27 Mayıs 2008 Salı

ÇİÇEK (ZAMBAK) KURABİYE


Herkese merhaba
Haftasonu 2 günlüğüne gittiğim Ağva yolculuğundan sonra eve dönmek çok sıkıcı geldi .Bir türlü vakit geçmiyor..Geçsede canım hiç bir şey yapmak istemiyor..Yaz gelince bana sık sık bu haller gelir zaten..Oğlum bile okullar ne zaman kapanacak diye sormaya başladı ..Odamı bana benziyor ne:)desenize başka kime benzeyecek:)İnanın yazın hayat oralarda var İstanbul çekilmez bir hal almış durumda:)umarım gerekli yerlere mesaj ulaşmıştır:)
.

.

Mesajımızıda verdikten sonra, fazla uzatmadan lafı çok zaman önce denediğim bu güzel görünüşlü kurabiyenin tarifini vereyim..Görmüş olduğunuz renkli cici kurbişleri pastacıkızda gördüğüm ilk gün yaptım..Heralde yapmasam çatlardım..Sizlerde de bu durum olurmu bilmiyorum ..Ama ben genelde böleyim..).

MALZEMELER
125 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un(azaltıp çoğaltabilirsiniz kulak memesi yumuşaklığında hamur olmalı)
½ çay bardağı nişasta
1 çay kaşığın ucuyla çok az kabartma tozu(kabartma tozunu fazla koymamaya dikkat edin çünkü hamurlar pişerken biraz açılma yapıyor ben 1 çay kaşığı kullandım ve biraz açıldılar şeklinin bozulmaması gerekiyor )
3-4 damla portakal aroması (aroma yerine 1 paket vanilya veya limon,portakal rendesi kullanabilirsiniz)
pembe ve sarı renk gıda boyası
renkli şeker

YAPILIŞI
Oda ısısındaki margarinimizi ve diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzu iki eşit parçaya ayırıp birisine sarı diğerine pembe gıda boyasını koyup tekrar yoğuruyoruz Kurabiye poğaça gibi hazırladığımız tüm hamurların en önemli noktası çok iyi yoğrulmasıdır buna dikkat etmelisiniz.
Hamurumuzu 15 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 3-5 mm kalınlığında açıyoruz orta boy kalp ve çiçek şeklinde kenarı kertikli kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz.Kestiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra sarı ve pembe hamurdan kalan hamur parçalarıyla çiçeklerimizin orta kısmını oluşturuyoruz elimizle ince yuvarlak şekiller oluşturup çiçek şeklindeki kurabiye hamurlarımızın ortasına yerleştirip alt kenarlarını ortaya doğru birleştiriyoruz resimlerde tepside şekillerini görüyorsunuz bu şekilde hepsini hazırladıktan sonra renkli minik şekerleri serpip tomurcuklarını oluşturmuş oluyoruz ;)
önceden ısıttığımız 170 C fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Pastacıkızın tarifine harfi harfien uydum.O nedenle tarifi buraya kopyaladım..Sizede davet masaları için ideal olan mis kokulu kurabiyeleri denemeniz için tavsiyede bulunuyorum vede hoşçakalın diyorum:)

Sevgilerimle

20 Mayıs 2008 Salı

KAHVALTILIK MUFFİN VE KAHVALTI SOFRASI


Mutfaktayım bloğunun sahibi Özlem arkadaşımız kahvaltı ile ilgili etkinlik düzenlemiş.Buda bizim yeni evli çiftlerimizin kalbine doğmuş :) Bu pazar bizi kahvaltıya davet ettiler:)aman pek mennun oldum .Banada sadece foto makinesiyle kahvaltıya icabet etmek düştü..Birde giderken elim boş olmasın diye kahvaltılık muffinlerden yaptım.Aslında belirli bi ölçüsü yok, hepsini göz kararı dolapta ne varsa koydum..Ama size 3 aşağıya 5 yukarıya en azından içindeki malzemeleri yazayım, sizde işinize gelirse faydalanırsınız:)..Ama inanın çok doyurucu ve lezzetliydi.Sevginin hazırladığı sofrada çok güzeldi .Canım herşey için ellerine sağlık.Teşekkürler.
.Bu arada sofrada gelinimizin sosisli börekleri yok , fırında pişiyorlardı.Bu yüzden onun resmini çekmeyi unutmuşum malesef..Bi daha ki kahvaltıda söz unutmıcam:)acaba ne zaman yine çağırırlar dersiniz?:))
.
.
Neyse, gelelim kahvaltılık muffinin tarifine;
MALZEMELER
2 yumurta
yarım bardak kadar sıvı yağ
yarım bardak kadar süt
50 gr kadar beyaz peynir
50 gr kaşar peyniri
sucuk,sosis
mantar
yeşil biber
yarım çay kaşığı kekik,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı biberiye
kabartma tozu
ve un.
YAPILIŞI
Yumurta ve tuz çırpılır.yağı ve sütü eklendikten sonra unu ve baharatları eklenir..Diğer malzemelerde küp küp doğranarak hamura ilave edilir .Kabartma tozuda konulup son kez karıştırılır.Muffin kalıpları yağlanır..Harc yarısına kadar eşit bir şekilde kalıplara dökülür..170 derceli fırında pişirilir..Piştikten sonra fırını kapayıp içinde ılınması sağlanır..İçini çektikten sonra gördüğünüz gibi bir sofra hazırlanıp, çayınızla yada meyve suyunuzla afiyetle yenilir:P..
Özlemciğime buradan kolaylıklar dilyorum.Benide etkinliğe davet ettiği için teşekkür ediyorum..
SEVGİLERİMLE

16 Mayıs 2008 Cuma

ÇİLEKLİ PASTA



Merhaba, hani size pasta fuarına gidince gaza gelip, akşamı evde pasta yaptım demiştim ya..Heh işte o pasta bu pasta:)nasıl ama,;) şeker hamurlu pastalar güzel ,güzel olmasına da şöle bolll meyveli yada çikolatalı pastaların yerini tutamıyor nedense..Bende o nedenle meyveli güzel bir pasta yapmak istedim..Şeker hamurlarıda bir kenarda ölece bekliyorlar kesin bozulup çöpe gidecekler bu gidişle...:( Pastanın iki tane resmi var ama her zamanki gibi dilimlenmiş resmi yok.. Blogtaki resimlerime baktımda tatlı ve pasta resimleri hep bütün . Pastayı dilimlediken sonrası ne yazıkki midede:).Ertesi güne ise malesef hiç bir zaman kaldığını göremedim..Çok güzel olduğu için pastaya dayanamayıp yumulmaktan, her seferinde fotoğraf çekmeyi unuttum ve halada unutuyorum:).. Zaten ben sizi düşündüm ..1 dilim pastayı hanginize ikram edicem..Büyük pasta olsun ki hepinize yetsin:P dimi ama:)


Nefis pastanın tarifi;





Keki için

MALZEMLER
4 Yumurta

1 bardak şeker
1 bardak un

1 kaşık nişasta ( pasta fuarındaki bir usta eklememi söledi

yarım limon suyu

kabartma tozu ve vanilya

İÇ KREMASI

2,5 Bardak süt

1 paket çilekli krem ole

Arası için bolca yeşil fıstık ve çilek
DIŞ KREMASI

2 Paket krem şanti 1,5 bardak süt

Yarım kilo, mümkünse aynı boy çilek

Üzerine sürmek için bal
YAPILIŞI
22 Cm lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirip hazırlanır..Oda sıcağındaki yumurtaların akları ve sarıları ayrılır..Aklar bir fiske tuzla kar haline getirilir..Şeker ilave edilir ..Yumurta sarılarıda katılarak çırpılır.Un nişasta ve kabartma tozuda ilve edilir..Mikserin en düşük devri ile az sürede karıştırılır..Kalıbımıza dökülür.170 derecede pişirlir..Fırını kapayarak içinde soğuması sağlanır..Kekimiz pişerken cremoleyi ve krem şantimiz ayrı ayrı hazırlanır.Keki soğuduktan sonra ters çevirip,dikkatli bir şekilde uzun bıçak yardımıyla 3,e bölünür.İlk katımızı ıslamadan arasına krem oleden sürülür çilekler yerleştirilir , fıstıklar serpilir.İkinci katada aynı işlem yapılır.Üçüncü katta ise krem şanti bolca sürülür.Bıçak ile üzeri düzeltilir.Çilekler ortalarından ikiye kesilerek süslenir.Çileklerin rengi bozulmaması için bal sürülür.Pasta süsü şekeri serpilir..Daha sonra dilimleyerek afiyetle yenir..



SEVGİLERİMLE.

11 Mayıs 2008 Pazar

OKUMA BAYRAMI VE CAM ŞEKERLİ KURABİYE


Merhaba,bu güzel günde , tüm annelerin gününü kutluyorum..Dün oğluşun okuma bayramı vardı.Cuma gününden telaşemiz başladı..Daha öncesinden Eminönünden alışveriş yapılmıştı..Birsürü tül ve süsler almıştık.Becerikli velilerimizle bir araya gelip okulumuzun tiyatro salonunu süsledik..Öğretmenimiz ve diğer Öğretmenler salona gelip gidip baktılar ,çok beğendiklerini söylediler, bu kadarını beklemiyorlarmış:)..Bizimde kendimizle övünmemize neden oldular.:)Süslemelerde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkürler.Çok şanslıyım. Sizler gibi dostlara sahib olduğum için..Fikir olması adına resimleri ekliyorum, belki bir gün size de lazım olur hee nedersiniz?:)))



Bugünün de anneler günü olması nedeniyle okuma bayramının konusu belli olmuştu bile..
Anneler günü ağırlıklı olarak da devam etti.Bizlere çocuklarımız anne şiirleriyle bol bol duygulu anlar yaşattı..Nacizane oğlum ve partneride bu programı profesyonel sunuculara taş çıkartırcasına çok güzel sundular..Bütün veliler ve öğretmenimiz çok beğendi..Programın sonunda da bizlere süper bir defile düzenleyip ellerindeki güllerle anneler günümüzü kutladılar..Bende aşağıya kalacak değilim ya:) bütün çocuklara cam şekerli kurabiye yapıp onları bir güzel süsleyip, çocukların resimleriyle kendilerine özel olarak hediye ettim.Bana bu konuda yardımcı olan yuksel arkadaşıma da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..
Şimdi gelelim hediye kurabiyeciklerimizin tarifine.

MALZEMELER
1 paket hüner margarin
1 bardak pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 bardak nişasta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
aldığı kadar un.
200 gr kadar renkli kentin bonbon şekerlerinden.



YAPILIŞI
Malzemeler şeker hariç yoğurularak kulak memesi yumuşaklığına getirilir.5 dk hamur kıvama gelene dek yoğurulur.Merdane yardımı ile hamur yarım cm kalınlığında açılır..Bardak veya istediğimiz kalıpla yuvarlaklar kesilir..Bu yuvarlakların ortasındanda kalıp yardımıyla yada kalıp yoksa cola şişesi kapağı yardımıyla delikler açılır..Yağlı kağıt serilmiş tepsi tekrar yağlanır..Kurabiyler yerleştirilir..Şekerlerimiz 2 tane bütün olarak yada renkli olmasını istiyorsanız ,ortalarından ikiye kırılarak her renkten yarım şeker olmak üzere yerleştirilir. 170 dereceli fırında 13 ila 15 dk arası pişirilir.Kurabiyeler beyaz kalması gerekiyor.Sakın fırında daha fazla tutmayın şekerlerin eridiğini gördüğünüzde fırını kapayıp kendi sıcağıyla soğumaya bırakın..Ben kurabiyelerin bu kadar güzel olacağını sanmıyordum..Şekerlerin aromasıyla çok farklı bişi ortaya çıkıyor ben çok beğendim..Kesinlikle tavsiye ederim..
SEVGİLER..

6 Mayıs 2008 Salı

KAKAO SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK


Üstümüzden büyüüükkk bir yük kalktı.Beklenen düğünümüz hayırlısıyla haftasonu gerçekleşti.Bir kaç gündür boşluktayım sanki..İnsan yoğun tempoya alışınca, yapacak birşeyde bulamayınca, bi afallama yaşıyor ister istemez:)..
Çifte kumrulara ömür boyunca mutluluklar diliyorum..Şimdi kendilerini dinlenmek üzere tatile uğurladık..Darısı başıma diyorum..Buna ihtiyacım var çünkü:)
Görmüş olduğunuz keki 1 ay önce yine oğlumun beslenbesindeki kek günü için denedim ve her hafta perşembe günleri geldiğindede yine yineledim..Oğluşun öğretmeninden bile bu kek için istek geldi..:)ne kadar güzel olduğunu siz tahmin edin artık..Yumuşacık nefis aromalı bir kek..
Herkese şiddetle tavsiye ediyorum .Üstelikte çok bereketli.Denemeyenler mutlaka denesinler diyorum..Keki yeşilkivide görüp denedim fakat ben ufak tefek değişiklikler yaptım.Tarifi aynen kopyalayıp yanına yaptığım düzeltmeleri ekleyeyim.E hadi buyrun tarifi;



MALZEMELER
Keki İçin:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı (1 bardak sıvı yağı kullandım
1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu İçin:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao(Ben 3 kullandım
yarım su bardağı şeker
Ben 1 yemek kaşığı kahve kreması ekledim
Üzeri İçin: Hindistancevizi
YAPILIŞI:
Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha
karıştırın.Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.Kekleri olabildiğince küçük kesin 40 dilim kadar çıkıyor..Tepsinin boyutu 27×40 cm Uzun dikdörtken borcam..Afiyetler olsun..