MALZEMELER
2 Bardak kuru barbunya
1 tane iri soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
300 gr kadar kuru kestane
Annem kestaneleri öncesinden bir tepsiye yayıp sıcak bir ortamda kurutuyor.2 hafta kadar.(Rahmetli Ananem kuzine de kurutuyordu.)Daha sonra bıçakla dış ve iç kabukları soyuluyor.Barbunya ve ya başka bir yemekte kullanmak için hazırlanmış oluyor.Akşamdan barbunyaları ıslatıyoruz.Ertesi gün yemekte kullanmak üzere suyunu süzüp yıkıyoruz.Tenceremize yağımızı, yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz.Daha sonra barbunyaları ilave edip tuzunu şekerini ve üzerini bir parmak geçecek kadar suyunu koyuyoruz.Kapağını kapayıp kısık ateşte pişmesi için ocağa alıyoruz.Kestanelerin rengi çıkmasın diye bir taşım başka bir tencerede kaynatıyoruz.Hemen süzüp yıkayıp tencerede kaynamış olan yemeğimize katıyoruz.Son 20 dk. katarsak kestaneler ezilmemiş olur.Ve pişmesini sağlıyoruz.Sanırım 45 dk. sonra pişmiş olacaktır.Sıcak yada ılık farketmez :) yemenizi tavsiye ediyorum..Afiyet olsun.Sevgilerimle
ozlemcigim barbun tarifin cok degisik geldi bana kestaneyi cok seven biri olarak mutlaka deneyecegim.
YanıtlaSilNefis gorunuyor canim ellerine saglik
kucak dolusu SEVGİLER.
Kestaneyi tek başına doya doya yemeyi tercih ederim:)
YanıtlaSilYinede hoş bir tarife benziyo. Anneciğinin ellerine sağlık ablacım..
ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR CANIM.... ELLERİNE SAĞLIK.. KESTANEYE BAYILIRIM DENEYECEĞİM .. SEVGİLER ACEMİ EBRU......
YanıtlaSilçok degişik bir yemek olmuş.elinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine saglik annenin.Sizede afiyet olsun.
YanıtlaSilDaha önce hic kestaneli duymamistim.
Sevgilerle.
Çok değişik bir yemek olmuş canım annenin ve senin eline sağlık Allah nur içinde yatırsın ananeni sevgiler
YanıtlaSilÖzlemcim çok değişik bir tarifmiş gerçekten de. Tadını merak ettim. Ellerine sağlık. Anneannene rahmet diliyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK KESTANELİ DEĞİŞİK BİR TARİF İLK KEZ DUYUYORUM BU BLOG ÇOK ŞEYLER ÖĞRETTİ BANA..
YanıtlaSililk defa duydum ..bak heleee...kestanenin yemekte kullanılması harika bişey...pilav falan duydum ama sulu yemekte duymamıştım...
YanıtlaSilanneannenin ve annenin tariflerine senin ellerine sağlık özlemim....
muck...
kestanelisini hiç duymamamıştım merak ettim bu lezzeti
YanıtlaSilellerine sağlık cnm
kestaneli hiç yemedim.merak ettim... kestaneyi de barbunyayı da çok severim.eminim çook lezzetlidir.
YanıtlaSilanneciğinin ellerine kollarına sağlık
afiyet bal olsun özlemim
öpüyorummmmm
çok ilginç ben ilk defa duyuyorum kestaneyi yemekte.ama vardır bi hikmeti anneanneden kaldıysa tarif.
YanıtlaSildenemek lazım.
sevgiler canım ellerine sağlık.
nerelerdesin ayol. MSN yi falan kullanmazoldun. Anacım özledim seni haberin olsun.
YanıtlaSilÖperim yanaklarından...
çok ilginç bir tarif,bugüne kadar hiç duymadım
YanıtlaSiltadını merak ettim,ellerine sağlık.