Bana açıkcası lezzetine göre biraz el oyalayıcı geldi .Kadayıfları yavaş yavaş kavururken bende ocağın başında kavruldum:)yinede hafif bir sütlü tatlı yemek isteyenlere tavsiye ederim.
Herkese sevgilerimle.
MALZEMELER
250 gr. kırık kadayıf
1/2 su bardağı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için;1 kilo süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kutu kremşanti
YAPILIŞI
YAPILIŞI
Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir.Ayrı bir yerde kremşanti hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir. Soğuduktan sonra kremşanti ilave edilip çırpılır. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.
Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır.
İşte kadayıfın tek yiyebildiğim halii:) Seviyorum ve kahvaltı listesine ekliyorum:P
YanıtlaSilEllerine sağlık ablaların ablası:)
Canımmm ellerine sağlıkkk harika görünüyor koca
YanıtlaSilman sevgiler...
güzel bir kafayıflı muhalebi tarfi olmuş denemek lazım emeginize saglık
YanıtlaSiltatlıyla aram yoktur,
YanıtlaSilama bunu bende çok çok seviyorumm.
ellerine sağlık canım..
SEVGİLER..
arkadaşım ellerine sağlık gene döktürmüşsün sevgiler acemi ebru
YanıtlaSilcanım uğraştığına değiyor bence çok nefis bir lezzet ellerine sağlık çok güzel bir sunum olmuş harikasın canım sevgiler
YanıtlaSilcanim ellerine saglik, harika olmus kadayifli muhalebin, bende coook severim...
YanıtlaSilnefis bir tatlıdır bilirim.seninkide harika görünüyor cnm ellerine sağlık
YanıtlaSilBen bayılıyorum bu tatlıya:).. Biraz uğraştırıcı ama değiyor bence. Tatlın süper olmuş canım. Ellerine sağlık:).
YanıtlaSilSevgiler, öpücükler...
aslı
özlemcim ben fırında kavurup erimiş yağı döküyorum böylece fazla ocak başı beklemiyorum üstelik bir paketten 3 tepsi kavurup iki poşeti buzluğa atıyorum lazım olunca sadece muhallebisini yapmak kalıyor ellerine sağlık çok güzel görünüyor sevgiler
YanıtlaSiliki hafta kadar evvel bende yapmıştım ve çok beğenilmişti.kadayıfı severim ancak bu şekli bence daha bir güzel.ellerine sağlık.
YanıtlaSilcnm halenze özlem iyimidir?siteyi yenilemiyor uzun zamandır???
özüm canım kusuruma bakma biliyorsun halimi.toptan gezdim sayfanı.herşeyler çok güzel.kadayıfın bu halini kendim hiç denemedim ama yedim fii tarihte biyerlerde.gayet güzeldi..seni kesmemiş anlaşılan))öptüm güzelim
YanıtlaSilbu tatlı bizim evin en sevilen tatlısıdır.hafif olması nedeniyle sık sık yaparım.sunum çok şık elinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilkavrulurken insanın kolu yeriden kopuyor ben buna bi çare buldum ve fırın tepsisine kadayıfı yaydım fırına verdim fırında kendi kendine kavruldu artık benim için çok kolay bi tatlı haline geldi sizde deneyin
YanıtlaSil