15 Ağustos 2007 Çarşamba

ŞİŞ MANTISI


Annemin günündeki sofra resmini ve size birkaç haftadır verdiğim tariflerin bu sofradan olduğunu göreceksiniz...En son salatanın tarifi kaldı, bunuda yazayım kurtulayım dedim Şaka ,şaka başka gün ,mamalarına sıra gelsin istedim.


Menüde ;meşhur annemin ıspanaklı elde açma böreği (bir türlü yaparken fotoğraflıyamadığım..)Ama söz en kısa zamanda özellikle yaparken başında durup ,seyirci gibi seyredip, gazeteci gibi saniye saniye resimlemeyi düşünüyorum:)..Yardım, dediğinizi duyar gibiyim sizi öpüyorum..Annemede bir öpücük yeter..çünki, çok zor ..Kendine güvenen varsa çıksın :P Gördüklerinizin, gerisi bana ait zaten,
reçelli kurabiye ,kumpir,krem karamelli kek,ve şimdi tarifini vereceğim şiş mantısı..Öbür tarifleri arşivden bulabilirsiniz...Aslında şiş mantısının ilk sevgili cedenenin sayfasında görmüştüm şekli şemali pek hoşuma gitmişti, değişik şeyleri denemeyi sevdiğimden hemen yapmak istedim ..Yalnız ben biraz değişiklik yaptım..Üzerine kıymalı sos hazırladım eminim sadede güzeldir ama, bizim sülale biraz etçi ve kıymacı gelen misafirlerimizde, akrabalarımızla yaptığımız günümüzdendi..Özellikle size denemenizi tavsiye ediyorum görülen tabaktan geriye hiç birşey kalmamıştı.Favori karemelli kek ve şiş mantısıydı.Mantı diyorum, en az mantı kadar, hatta daha bile lezzetliydi. Umarım bu size denemeniz için yeterli gelir..
MALZEMELER.
6 Adet yufka(10 kişilik)
3 Numara şiş (çamaşır suyuyla dezenfekte etmeyi unutmayın ama)
Bol sıvı yağ (kızartmak için)
ÜZERİ İÇİN
Sarmısaklı yoğurt
Kıyma, salça, toz ve kırmızı pulbiber,karabiber..
YAPILIŞI
Yufkamızı düz bir zemin üzerinde açıp dörde bölüyoruz.Her parçayıda ortadan tekrar ikiye bölüyoruz ve bu parçaları sıkıca 3 nolu örgü şişimize sarıyoruz, bittiği noktayı suyla ıslatıp yapıştırıyoruz ve ardında şişi içinden çekiyoruz ve ince ince bıçakla kesiyoruz. Herbiri bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde, ardından tüm bu küçük parçaları kızgın yağda kızartıyoruz.Bir kenarda soğumasını bekliyoruz.Sosu için kıymamızı az yağda kavuruyoruz içine salça kırmızı toz ve pul biber ,karabiberi atıyoruz..Bir, iki kaşık su koyup altını kapıyoruz..sarmısaklı yoğurdu yufkalarımızın üzerine döktükten sonra, kıymalı sosuda üzerine gezdiriyoruz ,afiyetle yiyiyoruz..Bence birde tarifin ilk sahibi CEDENEnin sayfasını ziyaret etmenizi öneririm ..Bloğunda güzel tarifler sizleri bekliyor..
sevgiyle kalın...

1 yorum:

  1. ehehe ben bunu şişman tısı diye okuyorum o nedemek ki diyorum
    şiş mantısıymış:))

    YanıtlaSil

Yorumunuzdan dolayı mutluyum:)

BLOGGER OLMAYAN VE YORUM YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM YORUMLAMA BİÇİMİ,VE ANONİM ŞIKKINI TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRLER.TEŞEKKÜRLER.