16 Mart 2009 Pazartesi

KESTANELİ BARBUNYA





Bu yemek anneme ait.Aslında tarifi rahmetli ananemin.Uzun süredir yemediğimiz için acayip özlenerek yenilen bir yemek oldu.Masada tencerenin diibi gözüktü.Kesinlikle tavsiye derim.Bir kerede davet sofraları için barbunyayı kestaneli denemenizi öneririm.Pişman olmassınız:)

MALZEMELER

2 Bardak kuru barbunya

1 tane iri soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz ve şeker

300 gr kadar kuru kestane

3 yemek kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI

Annem kestaneleri öncesinden bir tepsiye yayıp sıcak bir ortamda kurutuyor.2 hafta kadar.(Rahmetli Ananem kuzine de kurutuyordu.)Daha sonra bıçakla dış ve iç kabukları soyuluyor.Barbunya ve ya başka bir yemekte kullanmak için hazırlanmış oluyor.Akşamdan barbunyaları ıslatıyoruz.Ertesi gün yemekte kullanmak üzere suyunu süzüp yıkıyoruz.Tenceremize yağımızı, yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz.Daha sonra barbunyaları ilave edip tuzunu şekerini ve üzerini bir parmak geçecek kadar suyunu koyuyoruz.Kapağını kapayıp kısık ateşte pişmesi için ocağa alıyoruz.Kestanelerin rengi çıkmasın diye bir taşım başka bir tencerede kaynatıyoruz.Hemen süzüp yıkayıp tencerede kaynamış olan yemeğimize katıyoruz.Son 20 dk. katarsak kestaneler ezilmemiş olur.Ve pişmesini sağlıyoruz.Sanırım 45 dk. sonra pişmiş olacaktır.Sıcak yada ılık farketmez :) yemenizi tavsiye ediyorum..Afiyet olsun.Sevgilerimle

14 yorum:

  1. ozlemcigim barbun tarifin cok degisik geldi bana kestaneyi cok seven biri olarak mutlaka deneyecegim.
    Nefis gorunuyor canim ellerine saglik
    kucak dolusu SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. Kestaneyi tek başına doya doya yemeyi tercih ederim:)
    Yinede hoş bir tarife benziyo. Anneciğinin ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  3. ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR CANIM.... ELLERİNE SAĞLIK.. KESTANEYE BAYILIRIM DENEYECEĞİM .. SEVGİLER ACEMİ EBRU......

    YanıtlaSil
  4. çok degişik bir yemek olmuş.elinize saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik annenin.Sizede afiyet olsun.
    Daha önce hic kestaneli duymamistim.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik bir yemek olmuş canım annenin ve senin eline sağlık Allah nur içinde yatırsın ananeni sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Özlemcim çok değişik bir tarifmiş gerçekten de. Tadını merak ettim. Ellerine sağlık. Anneannene rahmet diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNİZE SAĞLIK KESTANELİ DEĞİŞİK BİR TARİF İLK KEZ DUYUYORUM BU BLOG ÇOK ŞEYLER ÖĞRETTİ BANA..

    YanıtlaSil
  9. ilk defa duydum ..bak heleee...kestanenin yemekte kullanılması harika bişey...pilav falan duydum ama sulu yemekte duymamıştım...

    anneannenin ve annenin tariflerine senin ellerine sağlık özlemim....

    muck...

    YanıtlaSil
  10. kestanelisini hiç duymamamıştım merak ettim bu lezzeti
    ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  11. kestaneli hiç yemedim.merak ettim... kestaneyi de barbunyayı da çok severim.eminim çook lezzetlidir.
    anneciğinin ellerine kollarına sağlık

    afiyet bal olsun özlemim

    öpüyorummmmm

    YanıtlaSil
  12. çok ilginç ben ilk defa duyuyorum kestaneyi yemekte.ama vardır bi hikmeti anneanneden kaldıysa tarif.
    denemek lazım.
    sevgiler canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. nerelerdesin ayol. MSN yi falan kullanmazoldun. Anacım özledim seni haberin olsun.

    Öperim yanaklarından...

    YanıtlaSil
  14. çok ilginç bir tarif,bugüne kadar hiç duymadım
    tadını merak ettim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.