




Malzemeler
3 yemek k.şeker 2 ad.yumurta 50 gr.un 75 gr.margarin 125 gr.bitter çikolata
Hazırlanışı;

Çikolata ve margarin beraber eritilir..şeker,yumurta,un çırpılır çikolatalı karışım ilave edilir karıştırılır.. 6 -8 ad.küçük kalıpların içleri yağlanır pudra şekeri serpilir içleri yarıya kadar doldurulur.. önceden ısıtsılmış 180 derece fırında 8-9 dk.pişirilir.. Üzerine pudra şekeri serpilir ve dondurmayla birlikte servis yapılır...
Afiyet Olsunnn
TARİF EYLÜLÜN SEYİR DEFTERİNDEN ALINMIŞTIR..

17 Haziran 2007 Pazar

GÜL TATLISI

Malzemeler; 1 su bardagı nisasta ,1 yumurta sarisi ,125 gr tereyagı1 cay bardagı sıvıyag ,yarim subardagi yogurt 3 corba kasıgi seker 1 corba kasıgı sirke 1 corba kasıgı gulsuyu (Kırmızı hamura)1 cay kasiginin ucuyla az toz gıda boyası 1 paket kabartma tozu1 paket vanilya aldığı kadar un.

ŞERBET icin;4 subardagi su 4 subardagi seker bir iki damla limon suyu


YAPILIŞI
Malzemeler kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.hamur yarıya bölünür ..biri sade diğerine kırmızı gıda boyası eklenip güzelce yedirilir ,20 dk dinlenmeğe alınır.. Hamur, merdaneyle teker teker ince bir sekilde acılır.Acilan hamurdan cay bardagi ile yuvarlaklar kesilir.. Renklerden ikişer tane alıp ve 4 er tanesi yarilari ust uste gelecek sekilde yerlestirilip rulo yapilir . Bir kac defa ileri geri yuvarlanir iyice sıkıştırılır.Bıcakla ortasindan kesilerek 2 tane gul elde edilir. Şerbet hazırlanır.Soğumaya alınır..Yaglanmis tepsiye dizilen güller 170 derecede onceden ısıtılmış fırinda hafif kizarip rengi degisinceye kadar pişirilir.Soguk şerbet üzerine dokulup 5 dakika cekmesi beklenir sonra güller ters cevrilip ust kisimlarinin da serbeti cekmesi saglanir.Soguyunca servis yapilir . ..AFİYET OLSUN ..

10 Haziran 2007 Pazar

HAYIRLI BİR İŞ TATLISI

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım modunda ,yapılmış olan tatlımızın ,buyrun tarifi efenim...

MALZEMELER.
1 kilo süt
1,5 bardak un
1,5 bardak şeker
1paket kakao
2poşet krem şanti
1,5 bardak şantiyi çırpmak için süt.
1 bardak hindistancevizi..
YAPILIŞI
Öncelikle şantimizi sütle çırpıp hazırlıyoruz ,buzdolabında bekletmeye alıyoruz..
Tenceremize sütümüzü koyup, içine unu ilave ediyoruz ,soğukken biraz karışıtırıyoruz .
( pişerken topak olmasın diye) .Ocağımızın altını yakıp pişirmeye devam ediyoruz ,
kakaoyu ve şekerini ilave edip muhallebimizi hazırlıyoruz .Sıcakken 5 dk. mikserliyoruz.
Fırın tepsimize hindistan cevizimizi hiç boşluk kalmayacak şekilde hepsini serpiyoruz .
Muhallebimizi dikkatli bir şekilde tepsimize yayıyoruz ,
hindistan cevizinin toplanmaması lazım çünkü tepsiye yapışıp kıvrılmaya bilir.
Soğumasını bekliyoruz ,soğuduktan sonra tabaka halinde kremşantiyi üzerine sürüyoruz.
.2 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz .
Servis yapmadan önce enlemesine 4 e boylamasına 5 dilim şeklinde kesip ,
dilimleri teker teker rulo yapıyoruz ..Büyük boy dikdörtken fırın tepsisinden
20 adet çıkıyor..Ben servis yaparken uzun kağıtların içine koyup servis yapmıştım ,
çok şık olmuştu .Tabi aceleden ve ayağıma dolanan yaramazımdan dolayı ,
fotoğraflıyamamışım .Bunu bile hatırlamıyordum, ne ara resimini çektim ,
yinede şansım varmış ...Hepinize afiyet olsun ......

7 Haziran 2007 Perşembe

LOKUM YADA KAYMAK

1 Kilo süt
1 bardak şeker
1 bardak ( tepeleme ) un
yarım paket margarin, vanilya
1 bardak hindistancevizi
1 paket kremşanti
1 bardak süt

YAPILIŞI
Ocağımızın altını kısık dereceye ayarlıyoruz .Tencereye margarini koyup eritiyoruz , unuda ekliyoruz , kokusu çıkana kadar kavuruyoruz , amannn diyim sakın helva gibi değil rengi dönmiyecek , beyaz olacak adı üstünde kaymak .Sonra sütü döküyoruz yavaş yavaş sürekli şekilde karıştırıyoruz ,topak olmasın diye muhallebi kıvamına gelince kaynamaya yakın şeker ve vanilyayı ekliyoruz, karıştırıyoruz . 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapıyoruz 10 dk blendırlıyoruz . Fırın tepsisi alıyoruz (dikdörtken olan ) altını hindistanceviziyle kaplıyoruz açık yer kalmıyacak şekilde az miktarda üzerine dökmek için ayırıyoruz . Muhallebimizi de döküyoruz çok dikkatli şekilde çünki ;alttabaka toplanabilir ıslak yemek kaşığıyla yayabilirsiniz üzerinede 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp sürün tatlı soğuk olacak yoksa kremşanti erir şimdide, tatlımızı soğutmaya geldi sıra 2 saat buzdolabında kalması yeterli oluyor. Dolaptan çıkarttıktan sonra ayırdığımız hindistan cevizinide serpiyoruz kesme aşamasında sıra ; enine doğru 1cm aralıklarla yaklaşık 25 adet tatlı çıkıyor kesiyoruz . Sonra dikkatli bir şekilde şeritleri rulo yapıyoruz tabağa servis yapmak üzere koyuyoruz . Kaymağımız oldu bile şimdiden kolay gelsin.... AFİYET OLSUN..Hoşcakalın ağzınızın tadı hiç kaçmasın.:)

5 Haziran 2007 Salı

SOFRAM,HURMALI BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK,KIRMIZI LAHANA SALATASI

HURMALI KEK

Şimdi gelelim, kek etkinliği için yaptığım güzel kekime ;
MALZEMELER
3yumurta
1bardak şeker
yarım bardak süt
1bardak sıvıyağ
kabartma tozu ,vanilya
3bardak un
yarım bardak ceviz
1bardak çekirdeği çıkmış ve zar gibi küçük doğranmış hurma
üzeri için;
1paket hazır beyaz çikolata sosu
1paket beyaz çikolata
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri çırp, köpürt, sırasıyla malzemeleri kat mikserle çırp,
en son cevizle hurmayı kat ,kaşıkla karıştır, yağlanmış kek kalıbına dök ,
175derecede 45dk pişir. Fırının içinde soğut, servis tabağına ters çevir,
çikolata sosunu üzerindeki tarife göre yap, sıcakken içine beyaz çikolata kat ,
ve kekin üzerine kaşıkla gezdir, soğumaya bırak.
Afiyet olsun.....

KIRMIZI LAHANA SALATASI


MALZEMELER
İstediğiniz kadar kırmızı lahanayı ince ince doğrayın, limon ve tuzla biraz ovun,
sonra yoğurt ve mayonez karışımıyla soslayın, içine ceviz kırığı atın arzuya göre haşlanmış tavuk etide didikleyebilirsiniz, bitti bile afiyet olsun...

1 Haziran 2007 Cuma

ETİMEKLİ SALATA


MALZEMELER
1 Paket etimek
1 kase dolusu yoğurt
2 kaşık mayonez
2 diş sarımsak
3 tane havuç
biraz yeşil zeytin
bikaç tane salatalık turşusu
konserve mısır
YAPILIŞI
Etimekler borcama dizilir.Yoğurt mayonez ve sarımsak dövülerek birbiriyle karıştırılır ,etimeklerin üzerine dökülür .Havuçlar rendelenir ,zeytinler dilimlenir ,turşular doğranır,ve mısırlarda
etimeklerin üzerine gördüğünüz şekilde sıralanır . Akşamdan yapılırsa etimek yumuşuyor daha güzel oluyor .AFİYET OLSUN