22 Nisan 2008 Salı

IBATECH EKMEK VE PASTA FUARINDAYDIK:)

































Hafta sonum o kadar yoğun geçtiki anlatamam ..Benim için en güzel yanıda, bu yoğunluığumun arasında bir mucize olup pasta fuarına katılmak oldu..Arkadaşım Seyhan ve Yüksel ile çocuklarıda alarak Ibatechın pasta ve ekmek fuarına gittik..Aman Allahım gözüm dönmüş gibiydi..Heryer pasta:)nereden başlasak nasıl yapsak:)ama iyikide gitmişim arkadaşlar. Çok eğlenceli ve süper geçti..Ustalar bizlerin sorularına hiç sıkılmadan ve uzunca cevaplar verdi..Hatta şeker hamuru ile figür çalışan arkadaşlarımız, bizlere işin inceliklerinden bahsetti..Bizler için çeşit çeşit figürler yaptılar sonrada bunları çocuklarımıza hediye ettiler.Çocuklar mutlu biz mutlu..
Bütün standları yavaş yavaş dolaştık..İçimize iyice pastaları işledik..Hatta eve gelince hızımı alamayan ben, kendimi mutfakta pasta yaparken buldum:)gerçekten bu fuar bize kursta eğitim almak kadar faydalı oldu.Ailecek bunu o akşamki pastamı yerken karar verdik..Mesela pandispanyayı hiç bir zaman 3 kat kesemezken, o günkü keki 3 e kestim..Allahım mutlululuğum gözlerimden okunuyordu..Bunu ailem bile farketmişti..Evdekiler fuarda geçen zamanımızı oğlumla hava atarak anlatmamdan ,biraz bıkmış olsalarda ben yinede onlarla sevincimi paylaşmak istiyordum:)
Tremisü yapımından,şeker hamuru yapımına ,tartların süslenmesine, figürlerine varana kadar bir sürü tüyolar aldık:)hele fuarda pasta jölesinin tadına bakan ben ve arkadaşlarımın hala tadı damağımızda.:).Tek üzücü nokta satış olmaması ve marketlerde bu jölelerin bulunmaması:(
Ama ustamız onada çare buldu saolsun..Bizim nereden geldiğimizi sorunca, bize semtimizde bayanların işlettiği pasta malzemeleri satan bir adres verdi.. Biz orayı ziyarete gittiğimizde yardımcı olacağını söyledi:)

Son olarakta fuarda yaşanan komik bir anımızla nokta koymak istiyorum..Seyhan ve ben foto
mak. elimizde figür yapımını çekiyorduk.
ŞEKER HAMURU İLE GÜL YAPIMI VİDEOSU

video



O sırada yanımıza çok ünlü bir manken sırıtarak gelip bizimle muhabbet etmek istercesine yanımıza yaklaştı ..Fakat bu arada bizim çektiğimiz şeker hamuru figürlerimizin önünede geçti..Bizim gözümüz açıkcası pastalardan başka bir şey görmüyordu:)..Bizden ümidi kesen cici manken arkadaş, çocuklarımızla ilgilenmek için yanlarına yaklaştı.Benim deniz kızım Şevvalimde bi dk..annem resim çekiyor ,biraz çekilebilirmisiniz deyince:)..galiba olanlar oldu..Çok bozularak cici manken arkadaşımız ilgiyi erkek arkadaşların yanında aramaya karar verdi..Ama napalım ya biz pasta ve yapımı için gittik oraya ,manken görmeye gitmedikki:)dimi ama... O manken arkadaşa sesleniyorum burdan kusura bakma nolurrrr:P biras geç oldu ama:D:DDD

Uzun lafın kısası sizler bu güzel pastalara seyre doyun ,ben bu arada sizden bi kaç haftalığına müsade istiyim..Düğünü atlattıktan sonra görüşürüz arkadaşlar..
Sizleri özliyeceğim..Tabi sizde beni:)


SEVGİLERİMLE........

16 Nisan 2008 Çarşamba

YOĞURTLU PATLICANLI MEZE VE PİRİNÇ SALATASI


Herkese merhaba,
Kardeşimin düğün hazırlıkları tam gaz devam ediyor.Ve ben çok yoruluyorum..Artık herşeyi düğün geçsin öle yaparız demeğe başladık..Yaşamımızda düğünden önce ve sonra diye iki zaman kavramı oluştu..Ziyaretlerim aksadı hatta uzun bir sürede aksayacak..Soluklanmak için pc başına geçtiğimde ,eğer fırsat bulabilirsem tabii, sizlere tarif vermeğe devam edeceğim:)..
Bu gördüğünüz salata ve meze tarifleri arşivimde bekleyenlerden..Yoğurtlu patlıcanlı mezemiz kardeşime ait .Ee ondan bahsetmişken ,Ona ait bir tarifi vereyim dedim:)..Kendisi ünlü bir restorantin şirketinde çalışıyor.. Resterontlara gittiğinde de ,ustalardan tarifi kapıp eve geliyor..Aynı ablasına çekmiş:P
Bende bu nefis mezenin,bizim mangal ziyafetimizde olmassa olmazımızın tarifini, kardeşimin ağızından sizlere yazayım..
MALZEMELER
Mangalda közlenmiş 5 ,6 adet patlıcan
1 bardak kadar has zeytin yağı
yarım kilo kadar süzme yoğurt
ve istediğimiz kadar sarımsak
tuz
YAPILIŞI
Közlenmiş patlıcanları kabuklarından ayırıp, ki bu en zor kısmı Allahtan bunuda kardeşim yaptı:) Mutfak robotumuza atıyoruz.. Kesici ile parçalıyoruz.Üst kısmından kapağını açıp ,yavaş yavaş zeytinyağını ilave ediyoruz..5 dk. kadar robotta karıştırıyoruz.İçine bütün sarımsakları ve yoğurdumuzu ilave edip tekrar karıştırıyoruz ve servis tabağımıza alıp istediğimiz gibi süslüyoruz..Yemesi harika oluyor..Kesinlikle tavsiye ederim..


Gördüğünüz pirinç salatasıda bana ait misafirlerim için çok uzun zaman önce yapmıştım..Bol limonla harika oluyor. Ağzım sulandı yahu :)
MALZEMELER
1/2 kg pirinci
1 çay bardağı zeytinyağ
250 gr kornişan turşu
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
Konserve bezelye
kırmızı biber
tuz ve bol limon
HAZIRLANIŞI
Pirinç bolca su, zeytin yağı ve tuz eklenerek ezilmeyecek şekilde haşlanır. Başka bir kapta dere otu ve taze soğan ince ince doğranır, turşular ve kırımızı biber, minik küpler halinde doğranır ve haşlanarak süzülmüş ve soğutulmuş pirince eklenir.Bezelye Tuz ve limon suyu ile harmanlanarak, süslenir ve servise sunulur. Afiyet olsun....
SEVGİLERİMLE.

14 Nisan 2008 Pazartesi

KIYIR POĞAÇA

MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı sirke
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı
aldığı kadar un (ben 1 kilodan 1 bardak arttırdım)
içi için istediğiniz malzeme
üzerine 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi yoğurup iç malzemesini koyup POĞAÇA şekli veriyoruz.üzerine susam yada çörekotu serpiyoruz.

12 Nisan 2008 Cumartesi

COCO STAR KURABİYE


Merhabalar, gördüğünüz kurabiyeleri bir kaç ay önce Disalciğim de görüp dayanamayıp hemen denemiştim..Çok beğendiğimi kendisine msn den söledim..Aradan biraz zaman geçmesi içinde tarifi hemen yayınlamadım..Şiddetle tavsiye ederim.Eğer hindistancevizi tadından hoşlanıyorsanız hemen deneyin derim..Orjinal tarif aslında Yeşilkivi 'ye ait..Onun kadar görsel yönden güzel, süslü ,püslü kurabiyelerim olmadı ama tadı güzeldi yahu:)Birde unutmadan, mayayı nasıl kullandığımı soranlar var bana..Vitamin olarak ,yarım çay kaşığı kuru yada yaş mayayı istediğim kadar sütle karıştırıp içiyorum..Hem saçlarıma iyi geliyor hemde diyette olanlar için müjde!İçindeki krom sayesinde tatlı ihtiyacını bastırıyor..Saati günü yok,hergün olduğu gibi haftada bir almakta yeterli geliyor..İşte bu kadar umarım sizdede işe yarar...
Geçelim tarifimize:)...
HAMUR MALZEMESİ
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin(KESİNLİKLE HÜNER)
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pAket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçine:
2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
YAPILIŞI:
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın. Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın. Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın. İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla
basık olmasınlar. ...Yuvarlak formu korumaya dikkat edin...180 dereceli fırında kurabiyeleri
pişirin...Soğuyunca afiyetle yiyin..

8 Nisan 2008 Salı

PİZZA MUFFİNLER




Arkadaşlar bir kaç gündür en eski bloğumdaki tarifleri buraya taşıyorum.30'a yakın.. Tariflerimi görmeyenler bence arşivimde gezinsinler.İlginç ve güzel lezzetlerle karşılaşabilirsiniz..Tavsiye ederim..Pişman olmassınız.:)MAYIS, HAZİRAN , TEMMUZ, Tıklayın..

PİZZA MUFFİNLER
Malzemeler..
1 yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
3 kaşık yoğurt
1çay bardağı süt
100 gr labne peyniri
1çay kaşığı tuz
1paket kabartma tozu
2,5çay bardağı un
1kırmızıbiber
1tane sosis
5 tane zeytin
yarım çay kaşığı kekik



YAPILIŞI.
Biber,zeytin,sosis bıçakla doğaranır.Diğer malzemeler sırasıyla mikserlenir.İçine doğranan malzemelerde katılır.Muffin kağıtlarıyla birlikte kalıplarına yerleştirilir..Bu ölçülerden tam 6 adet çıkıyor denemek için ideal ölçü,ama isterseniz sizler 2 katına çıkarabilirsiniz...Kek yapımı kadar kolay olan bu tarifi fırında içini çeke çeke pişirmelisiniz..Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun diyor, sevgilerimi yolluyorum...


3 Nisan 2008 Perşembe

PATATESLİ MUSKA BÖREK

Oğlumun sınıfında pazartesi günleri börek ve poğaça günü.Hazır almadığım günlerde evde kendim yapmaya çalışıyorum..İşte bu gördüğünüz çıtır börekte o günden ..Patatesli ve bol yağda kızarmış kalorili bir börek, tabi bir o kadarda inadına lezzetli..Yemede naap..bilemiyorum..:)Bir konu daha var !Pek bi alakasız olcak ama ,sölemeden duramayacağım.Güya mayalı bir tarif verip size mayanın bulunmaz bir nimet olduğunu açıklayacaktım..Suna Dumankayanın sitesinde sürekli okuyordum.Ama pek kullanmaya cesaret edememiştim açıkcası .Takii Oktay ustanın programında canlı canlı maya ile ilgili konuşulana kadar..Şu an ,haftada bir, yarım çay kaşığı mayayı 2 kaşık sütle karıştırıp vitamin niyetine içiyorum arkadaşlar ..Arada oğluşada veriyorum..Sizede tavsiye ederim. Faydalarını say say bitmez.. Benim saçlarım çok dökülüyordu..Bire bir geldi diyebilirim ..Hemde çok kısa sürede.Arada bir de yüzümü mayalıyorum:)espiri tabi..Doğrusu maske yapıyorum.İç ses;Gerçeklik payıda varmış :D ehehe ..İşte bu kadar benden sölemesi..Ben faydasını gördüm ki siz de görün istedim.Verdiğim linklere tıklayarak ne işe yaradığını görebilirsiniz mayanın..


MALZEMELER

1 yufka

Kızartamak için bolca sıvıyağ.

İÇİ İÇİN ,

istediğiniz harç veya patates,soğan ,pul biber ,karabiber,ve tuz

YAPILIŞI

Patatesleri haşlayalım.Püre haline getirelim.Küçük bir tavada yemeklik doğradığımız soğanı az yağda kavuralım.İçine tuzunu baharatlarını ekleyip bir kenara alalım.Yufkayı 2 parmak genişliğinde uzun uzun şeritlere bölelim.En ucuna hazırladığımız içten bir kaşık koyalım..Üçgen şekilde şeritin ucundan katlamaya başlayalım.Yine en sonundada üçgen bitirelim..Yufkadaki bütün şeritlere aynı işlemi uygulayıp, bol kızgın yağda böreklerimizi altın sarısı rengine dönene kadar kızartalım.Havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım..İlk sıcaklığı çıktıktan sonra afiyetle yiyelim...Sizler yufka miktarını çoğaltabilirisiniz.NOT:1 yufkadan 8 adet börek çıktı..

Sevgilerimle.